Студът продължава: Утре ни чакат облаци и валежи

В Северна България ще вали сняг, в Южна – дъжд
16 яну 2017 18:30,
5
Студът продължава: Утре ни чакат облаци и валежи
Снимка: БТА

През следващото денонощие над по-голямата част от страната времето ще бъде облачно. Разкъсвания на облачността ще има над югозападните райони.

В Северна България ще превалява сняг, в Горнотракийската низина - дъжд и сняг, а по Черноморието - дъжд. Ще духа умерен, главно в Източна България временно и силен североизточен вятър. Минималните температури ще са между минус 5 и 0 градуса, а максималните - между минус 3 и 2 градуса, според синоптиците от НИМХ към БАН.

През нощта срещу сряда, с понижението на температурите, в по-голямата част от страната валежите ще са вече от сняг и ще се усилят.

Над планините ще бъде облачно с валежи от сняг, по-значителни в Родопите и Странджа. Ще духа умерен до силен източен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 3 градуса, на 2000 метра - около минус 7 градуса.

Над Черноморието ще бъде облачно с валежи от дъжд. Ще духа умерен, временно и силен североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са между 3 и 6 градуса. Температурата на морската вода ще е 3-4 градуса. Вълнението на морето след обяд ще е 3-4 бала.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: прогноза за времето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
4
 
7
 
! Отговори
гербераст преди 7 години
Време е да ви спрем тока!
1
2
 
14
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Тия от АПИ найдоха ли сол барем или ще си я карат на диета?