Бетонът на Офицерския плаж - преместваем, а не масивен обект

Проверката на туристическото министерство не откри нарушения
Обновена: 9 мар 2017 10:55 | 9 мар 2017 10:39, Камелия Цветанова
16
Бетонът на Офицерския плаж - преместваем, а не масивен обект
Снимка: Информационна агенция Черно море

Без констатирани нарушения приключи проверката на варненския плаж "Офицерски-изток", разпоредена спешно от министъра на туризма Стела Балтова във връзка със сигнали за строителство на неговата територия.

Още по темата

За плажа има сключен договор за наем от 13 юни 2016 г. с наемател "Теменуга 2014" ЕООД. Съгласно този договор наемателят има право да постави преместваеми обекти и съоръжения, в това число може да осигури допълнителна търговска площ около заведенията за бързо хранене. Това става след разрешение от главния архитект на общината, въз основа на одобрена от министъра на туризма специализирана схема на преместваемите обекти и съоръжения, в това число допълнителна търговска площ. 

Проверката е показала, че на плажа има строителни дейности, но те са в съответствие със законовите изисквания и схемата за преместваеми обекти.

Констатираните бетонови елементи са преместваеми и са основа не за масивен, а за преместваем обект, уточниха от министерството на туризма.

След проверката е съставен констативен протокол, че няма нарушения нито на законите, нито на договора и не следва да се състави акт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До опетковАре сега и подробности! Разбира се, че ще е ... преместваема.Това, че ние се бъзикаме с безумиците, не отменя ни на йота описаното като заключение в последното изречение на новината. Накрая пак едни хора с много пари ще направят каквото са си наумили. И ще си имат докИмент от институциите, че са чисти като сълзи.
12
1
 
2
 
! Отговори
опетков преди 7 години
А как ще се реализира канализацията на "преместваемия" обект? Вижда се, че площта му е доста голяма и ще има много маси, кухня. Задължително ще трябва и тоалетна.
11
1
 
2
 
! Отговори
АБВ преди 7 години
Вярно е, че това не са никакви основи, но какво прави този бетон на плажа? Някога някой ще го премахне ли, щом им свърши договорът? Или договорът им е до живот? Много тарикати, ей! Миналата година бях на един плаж в Гърция. Беше дълъг около 800 м. Имаше 1 заведение и около него шезлонги на 20 - на метра. Ползваш ги, стига да си поръчаш нещо. Без значение какво. Безплатно. Какво да кажа за БГ плажовете?
10
1
 
7
 
! Отговори
dron преди 7 години
Ще видим на есен къде ще го премести.
9
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз пък обичам на плажа да има заведение - да си вземе човек кафенце,бира,коктеил,сладолед и тн- Ок !но като знам нашите какви са алчници ще заграбят целия плаж като "допълнителна търговска площ"
8
2
 
10
 
! Отговори
ивчо преди 7 години
е за това Пиртних ще пре е бе изборитв за Герб във Варна, глупост след глупост
7
3
 
13
 
! Отговори
Gogo преди 7 години
В БГ на море - никога вече!! Само мутри и кифли
6
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде, пак го измислиха. Абе за такива неща са гении.
5
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хайдееее, Преместваем бетон??? Нещо ново в науката. И как се премества този бетон, с танкове, ракети или кранове? Поредната далавера. После да не се чудят, че никой не иска да идва на Кавявото море.
4
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ех, тия вратички в законите, удобно поставени да обслужват когото трябва!По тази логика почти всяка панелна сграда, изградена изцяло от готови стоманобенови елементи, без изливане на бетон на място, ще покрие изискванията. Само жилищните ще изпаднат, тъй като при тях основите и мазета са монолитни и ВиК-то трябва да се зарови за постоянно. А за халетата с метална конструкция и "сандвич" панели, да не говорим. Остава разтегливото понятие за схемите и тяхното подходящо запълване според мераците.
3
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
то това е видно и от снимката, че това се предварително отлюти бетонови блокчета, които се местят. Само дето трябва някой да поограмоти търсещите сензации пседвожурналисти. Де да бяха толкова наблюдетелни и с "будна" съвест, преди - когато за няколко години цялото ни крайбрежие се застрои. Само че те тогава мълчаха като риби и ходиха да ядат и пият на прочутите балове на братя Диневи ...
2
2
 
9
 
! Отговори
морски преди 7 години
Гагаузите да фиксират преместваемия обект за бетона с Мейзърки.Ноу хау...
1
3
 
24
 
! Отговори
Fair enough? преди 7 години
Тогава собственика на съоражението да прави демо - два пъти на ден - в 10:00 и в 16:30 да го премества с минимум 5 метра пред 3-*** свидетели от Общината, за да са сигурни хората в "преместваемия" статут.