Най-рано от утре ще се разчиства плаващото сметище до ВЕЦ Своге

Разчистването ще отнеме около 2-3 дни
14 яну 2021 09:27, Ния Христова
15
Най-рано от утре ще се разчиства плаващото сметище до ВЕЦ Своге
Снимка: БГНЕС
Разчистването на плаващото сметище, което река Искър донесе до ВЕЦ Своге, ще започне най-рано от утре. Това каза пред bTV Веселин Шуманов, представител на съоръжението. 
 
"Водата в софийското поле още се отича и водните количества, които в момента минават през ВЕЦ-а не предполагат възможността да започнем в кратки срокове. Това ще стане най-рано утре", каза още той. 
 
Шуманов обясни, че почистването ще отнеме около 2-3 дни. 
 
"Това количество боклуци в момента кристализира проблема. Ако не беше ВЕЦ.а, този боклук щеше да си е отново в реката, и от Дунава - на плажа в Созопол", коментира той.
Още по темата
 
Зам.-кмета на Своге Илия Богданов смята, че тази гледка е недопустима. 
 
"Целият боклук на Своге за три месеца е по-малко от това, което виждаме тук. Това създава огромни проблеми. Нека бъдем наистина хора с европейско поведение", коментира Богданов.
 
Той допълни, че разчистването е сложна координация между различни институции, сред които и МОСВ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
До 7 преди 3 години
Ти си ***. За да ги няма тия работи, трябва да има контрол, контрол няма, за да може шкафчетата да са пълни.
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това сметище показва какъв народ сме и колко работят институциите в България.
8
0
 
1
 
! Отговори
Страничен наблюдател преди 3 години
Гражданите от Долни Пасарел,Кокаляне,Панчарево,Герман,Бистрица,кв.Мечта,Абдовица,Миленков,Враждебна,и прилежащите им вилни зони,са виновни за *** в реката.А също и всички населени места по поречието на Искър.Всички са граждани,ама си хвърлят *** на края на селото.Или в реката за по лесно.Аман от ***.Глоби на местната власт,докато им дойде акъла.
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 7Ами кой е виновен бе,кухоглавия.Тук говорим за хиляди изхвърлени предмети с големина от хладилник нагоре,които не можеш да сложиш в джоба си,а са използвани бусове и камиони.Къде са министерствата на екологията,вътрешните работи,прокуратурата.и т.н.Над 350 хиляди са държавните търтеи на ГЕРБ.Какво правят по цял ден.Вземат заплати и бонуси,гласуват правилно и държат на Боко шлифера.
6
3
 
4
 
! Отговори
Тоя па смешник преди 3 години
До Анонимен 6Бойко ли е виновен, че аборигените, като отидат на планина или покрай река си изхвърлят *** където им падне бе?Аре осъзнай се и спри да ръсиш мозък, който очевидно не ти е в излишък.
5
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боко и администрацията му пак нищо не знаят.Ни лук яли,ни лук мирисали.Отново някой друг им се е изходил в гащите.
4
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най ме кефят в парка. С цигара и кафе. Хвърля си станиола от кутията или фаса и в същото време: "Каква мърсотия, каква простотия. Нема ли кой да почисти? За кво плащаме данъци?". А той трайно/професионално/ безработен! Много сме взискателни към другите. Особенно службите и институциите. А в тях работят същите като нас. Вчера преди Интер експо център в София, един с брандиран пикап докато се включваше в движението на Цариградско шосе метна на предното ми стъкло празна кутия от цигари!!??
3
0
 
5
 
! Отговори
Българ преди 3 години
В тая територия живеем само мизерници, няма оправия!!!
2
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лятото нали ги бяха снимали как общинският камион изсипва отпадъци до Искъра и точно Богданов обясняваше как това било нормална практика за общината поради многото туристи в района не смогвали да го извозват до регламентираното сметище.
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След като се събере този бо**ук какво ще го правят