Бързоварът носи бързи пари! Защо ли? Питайте столичани

Предприемчиви хора се молят кризата с топлата вода да продължи
15 май 2017 07:07,
35
Бързоварът носи бързи пари! Защо ли? Питайте столичани
Снимка: flickr

Предприемчиви търновци правят пари от липсата на топла вода в София. Собственик на склад на едро разказа, че преди няколко дни при него дошло младо семейство и го попитало има ли бързовари и на каква цена ще им ги продаде всичките.

Търговецът имал в наличност около стотина парчета, китайско производство, от малки за варене на кафе, до големи за кофи и тенджери. Без изобщо да се пазарят за цената, двамата купувачи платили, метнали стоката в колата и отпрашили.

Още по темата

След като разговарял със свои колеги, търговецът установил, че семейството е обиколило и неговите колеги и само за няколко часа е изкупило над 500 бързовара.

Един от търговците обаче се оказал по-любопитен и ги попитал за какво им трябват толкова много от въпросните артикули. След като се спогледали, жената от двойката купувачи обяснила, че техен роднина има сергия на един от софийските пазари и преди дни им съобщил, че в София масово се изкупуват бързовари заради кризата с топлата вода.

"Никъде в столицата няма кьорав бързовар, така че ако при вас, в провинцията има, купувайте и пращайте, аз тук ще ги продавам и ще делим печалбата", "светнал" ги за далаверата столичанинът.

Без да се замислят болярите започнали обиколка из складовете на едро и магазините, откъдето масово изкупували всякакъв калибър бързовари и с пратка по куриер веднага ги изпращали до своя познат в София.

Сега търговците се молят само кризата с топлата вода в столицата да продължи по-дълго време, за да успеят да натрупат повече печалба от загряващите устройства.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само бързо който свари ще товари бързовари, самовари
29
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Който свари - натовари бързовари
28
0
 
2
 
! Отговори
Snezh преди 6 години
За това спиране на водата се тръби от поне един месец ако не и повече. Всеки човек, който иска да се подсигури с бойлер/бързовар/ или друго средство за подгряване на водата, ще го направи навреме, а не в последният момент, когато вече е спряна водата. Всеки търговец на подобна техника именно това чака, да се сетят хората в последния момент, за да може да "надуе" цената.
27
7
 
4
 
! Отговори
Discovery преди 6 години
Кой си купува бойлер бе... точно па в София бойлер ще слагаш. Още повече, че много хора са на квартира и за 10на дена много ясно, че ще си вземат бързовар... големото пък чудо, като си вземеш бързовар за 10лв...
26
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали имаше борба срещу фалшивите новини? Какво стана?
25
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АЛА БАЛА ПОРТОКАЛА!!!СТАТИЯТА Е МНИМА ИЗМИСЛИЦА!ИМА ТЪРСЕНЕ НО САМО ЕДНО МЯСТО НЯМА КАК ДА ГИ ПЛАСИРА ТОЛКОВА МНОГО!С ДВЕ ДУМИ РЕАЛНОТО Е, ЧЕ ОТ ЕДНО МЯСТО СА ГИ ИЗКУПИЛИ ВСИЧКИТЕ И ВЕЧЕ ИМАМЕ НОВИНА :D
24
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
този проблем го има всяка година, даже и по няколко пъти, защо всеки чака да спре топлата вода че да търси бойлер или каквото и да е.
23
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 25..знаеш ли колко бързо може да бъде докаран комунизма от хората ?само че хич не си дават сметка, че го могат.то затова е глобалният капиталистически рев - защото хората вече се усещат, и вече не може да продаде "7 филии", при положение, че ядеш 6 филии...
22
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До zoroАз миналата седмица обиколих половин Сф докато намеря бойлер..ще ти се!
21
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 17кой нормален човек си купура бързовар? Сега бойлери колкото искаш и обикновенни и проточни и газови.=при възникване точно на тикива "планови" ремонти, бързовара е най-прагматичното, бързо и най-вече - евтино, временно решение.догодина при нов ремонт- пак може да потрябва. нашият бързовар, от преди 10 години, сега ни дойде точно навреме.бойлера какво ще го правиш, при наличие на централна топла вода? това би било пълна глупост!
20
7
 
3
 
! Отговори
zoro преди 6 години
Верно е. Аз миналата седмица обиколих половин Сф докато намеря бойлер. Навсякъде бяха свършили и имаше само по някоя мостра. Проточните бяха се изчерпали тотално...
19
2
 
4
 
! Отговори
razora преди 6 години
Ха ха питайте столичани-точно казано.Събрани от кол и въже там.А пък и не само в Столицата спират топлата вода-не всичко е София.
18
8
 
10
 
! Отговори
Дюбел преди 6 години
До ЕлемагПиле, знаем че в провинцията сте най- великите. Знаем също, че много обичате да плюете по хората от София. Така се зареждате емоционално, понеже няма какво друго да правите.
17
3
 
2
 
! Отговори
13 преди 6 години
НЕ Е БАСНЯ!!!ЗА СЪЖАЛЕНИЕ!!ЧОВЕКА ЩЕ ИЗКАРА НЯКОЙ ЛЕВ, АМА...ТЕЗИ С БЪРЗОВАРИТЕ- ПОСЛЕ КАКВО ЩЕ ГИ ПРАВЯТ!!!ЧОВЕШКАТА ГЛУПОСТ Е Б Е З Г Р А Н И Ч Н А!!!ТЕ СА ДОКАЗАТЕЛСТВОТО МИ - ЗА ТОВА!!!
16
2
 
11
 
! Отговори
КРИЗАТА!!!! преди 6 години
Няма никаква криза, а ПЛАНИРАН РЕМОНТ! Обаче от шамандура като тоя, който е списвал "статията" няма как да се очаква, да напише нещо смислено. Важното е да вдига пушилка и после да се трият коментарите на хората.
15
0
 
7
 
! Отговори
unA преди 6 години
Това някаква басня ли трябва да е?
14
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До само да кажаАбсолютише, кой нормален човек си купура бързовар? Преди 20-30 години да защото нямаше голям избор. Сега бойлери колкото искаш и обикновенни и проточни и газови.
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Целият капиталистически модел е устроен на мотива за човешката алчност и разхищение...искаш да кажеш на човешкото безумие!Но ако не се разхищават, няма и да се произвеждат и т.н....да ти имам логиката! а какво преци на едно разумно и прагамитчно харчене на ресурси, при което земята би се истощила в пъти по-бавно...човека е крайно неразумно същество, особено капиталиста!човече, не може да изядеш повече от "6 филии на ден" - 7 -мата ще я изхвърлиш. е защо я купуваш?!
12
3
 
9
 
! Отговори
Нобел преди 6 години
Столичани най-накрая откриха топлата водаЧестито!
11
2
 
5
 
! Отговори
Сполай преди 6 години
Аз пък ям пилИ,после ще се къпИ.