Самотна майка с две деца са застрашени да останат на улицата

Жената била помолена от Община Левски да напусне жилището
1 апр 2021 13:05, Ния Христова
11
Самотна майка с две деца са застрашени да останат на улицата
Снимка: Pixabay
Самотна майка и двете й деца са на път да останат на улицата. Причината - била помолена от Община Левски да напусне жилището, предоставено от тях, тъй като придобила къща. Постройката обаче не е годна за обитаване.
 
Днес жената и двете й деца трябва да напуснат апартамента, но няма къде да отидат. Цялото им имущество все още е в общинското жилище.
 
"Миналата година майка ми закупи на децата къща в близко село. Когато подновявахме документите за общинското жилище тази къща бе видяна в регистъра. Тя обаче не е годна за живот и предстоят много ремонтни дейности.  Средствата с които разполагаме не позволяват да го направим в кратък период от време", разказа пред Нова тв майката на двете деца.
 
Тя написала молба и помолила да бъде оставена в общинското жилище още няколко месеца.
 
%Общината не гони никой от жилището. Десислава е дългогодишен ползвател на жилището. Октомври месец те са придобили имот и според наредбите трябва да освободят жилището. Три месеца след придобиването на жилището те продължиха да го ползват. Комисията обаче нямаше право да продължи искането им за обитаване", казва кметът на Левски Любка Александрова.

11
Още от Страната
Дете е в "Пирогов", блъснало се със скейт в билборд
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Общинарите за награда! Номера на шмекерката не е минал. гепили са я. Много е гадно като има достъпен имотен и търговски регистъри. Малко по-трудни стават тарикатлъците. А кой я съжалява да я прибере вкъщи! Не с чужда пита помен да прави!
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Защо не станете от ушите си! Самотна майка с две деца? Къде е бащата/бащите? Родителите виж купили на ДЕЦАТА й къща!!!! Общинските жилища за какви са? Защо въобще ги има е друг въпрос. Каката е състоятелна, има състоятелни родители. Но си е друго са се шириш в общинско жилище за смешен наем. Аз като се разведох дадох 8хил.лв.по квартири докато строителя се натутка за акт 14. Хайде като ревне някой все пак се заслушате какви ги плещи. Класика! Самотна майка с 2 деца! А колко е самотна...
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
има цели региони в българия,където чисто процентно ромите са повече от българите,но въпреки това държавата продължава да ги третира като малцинство,защото тук е далаверата и на ромите и на българските управници-те са малцинство(в много региони вече не са),те са онеправдани и дискриминирани(в много региони е точно обратното),ромите не са интегрирани(то има и много българи,които не са),но българинът знае,че трябва да изработи това,което му се полага,докато ромът чака на готово...
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
в община левски българите трябва да получат малцинтвени права...факт е,че те вече са по-малко от ромите благодарение на геноцидната политика на софия.
6
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
жената явно е етническа българка и затова никой не се застъпва за нея...ако беше ромка щеше да плучи всичко,което желае.
5
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Бойко да се разходи с джипката до там и да помогне.
4
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Майка й не може ли да й помогне, без да се вдига шум до небето?! Голяма работа! Купила им къща, не може да ги вземе за няколко месеца при себе си. Сакън. Общината какво е виновна? За същото жилище чакат сума хора, на които няма кой да им купува къщи.
3
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Майката на тази жена купила постройка в някакво селце на децата?!

Абе, бабче, купи я на твойто име а после може да направиш завещание на внуците си.

Ся, нито къща, нито апартамент!

Абе, дай 50 лв. и съ консултирай с адвокат или нотариус по недвижими имущества, бе!

Ей, нашенската п.ростотия е безкрайна като Вселената!
2
6
 
19
 
! Отговори
Зиг преди 2 седмици
Трябва да се даде някакъв адекватен и реалистичен срок за привеждане на имота в годен за обитаване на база състоянието му, преди да тръгнат да хвърлят хора на улицата. Не може да фиксираш срок без оценка състоянието на имота, както и не може да се чака безкрайно да се направи съответният ремонт, за да не се злоупотребява, от друга страна.
1
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ако бяха роми, даже щяха да им го подарят за вечно ползване от челядта