Строги мерки в Стара Загора: Най-много по двама и без разходки на кучета

Кметът твърди, че гражданите не се съобразяват с правилата
Обновена: 31 мар 2020 16:40 | 31 мар 2020 16:20, Нели Христова
68
Строги мерки в Стара Загора: Най-много по двама и без разходки на кучета
Снимка: БГНЕС

След като в Стара Загора бе открит още един пациент, заразен с коронавирус, общината реши да предприеме още по-крайни мерки за борба със заразата. Обявен е вечерен час, като никой няма право да излиза от 21 до 5 часа. Изключения ще се правят за тези, които отиват на работа и за медицински нужди. Това ще важи и за всички градчета и села в Област Стара Загора.

До края на деня кметът на Стара Загора Живко Тодоров ще издаде заповед, с която се забранява събирането на повече от двама възрастни на едно място.

"В момента наблюдаваме хора, които се събират и си говорят. На никой не му е приятно, но такива са правилата. Няма как да се справим по друг начин, трябва да пазим себе си и околните. Постоянно се публикуват снимки от парковете. Явно хората не са разбрали, че е забранено", коментира Тодоров.

Ще бъде преустановена и практиката за обикаляне на паркове и градинки под претекст за разхождане на кучета.

Кметът призова хората да бъдат отговорни, а не да нарушават разпоредбите. Ще бъдат налагани глоби на нарушителите. Ще има редовни проверки в кв. "Лозенец" на лицата, за които има информация, че нарушават мерките. Контролът ще бъде засилен.

От днес ще бъдат затворени кучешките градинки.

"Съжаляваме за тази мярка, но хората започнаха да нарушават правилата. Да, можеш да излезеш да си разходиш кучето, но не и да го използваш, за да обикаляш целия град", категоричен е Живко Тодоров. В заповедта ще бъде описано къде точно можеш да разхождаш домашния си любимец.

Ще бъдат затворени всички магазини освен аптеките и търговските обекти за хранителни стоки

 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
3
 
! Отговори
ааа преди 4 години
Освен да крадете и да лъжете за нищо друго не ставате ,бе ***,малко време ви остава. Още по строги мерки давай ,че по бързо да се надигне народа най -накрая и да ви сложи там където ви е мястото ....
59
1
 
2
 
! Отговори
загрижен преди 4 години
Браво кмете,ама мисли и за следващи мерки.Вечерен час,сутришен час,обеден час.Какво ще се размотават разни индивиди по улиците.Че и по магазини да ходели.И по-вече от един човек да не се събира на едно място.За какво ги избираме тия кметове,за да издават разпоредби и да спасяват простолюдоието от болести.Положението не е шега-ей какво става по сЕвропа.
58
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Ами що не ходят на детска градина понеже така си мина и тая учебна година
57
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато температурите се задържат около 30 градуса и сухо време вируса ще позадреме а ние трябва да намерим лекарство и ваксини. Хората които имат работа саблагословени и трябва да се възползват от това.
56
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички постове, които са в подкрепа са дислайкнати. Давайте при 50-ти пост или има предразсъдаци! Не искате да ви сполети? И аз така!
55
0
 
5
 
! Отговори
Тодор Живков наопъки преди 4 години
Смешни ***
54
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как точно им се Услади?
53
0
 
6
 
! Отговори
BGN преди 4 години
Осладха се на властта тия мерки
52
0
 
2
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
- Ами по парите в обръщение мислите ли, че не може да има вируси? Всеки ден ги пипат голям брой и все различни хора...
51
3
 
4
 
! Отговори
svoboden no veche ne преди 4 години
svikvaite, mina loshoto pochna strashnoto
50
1
 
3
 
! Отговори
А преди 4 години
и майки, които не могат да намерят занимание на малките си деца вкъщи. Да, по-лесно е навън. И аз съм минала през това. Но в момента всички трябва да се пазим, взаимно. Знаете ли кога спира негодуванието? Когато някой наш близък си отиде! После почва размисъл за това, че не сме положили достатъчно усилия да го запазим до нас.
49
7
 
5
 
! Отговори
А преди 4 години
По никакъв начин не стоя зад това заради лицето, което е издало мерките, но за мен те са правилни. Доскоро ежедневието ми (моето, на мъжа ми и на децата ми) бе свързано с контакт с много хора - и в работа (за нас), и с приятели ( за нас и децата). В момента положението е тегаво за всички. Не мога да разбера срещу какво толкова негодувате. Толкова ли не можете да ограничите контакти и разходки за известно време! За каква репресия говорим! Пълни паркове със възрастни и майки, които не могат да нам
48
5
 
10
 
! Отговори
Истина аи правда преди 4 години
Репресивените мерцки не смао са противозаконни като нарушаващи човешки права и свободи и международното право но и са противопоказни и вредни за здравето на хората т.к. не смао ги ограбват неправомерно с огромни несъоптветно на провинение глоби за минаване през паркйове вместо по тротоари покрай коли и плаши и поставя в затвор невинни хора което е вредно за имунната система като ужасен стрес и без грижа за болните застрапшените а с геноцидни неоназистки мерки вместо грижа за техния живот
47
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 46Мен никой не ме е наемал. Ползваш мн елементарни похвати,което е нормално за опозицията понеже сте ниско образовани червенопитеци. Разговор се води с факти, а не с измишльотини. До тук не чух да посочете мерки по-добри от на щаба. Няма и как да посочите, защото сте невежи в тая област. Удари една ракия, където си добър и по тиху.
46
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 42Като са ви наемали очевидно не са имали голям избор.
45
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
къде е публикувана въпросната заповед ? на сайта на общината и на областната администрация я няма. Има само съобщение че от днес ще има вечерен час ? и не е упоменат срока за който ще действа ? това нормално ли е ?
44
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега в Ст Загора, скоро и в други градове.
43
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Предлагам да не се обръща внимание на платените коментари.
42
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 41Със сигурност, ще се озовем на правилния път, ако спазваме всичко. Такива като тебе безхаберници, които само Плямпят от хола, без покритие... колкото искаш. Като се правиш на мн умен давай конкретни предложения, мерки, планове. Не да ми седиш в хола да пърдишш и да се правиш на мн умен. Овчар.
41
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Продължавайте да спите и чакайте да видите къде ще се озовете скоро.Стадо.