Helpbook оплакване: Съседи изхвърлят боклуците си през балконите

Сигнали за разбити пътища и тротоари заливат платформата
6 юни 2020 20:46, Анисия Иванова
63
Helpbook оплакване: Съседи изхвърлят боклуците си през балконите
Снимка: Helpbook

Снимка: Helpbook  

Сигнали за разбити пътища, тротоари и боклуци в кварталите ни заливат платформата Helpbook.info през последните дни.

Наш читател пише, че около жилищен блок в район „Красна поляна“ е пълно с битови отпадъци заради съседи, които ги изхвърлят през балконите си върху зелените площи и в непосредствена близост до детската площадка. Авторът на сигнала няколко пъти правил оборка, но смята усилията си да живее в чист и красив квартал за безплодни.

Друг сигнал по този въпрос е за улица „Живописна“, която става все по-живописна. „Молим да бъдат отстранени изхвърлените мебели до кошовете, които стоят повече от месец и се трупат още боклуци около тях. Това е предпоставка за мръсотия и зарази. Това затруднява работата на сметоизвозващите служители като прибират боклука. Молим да се направи проверка кой ги изхвърля тези едрогабаритни отпадъци по този начин и не се грижи за правилната хигиена на улицата, нека да си понесе последствията“, пише нашият потребител.

За отчайващо положение на пешеходен участък в град Варна ни сигнализира възмутен гражданин, ето какво ни пише той: „Последица от незаконното паркиране и системно разрушаване на прилежащия тротоар, станал крайно опасен за пешеходците и предизвикал два тежки инцидента със счупени крайници на граждани, живущи на този адрес.

Доставчиците на магазини в околните сгради с товарни коли над 2,5 тона всеки ден паркират на тротоара, изваждат стоката и през улицата я пренасят в търговските обекти. Сега се промушват и покрай стълба за синя зона.

Наложителен е спешен ремонт и поставяне на тротоарни колчета. Общината би трябвало да следи и да се погрижи с реални мерки за поддържане на инфраструктурата и качеството на живот и в съответствие с изискуемите данъчни задължения към гражданите, за да почувстваме действително, че живеем в район 1-ва зона, а не само когато плащаме високите данъци и такси.

От първи юли 2020 г. и в зона за платено паркиране. Към високите данъци се добавя и платеното паркиране на автомобили, тоест плащанията се увеличават, а обстановката се влошава. Писмените сигнали от 2019 и 2020 година останаха без отговор и без предприети действия.“

Не по-различно е положението на ул. "Дамяница“ в район „Витоша“. На изпратените снимки се вижда разбита улица с огромни кратери като асфалт почти липсва, заради ерозията от дъждовете и преминаването на тежкотоварни автомобили. Трасето се нуждае от спешен ремонт, тъй като преминаването е силно затруднено.

Ако видите проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.