На 11 за пръв път свил кола и я ударил, сега на 14 – отново!?

Васко много обичал автомобилите, но семейството му нямало кола
11 юни 2018 08:30, Златко Желев
43
На 11 за пръв път свил кола и я ударил, сега на 14 – отново!?
Крадливият тийнейджър. Снимка: Монитор

Хлапак на 14 години отмъкна "Опел"-а на съсед и катастрофира с пълна газ в паркирано камионче, 500 метра след старта. Случката станала в петък по обяд в шуменското село Дибич.

14-годишният Васко се е разминал само с разкървавен нос. Пред "Монитор" непълнолетният каскадьор обясни, че това не е първата му катастрофа - първото ПТП направил, когато бил на 11 и пак с крадена кола.

"Работех в градината и по едно време чух зверски трясък откъм улицата. Излязох и видях колата на Йордан от съседната улица. Ама не караше той, а ей това момче", разказва съседка.

Момчето било Васко, селски беладжия, от когото цялото село било вдигнало ръце.

"Взех пенсията и отидохме с жената да напазаруваме. Прибрахме се и докато разтоварваме продуктите от колата, туй ме е издебнало, видяло е, че ключовете са на таблото и подкарало колата" - ядосваше се безпомощно стопанинът на "Опел"-а Данчо.

Васко дал газ, успял да завие в първата пресечка надясно и дал още газ. Забил се с цялата предница на колата в задницата на паркирано камионче с бали слама. Сламата се разхвърчала, а Васко се отървал само с уплаха и леко кръвотечение от носа.

Според събралите се съседи станала по-малката беля. По-лошо щяло да бъде, ако хлапакът не се бил блъснал в камиона - от другата страна тъкмо се задавала майка с бебе в количка и Васил щял да мине през нея.

Малкият се опитал да избяга от местопроизшествието, но мъж му устроил граждански арест до идването на полицията. Бабата на детето се появила за малко край блъснатата кола, но като видяла, че на внучето му няма нищо, се прибрала вкъщи преди идването на катаджиите.

От Васил било пропищяло цялото село, разказа кметът на Дибич Христо Йорданов.

Момчето учи в Шумен, родителите му били по цял ден на работа и го наглеждала баба му. Много обичал автомобилите, но семейството му нямало кола.


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Не подлежи на съд, но мама и тате да платят ремонта може. И бъдете сигурни, че следващия път не само няма да краде копа, а като го хвърлите вътре, ще се чуди как да избяга. Ама нали сме толерантни....
41
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Много игри... много gta и никакво възпитание!
40
2
 
11
 
! Отговори
НЕбългарин преди 7 месеца
Още от малък се стяга за една от най-предпочитаните български професии(кражба на коли). Типичен българин!
39
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Boko bo

И колко са станали част от обществото след ТВУ ? Или са станали част от престъпното общество.
38
12
 
7
 
! Отговори
Гунар преди 7 месеца
Васко е пич...!!!
37
1
 
17
 
! Отговори
GTA преди 7 месеца
Постъпката на младежа е копирана едно към едно от небезизвестната и популярна сред младежите на неговата възраст компютърна игра "Grand Theft Auto" /Голямата кражба на коли/. Добре би било някой да му обясни на туй дете, че на клавиатурата на живота няма бутон "Esc".
36
5
 
27
 
! Отговори
Един преди 7 месеца
Чупете му ръчичките крадливи.
35
4
 
6
 
! Отговори
а преди 7 месеца
един лопел по-малко по улиците:)
34
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
еволюцуята на демокрацията...
33
4
 
38
 
! Отговори
Boko bo преди 7 месеца
Скапаният социализъм имаше едно решение за такива деца. ТВУ се казваше. Или ставаш част от обществото или си вън от него. И за това децата играеха сами навън до 10. А сега си пусни детето навън само
32
9
 
11
 
! Отговори
ААА преди 7 месеца
МАХАМЕ НОВИНАТА, ЧЕ ПУТИН НИ ВДИГА ТОКА, ГАЗА И БЕНЗИНА И ДЪВКИТЕ ТУКА, А?
31
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Васко е със психични отклонения
30
0
 
51
 
! Отговори
БПФ преди 7 месеца
Ето докъде води сляпото спазване на Правата на детето и оттам - липсата на реакция срещу безобразията на малолетни престъпници. Цяло село вдигнало ръце, ама никой не смее да го хване за мръсното вратле и да му млати шамари докато напълни гащите... а подобна гнида само така се дресира. Отделно родителите му трябва да покрият щетите !!!
29
7
 
34
 
! Отговори
Коце кмета преди 7 месеца
Хлапето е готово зза гербаджия, да го приемат в младежката им организация!
28
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Няма ли да умре най-после, преди да убие/осакати някой невинен?
27
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР

Теб те познавам само по правописа, момче. Дори когато не се изписваш "БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР". Жалка работа!...
26
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР

Гущере, преди да пишеш за Радичков, оправи си правописа, брат! И не излизай пак с фразата: ама аз пиша от телефона! И от домофона да пишеш - неграмотността си личи.
25
25
 
0
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 7 месеца
До Анонимен 24

Те усещаш ли се че така Йордан Радичков нанася травматични удари върху крехкия череп на детето? У Швеция щеше да лежи в затвор за малтретиране на дете без основателна причина понеже по този начин избива комплексите си с своите действия
24
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Един шамар спестява отегчителна за всички тричасова лекция.
"Почнах тогава да обяснявам на Чир, и другите също му обясняваха, но той не разбира нищо. Тогава се ядосах, ударих го по главата и той веднага разбра. Оттогава реших, че винаги, преди да обяснявам нещо на Чир, най-напред ще го удрям по главата и после ще му обясня, ако искам да разбере."
- Й. Радичков
23
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Сега някой да обясни на малкия Шумахер, че ако го хванат още веднъж с крадена кола книжка няма да види до живот и колите ще ги гледа само на картинка, та дано му дойде акъла. Защото явно друго наказание не помага.