След убийството на Виктория – камери на кея в Русе

Те са монтирани от фирмата на бившия й съпруг
7 яну 2019 22:06, Василия Пейчева
8

3670 гледания   |  Още видео
Осветен и оборудван с камери вече е кеят, където бе жестоко убита журналистката Виктория Маринова. Заради тежкия криминален инцидент много русенци се страхуваха да се разхождат и спортуват в района.

След инцидента, който стана посред бял ден, кметът на Русе Пламен Стоилов обеща да бъдат поставени парапет, осветление и камери за видеонаблюдение.

На практика стълбовете и камерите са монтирани от русенската телекомуникационна компания, собственост на бившия съпруг на Виктория - Свилен Максимов. Идеята за това е дошла от екипа на фирмата, предава Bulgaria ON AIR.

Предстои сигналът от камерите да бъде свързан с общинската охрана, за да може районът да бъде под постоянно наблюдение.

Според русенци след като видеонаблюдението бъде изградено, те ще се чувстват по-спокойни.

В социалните мрежи вече тече инициатива алеята, по която премина последното бягане на Виктория Маринова, да носи нейното име.

Подобна идея имат и от община Русе, които обмислят вариант да увековечат нейното име.

 


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
4
 
! Отговори
Русенец преди 1 година
Частна фирма монтира осветление и камери на общинска собственост без разрешително за строеж и без проект. Въпреки прекрасната идея се оказва че закона важи само за матриала.
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това с камерите носи сигурност предимно на властимащите и на полицаите - да отчитат дейност. Далеч не само Виктория Маринова, а и много други хорица си заминаха посред бял ден, прост пример са проблемите в много села. Почти по същото време, по което стана убийството на журналистката, беше убит и човек в с.Завой - в изоставена постройка, но медиите отразиха случая слабо. И там ли трябва да сложат камери?
4
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това момиче не е убито там,а е изхвърлено там,по същия начин бе изхвърлено близо до брега в тетраподите и онова момиче от Бургас,приятелката на полицая,а уж се била удавила.
3
0
 
13
 
! Отговори
Стар русенец преди 1 година
Ролята на властта - местна или централна , е да осигурява спокойствието и просперитета на населението. Русенские кметове се изредиха да управляват , като за 20 години нито един не остави нещо след себе си, освен един ЗАПАДАЩ град. Кражбите и безхаберието, вискомерието и нищоправенето - това е ежедневието в този красив в миналото град. Жалко!
2
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая напаст вече и камери не я плаши. Те са с по 18 висящи дела на свобода, трябва правосъдие в което срещу смърт да се отговаря със същото, както и адекватни присъди, а не тези смешни наказания. Виждаме, че толерантното поведение към мощенници, обирджии, насилници и всякакви извън закона лица не носи нищо добро.
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
той хубаво,че е бившият и мъж,че кметът се вижда как излъга всички в очите давайки лъжливи обещания