Пътната полиция изкарва още екипи и техника на пътя

Предстои рязка промяна на времето с очаквани снеговалежи
7 яну 2021 11:50, Анисия Иванова
11
Пътната полиция изкарва още екипи и техника на пътя
Снимка: БГНЕС

Предстои рязка промяна на времето с очаквани снеговалежи и е важно водачите да предвидят правилно условията, при които ще шофират, предупредиха от Пътна полиция. Поради тази причина КАТ засилва контрола.

Ще бъдат изкарани още екипи и техника на пътя. Ще има повече камери и радари за скорост, и проверки на автомобилите за готовността им за зимата.

През зимата едни от най-проблемните участъци са планинските проходи, на следващо място са магистралите – заради претоварения трафик, което води и до повече инциденти в подобни ситуации. От КАТ обявиха, че са предвидени допълнителни полицейски екипи, които превантивно да бъдат на пътя, като тяхното присъствие да е видимо, за да могат самите водачи да засилят своето внимание.

Ще има и допълнителни екипи на МВР на разположение, които да отработват само катастрофи, за да не се получава забавяне и да се образуват задръствания.

От Пътна полиция призоваха всички, на които им предстои пътуване, да тръгват добре подготвени, да спазват необходимата дистанция и ограниченията на скоростта. По цялата републиканска пътна мрежа ще бъдат разположени екипи на Пътна полиция.

По време на празничните и почивни дни екипите на Пътна полиция са констатирали над 33 000 нарушения на скоростните режими, заяви още Крушарски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
6
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
Глоби ще трябват че как се издържа милион администрация
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки път като ви спрат имате право да заснемете всичко на видео заради своята сигурност или да обжалвате действията на катаджиите Вадите телефона и снимате всичко на видео Като види че е сниман катаджията се държи нормално и не върши глупости Няма закон който да забранява снимането на хора на обществено място , особено на държавни служители по време на изпълнение на служебните им задължения Точно обратното - законът за Авторското право и сродните му права , чл 13- разрешава това
9
6
 
3
 
! Отговори
mery преди 3 години
До Вуйчо Ваньо Скъпи ми Вуйчо Ваньо, преди да пишеш се осведоми малко. Точно този участък от магистрала Тракия между Чирпан и Стара Загора го строиха по време на правителството на Сергей Станишев. Та не се предполага кой се е облагодетелствал тогава.
8
3
 
5
 
! Отговори
Краси преди 3 години
До АнонименГлупости!То и сега е като на война с тези шофьори с купени дипломи и купени книжки!А,ако няма контрол-пияни и дрогирани шофьори ще избият дисциплинираните.
7
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Единствената държава в света, в която хората свързват полицията с нещо лошо, с проблеми, и където никой не разчита на тях за нищо. Тия дето уж трябва да са на пътя да те пазят и грижат за реда създават беззаконие, рушветаджии, дебелаци в униформи. Да не се чудят после защо ги взимаме само на майтап и на никой не му дреме от тях. Подритвани от живота, подритвани и от нас, а най-важно подритвани от тия дето йм дават 800те левчета на месец.
6
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крият се като плъхове в храсти и шубраци с цел да заработят нещо ..Жалка история са КАТ....
5
6
 
26
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 3 години
Най-готино е по Тракия ония 40км дето се кара с 90км/ч. Значи държавата ме е обложила с данък МПС, втори път с винетка, парите за куцата магистрала са от нашия джоб, четвърти път съм обложен с акциза на горивата и за капак Байчо ми пратил тия шумкари да ме снимат как съм карал с 110, на място където трябва да са 140, ама са 90 щото Байчо е крал а не е строил качествено.Няма такава наглост.
4
2
 
18
 
! Отговори
Коментар преди 3 години
Даже увеличете двойно търтеите в униформи!Тия са малко!Трябва за всяка кола на пътя да има назначен по един *** с кола и по една камера с радар!Ама кой ще бачка да ги издържа е въпроса!
3
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С професионална книжка съм от 40 години,нямам никакви нарушения и сериозно ви казвам, че ако се закрият КАТ и ДАИ-броят на произшествията и жертвите рязко ще се съкрати.Да не говорим за рушветите и парите за заплати на тия търтеи....
2
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вместо ушев да лежи до камерата стресиран, да чака пенсията на младини и да се чуди кой да ощави, да вземат по една лопата и да чистят канавки, да опесъчават, все полезни неща.
1
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоз с камерата как по точно ще намали катастрофите на ми е ясно?Той е пратен там единствено да събира глоби и да пълни бюджета на тиквата!Колкото повече джигити толкова повече пари!