Стимул за ваксина: Фирма в Русе дава по 100 лв. на ваксиниран

Резултатът - близо 40% имунизиран персонал
16 сеп 2021 21:08, Красимир Ангелов
49

Ваксинацията у нас върви с бавен темп, а все по-често на определени места се прибягва до различни стимули.

Поредният такъв случай е от Русе -  фирма дава 100 лв. бонус на ваксиниран служител. В нея работят близо 1000 души, а резултатът - близо 40% имунизиран персонал.

Още по темата
"Надяваме се това да им помогне, особено, ако в момента се колебаят. Всъщност ние ще предоставим възможността на служителите да се тестват с количествени тестове за антитела, за да видят каква е тяхната ситуация, дали в момента имат антитела и да решат, дали да се ваксинират", обясни мениджърът на отдел "Човешки ресурси" Мартина Георгиева.

Силвия Терзийска работи в предприятието и казва, че финансовият стимул за нея не е решаващ. 

"Аз смятам, че си струва да се ваксинираш, за да предпазиш на първо място себе си, но и всички около себе си – семейство, колеги, приятели, работя в голям колектив, семейството ми също, възрастни родители, трябва всички да са максимално предпазени", споделя Силвия.

След като си поставя дозата, тя решава да дари сумата. "Смятам, че повечето хора решават да се ваксинират на база вътрешно усещане, а не такъв стимул, но ако това ще помогне за по-голям брой ваксинирани, ще е добре", смята Терзийска.

Подобен подход е намерил и директорът на комплекс "Албена".  Красимир Станев предлага финансови бонуси на всички служители в комплекса, които се ваксинират.   

"Не крием, че стимулираме материално нашите колеги, които получават втора игла. И това ще го правим, докато финансите ни го позволят", категоричен е Станев.

Вижте повече в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ми човека си е направил сметка вместо болнични и карантини по изгодно му излиза да почерпи ваксинираните .Браво за пример.
45
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
43 - всичко е ясно и аз като неваксинирам също подкрепям, но от друга страна като няма да използваме здравните услуги няма да плащаме и здравни осигуровки, нали така? За мен няма проблем да се лекувам частно след всичките спестени пари от данъци, хахах.
44
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Браво, за 100 лв. се продайте... Овце.
43
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да има закон за антиваксите щом не искат ваксина, да не ползват болници и да се лекуват сами. Обществото няма ангажимент към противообществени елементи, които по естество се равняват с ромеите. Нещо неясно?
42
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ваксината спасява животи и спестява много грешни пари от бюджета дадени за антивакси, които така или иначе ще умрат. Бъдете умни, ваксинирайте се. А който не иска, ше има и сопа.
41
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всички антивакси в интензивното. Чистачи и бърсачи.
40
2
 
2
 
! Отговори
Асан преди 1 месец
За изборити да дава по 100 евро да гласувами :)))
39
1
 
4
 
! Отговори
до 35 преди 1 месец
Оооо, има и тояга. И то каква. Имало е и такива периоди когато самозабравили са се "бизнесмени" са яли и тоягата. И моркова ама са го поемали от обратната страна. Че и от Англия е тръгнало това движение.
38
1
 
5
 
! Отговори
Stoyanov преди 1 месец
Да пускат всички неваксинирани в отпуск и да си затварят глупавата фирма, нма кой да им работи на такива. Утре шефа може да реши да се ходи и без *** на работа и какво ? ще тръгнете без *** ли?
37
1
 
3
 
! Отговори
Stoyanov преди 1 месец
До Бay # Не светнаха се че може да се въведе мярка наложителен отпуск за неваксинирани, и сега се мъчат с тия 100 лева да излязат от графа пускай ги в отпуск. Обаче и така няма да стане защото хората за 100 лева няма се продадат, и накрая задълбителната ваксина ще отпадне , защото няма как 20% боднати и 30 % печелещи да разпространяват тая шитня ДА се опълчите на останалите 70-80 %. Загря ли бе папаг.ал?
36
1
 
3
 
! Отговори
Хм преди 1 месец
А защо не пишете откъде идва финансирането за да се раздават такива бонуси. Както всички знаем, българският работодател е всичко друго, но не и щедър. Алчността цари навсякъде в страната.
35
9
 
3
 
! Отговори
Програмист преди 1 месец
До 30 : никой не ти е отнел избора. Можеш да избереш между пфайзер, Астра зенека, модерна, янсен..... Или глад.
34
9
 
2
 
! Отговори
Програмист преди 1 месец
Правилен подход. Първо им дай морков, да се сетят че и тояга има. После им показваш и тоягата и...... Боц или чао - сами си избират. Иначе работодателя рискува да му нашият едномесечна карантина и затваряне на предприятието. Умно.
33
0
 
4
 
! Отговори
ПУНДА ПИНДАРОВА преди 1 месец
ФИРМАТА СЕ КАЗВА КТМ
32
3
 
8
 
! Отговори
Чакайте сега преди 1 месец
Мина година и половина от началото на ваксините. "Безплатни". За да не се ваксинира някой очевидно е имал причини. Дали недоверие, дали религиозни, дали здравословни - бе човека си е имал съображения. И в един момент, след 10 години работа в тази фирма раздават едни пари на колегите ти, а на теб НЕ ?!?! Ама извинявайте, това си е унизително. Аре без мен! Утре знам ли за 150 лева каква гавра ще ми предложат?! Впрочем, коя е фирмата?
31
3
 
8
 
! Отговори
Taliban преди 1 месец
РУСЕ СЕ УПРАВЛЯВА ОТ ВСЯКАКВИ СВОЛАЧИ .САМО НЕ ОТ БЬЛГАРИ.
30
2
 
2
 
! Отговори
До До спокоен преди 1 месец
И как ще е карантинират ако не се тествам?
29
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
100 лв. срещу личния ти избор. Има ли зомбита, които са съгласни да нямат право на избор, свързан със собствения им живот и здраве и да бъдат марионетки? Дори животните имат собствено мнение. И се дърпат най - много преди да ги заколят.
28
0
 
5
 
! Отговори
До 5 преди 1 месец
В България сме 18%ваксинирани и нямаме никакви мерки нещо друго ще добавиш ли?
27
3
 
12
 
! Отговори
Darth shadow преди 1 месец
да си продадеш Здравето и Живота, които реално нямат цена????