Обвинения и спорове: Чия е вината за питбула убиец в Мокрище?

Собственици и роднини си прехвърлят вината
30 яну 2018 10:20, Боряна Павлова
177
Обвинения и спорове: Чия е вината за питбула убиец в Мокрище?
Снимка: архив, Reuters

Трагедията в пазарджишкото село Мокрище, където домашен питбул уби тригодишно дете породи взаимни обвинения между роднини и собственици.

Кучето от породата, смятана за опасна, е собственост на лелята на детето. То обаче е било вързано в двора с дебел синджир и според собствениците и съседите досега не е проявявало агресия.

Вчера тригодишният Тошко отишъл в дома на леля си, както правел често, и поседял при нея и бебето ѝ. В един момент казал, че отива до тоалетна и излязъл на двора. Повече не се върнал.

След 15-ина минути лелята тръгнала да го търси на улицата, но не го намерила. Едва по-късно открила тялото му при кучето.

Още по темата

Задържани за случая са трима души – лелята, нейният съпруг и бащата на детето. Майката работи в Германия и се е прибрала днес сутринта.

Оказва се, че Тошко е имал навика да се разхожда сам.

"Това дете е без надзор, бабата въобще не го е гледала. Как може тригодишно дете да ходи по улиците без надзор?", възмути се братът на задържания собственик на кучето. Майката е в Германия, дядото е на работа, бабата къде е била?", попита мъжът.

"Кучето не беше агресивно. Отговорността за това дете носят майката и бащата, не невинни хора. Трябва да се търси отговорността на родителя", каза пред bTV съсед на семейството, отглеждало кучето убиец.

Хора от селото разказват още, че това дете е скитосвало и по центъра, което е на 2 километра. Кучето не беше агресивно, не е използвано за боеве, каза друг съсед.

Кучето все още е в двора, вързано. Според Петко Митев, директор на ОД по безопасност на храните, не е опасно то да остане там. Трудно е да се каже какво е отключило агресията му, предстои да се извършат следствени действия по отношение на неговата агресивност и ще се реши съдбата му, каза Митев.


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знам дали сте наясно но точно тази порода са известни с изключително силната си захапка...дори да е нямало кръв може да е удушило горката душичка....жалко за детето..жалко за родителите му....а още по жалко за всички които толкова остро се застъпват за това куче...което оправдават по абсолютно нелеп начин... имам куче от осем години...Не агресивно..и лично мен се опита да нападне веднъж....животинският инстинкт е непредсказуем...
120
2
 
3
 
! Отговори
Рени преди 1 година
Защо хората никога не поемат отговорност.Мир на праха на детето и жалко че никой не се е интересувал от него ,а било зарязано да скита по улиците и затова естествено трябва да е ВИНОВНО КУЧЕТО.
119
2
 
4
 
! Отговори
Рени преди 1 година
Смятам ,че не може да се набеждава кучето .Не са положени адекватни грижи за него и кой в край на сметка доказа че то е посегнало на детето ?Кучето е няма жертва не може да говори .Най -лесно е да бъде нарочено за виновно! Защо за детето не са се полагали адекватни грижи?Ако някоя мечка изяде човек ,това значи ли ,че трябва да избием всички мечки???Защо хората никога не са виновни за нищо а винаги са виновни животните .Защо хората никога не поемат отговорност.Мир на праха на детето и жалко че никой не се е интересувал от него ,а било зарязано да скита по улиците и затова естествено трябва да е
118
2
 
5
 
! Отговори
Елеонора преди 1 година
До Анонимен
Кучето няма никаква вина за смъртта на детето, около него не е намерена нито капка кръв! Понеже никой не иска да поеме вината за инцидента, който е причинил кончината на детенцето, са го подхвърлили на кучето! *** им работа!
117
4
 
11
 
! Отговори
средновековие преди 1 година
За трагедията са виновни хората, а не гладното куче, вързано с вериги, принудено да седи и без вода!!! Няма по-жестоки животни от хората!
116
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 111
Преди години, си беше много нормално, но проста такива неща не се случваха ...
115
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 110
Човечече, извинявай, ако те обиждам с това обръщение, ако това включва разкъсване на 3г. деца, то ти си направо за установяване и отстраняване, от обществото, имам предвид, пък и не само.
114
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Друго си е, ако човек беше убил детето. Доживотна присъда! Кучетата обаче са със специален статут, вярваме им че ще се превъзпитат в домашни условия. Куче да си в тази държава, а не дете!
Ходело само по 2 км., браво, на 3 години и с характер! Издръжливо, любознателно, будно, смело! Можеше да стане полезен, способен човек!? Но децата „кучетата ги яли“ ...
113
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И сега стана ясно че кучето не е питбул, а със елементи на питбул
То и аз имам елементи на Брад Пит ама не съм.
Не оправдавам кучето. Но вината не е в него.
112
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ето тва е еврейския план за затриване на бялата раса. Вече живота на едно куче е много по-ценен от живота на едно дете. Ако куче изяде дете, детето е виновно! Ако дете убие куче, детето било агресивно и разглезено!
111
2
 
11
 
! Отговори
Или преди 1 година
А социалните, закрила на детето къде са??? Само на бюро и заплата ли са чакали? Всеки около детето е приемал за "нормално" да се разхожда безпризорно по улици и дворове... кой е отговорен за него като родителите му са на работа??? Държавата еня ли е кой гледа децата на България, докато родителите им се трудят за насъщния?!? Как се отглеждат деца с мизерни доходи и за какво бъдеще им се осигурява? Много лесно се обвиняват за трагедиите с дечица родителите им, но запитва ли се някой как се оздържа
110
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама нали затова си вземам куче
Да лае,да хапе, да пази къщата и всички нас,които живеем в къщата.
И ако некой влезе в двора ми и бъде захапан,
ще се гордея с кучето си.
Та аз затова го гледам
109
3
 
7
 
! Отговори
иаож преди 1 година
сякаш колкото по мусколест и с голям уста е пидбула все по агресивен е
108
26
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кучето било вързано - ДРЪН, ДРЪН. Намират се дори хора, които обвиняват детето че ходило еди къде си. Това куче задължено следва да бъде умъртвено. Точка.
107
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен

Така е, но въпросът не е свързан само със собствеността на дадена територия, животното, или кой основно и първоначално е бил ангажиран и отговорен да гледа това дете. Има си наказателна отговорност за този, които не окаже помощ или изостави лице, което не може да се грижи за себе си. За конкретната случка е виновна лелята, бабата, или който там, отделно си е за разстрел.
106
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 105

Според твоите разсъждения,то и стопаните му са на негова територия! Имаше една възрастна женица,която казваше: котката и кучето са господрите у дома,не бива хората да ги безпокоят и да им престъпват територията. А тази тяхна "територия" е цял апартамент или къща! Ако кучето е било вързано, как тогава тялото на починалото детенце е близо до самото куче и колибката му?
Ако беше вързано кучето,детето можеше и да не припари там. Но и лелката е виновна за смъртта на детето.
105
13
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига сте манипулирали хората! Една т.ъпа репортерка сутринта по бтв сто пъти попита за кучето "убиец"? Каквото и да е това куче, то е вързано и е в двора си?!! И си пази територията! А защо никой не пита какво прави едно 3-годишно дете при къщата на това куче? Къде са му родителите? Кой го гледа това дете? Кой нормален родител ще остави детето си да ходи ,където си иска?
104
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тръгвам отзад-напред, доколкото информацията в статията е точна, разбира се. Та, този който е отговорен вкусило човешка плът животно, умъртвило човек, да остане вързано при собственика, щото не било опасно, е за разстрел. На второ място, който го е пазил носи отговорност, но такава има и онази нещ...ца лелята, тъй като в момента на влизането му в нейната къщата, приемайки го "на гости" тя поема отговорност за това дете, камо ли пък да го пусне да излезе само на двора при бойно куче без намордник
103
2
 
1
 
! Отговори
шун шун шавин преди 1 година
много случеи станаха с пидболи никои ли не внимава с тия животни и давали се пидбол на всеки .а помните ли ония пидбул сниман до ония с нелепата физюлномия пидбула нападнал дворно куч
102
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Ели

Какво общо има кучетата и колите? Едното няма нищо общо с другото. Но иначе за едно нещо си права: повечето кучелюбци и кучкари са простаци,и когато те правят неприятности и проблеми на хората,положението не се подобрява.