Стимул за ваксина: Фирма в Русе дава по 100 лв. на ваксиниран

Резултатът - близо 40% имунизиран персонал
16 сеп 2021 21:08, Красимир Ангелов
49

Ваксинацията у нас върви с бавен темп, а все по-често на определени места се прибягва до различни стимули.

Поредният такъв случай е от Русе -  фирма дава 100 лв. бонус на ваксиниран служител. В нея работят близо 1000 души, а резултатът - близо 40% имунизиран персонал.

Още по темата
"Надяваме се това да им помогне, особено, ако в момента се колебаят. Всъщност ние ще предоставим възможността на служителите да се тестват с количествени тестове за антитела, за да видят каква е тяхната ситуация, дали в момента имат антитела и да решат, дали да се ваксинират", обясни мениджърът на отдел "Човешки ресурси" Мартина Георгиева.

Силвия Терзийска работи в предприятието и казва, че финансовият стимул за нея не е решаващ. 

"Аз смятам, че си струва да се ваксинираш, за да предпазиш на първо място себе си, но и всички около себе си – семейство, колеги, приятели, работя в голям колектив, семейството ми също, възрастни родители, трябва всички да са максимално предпазени", споделя Силвия.

След като си поставя дозата, тя решава да дари сумата. "Смятам, че повечето хора решават да се ваксинират на база вътрешно усещане, а не такъв стимул, но ако това ще помогне за по-голям брой ваксинирани, ще е добре", смята Терзийска.

Подобен подход е намерил и директорът на комплекс "Албена".  Красимир Станев предлага финансови бонуси на всички служители в комплекса, които се ваксинират.   

"Не крием, че стимулираме материално нашите колеги, които получават втора игла. И това ще го правим, докато финансите ни го позволят", категоричен е Станев.

Вижте повече в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми човека си е направил сметка вместо болнични и карантини по изгодно му излиза да почерпи ваксинираните .Браво за пример.
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
43 - всичко е ясно и аз като неваксинирам също подкрепям, но от друга страна като няма да използваме здравните услуги няма да плащаме и здравни осигуровки, нали така? За мен няма проблем да се лекувам частно след всичките спестени пари от данъци, хахах.
35
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво, за 100 лв. се продайте... Овце.
34
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да има закон за антиваксите щом не искат ваксина, да не ползват болници и да се лекуват сами. Обществото няма ангажимент към противообществени елементи, които по естество се равняват с ромеите. Нещо неясно?
33
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксината спасява животи и спестява много грешни пари от бюджета дадени за антивакси, които така или иначе ще умрат. Бъдете умни, ваксинирайте се. А който не иска, ше има и сопа.
32
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички антивакси в интензивното. Чистачи и бърсачи.
31
2
 
2
 
! Отговори
Асан преди 2 години
За изборити да дава по 100 евро да гласувами :)))
30
1
 
4
 
! Отговори
до 35 преди 2 години
Оооо, има и тояга. И то каква. Имало е и такива периоди когато самозабравили са се "бизнесмени" са яли и тоягата. И моркова ама са го поемали от обратната страна. Че и от Англия е тръгнало това движение.
29
1
 
5
 
! Отговори
Stoyanov преди 2 години
Да пускат всички неваксинирани в отпуск и да си затварят глупавата фирма, нма кой да им работи на такива. Утре шефа може да реши да се ходи и без *** на работа и какво ? ще тръгнете без *** ли?
28
1
 
3
 
! Отговори
Stoyanov преди 2 години
До Бay # Не светнаха се че може да се въведе мярка наложителен отпуск за неваксинирани, и сега се мъчат с тия 100 лева да излязат от графа пускай ги в отпуск. Обаче и така няма да стане защото хората за 100 лева няма се продадат, и накрая задълбителната ваксина ще отпадне , защото няма как 20% боднати и 30 % печелещи да разпространяват тая шитня ДА се опълчите на останалите 70-80 %. Загря ли бе папаг.ал?
27
1
 
3
 
! Отговори
Хм преди 2 години
А защо не пишете откъде идва финансирането за да се раздават такива бонуси. Както всички знаем, българският работодател е всичко друго, но не и щедър. Алчността цари навсякъде в страната.
26
3
 
8
 
! Отговори
Чакайте сега преди 2 години
Мина година и половина от началото на ваксините. "Безплатни". За да не се ваксинира някой очевидно е имал причини. Дали недоверие, дали религиозни, дали здравословни - бе човека си е имал съображения. И в един момент, след 10 години работа в тази фирма раздават едни пари на колегите ти, а на теб НЕ ?!?! Ама извинявайте, това си е унизително. Аре без мен! Утре знам ли за 150 лева каква гавра ще ми предложат?! Впрочем, коя е фирмата?
25
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
100 лв. срещу личния ти избор. Има ли зомбита, които са съгласни да нямат право на избор, свързан със собствения им живот и здраве и да бъдат марионетки? Дори животните имат собствено мнение. И се дърпат най - много преди да ги заколят.
24
3
 
12
 
! Отговори
Darth shadow преди 2 години
да си продадеш Здравето и Живота, които реално нямат цена????
23
3
 
11
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Дано фалира тази фирма
22
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гербаджийските фирми си перат парите
21
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В нашата фирма ни преведоха по 200 лв бонус за ваксиниран работник или служител.
20
2
 
9
 
! Отговори
кофти преди 2 години
След 2 месеца ще дават по 500лв да се ваксинираш, и тия дето са се ваксинирали за по 100лв ще си ядят ушите от яд.
19
1
 
3
 
! Отговори
Мъдуран преди 2 години
Сливия е тъпо парче
18
1
 
6
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 2 години
Ще дам по 1000лв да се ваксинират баце,корни и славуца, а пък ако го направят ще се боцна сам - безплатно.