Пуснаха водата в Стрелча, но е негодна за пиене

Ще са нужни две седмици, за да се избистри водата
Обновена: 12 юни 2019 09:44 | 12 юни 2019 09:43, Габриела Джекова
2
Пуснаха водата в Стрелча, но е негодна за пиене
Снимка: pixaBay

Водоподаването в Стрелча е възстановено, съобщи шефът на ВиК в града Филип Фингаров.

Още по темата

Във вторник вечерта са започнали да постъпват достатъчни количества в пречиствателната станция, пуснати са крановете и потребителите вече имат вода, която обаче може да се ползва само за битови цели, уточни управителят пред Дарик.

Най-малко две седмици ще са необходими, за да може течността да се избистри добре, да се изследва и при добър резултат да е годна за пиене.

По негови думи, за да не се стигне обаче до подобна критична ситуация, ще са необходими сериозни инвестиции в ключови съоръжения. Само тогава и при обилни валежи няма да се влошава качеството на водата.

Поройните дъждове доведоха до прииждане на река Меди дере, която заля няколко пъти съоръженията на единствения водопровод на Стрелча и ги затлачи с кал, тиня, камъни и дървета.

Кметът Стойно Чачов обяви на 10 юни бедствено положение и призна, че няма как да се справят с проблема без помощ от държавата.

За момента чиста вода се осигурява с водоноски, а за пиене общината доставя бутилирана.


2
Още по темата: СтрелчаВодоснабдяване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
трол горянин преди 1 година
В нашето село по двапъти в месеца спираха водата и все бутилирана купувах, и преди две години си инсталирах филтри на крана за питейна вода и за нула време ги изплащаш с парите които си спестяваш .
1
3
 
1
 
! Отговори
Боко Суджука преди 1 година
Като нямат вода да пият Ред-Бул!