Арестуван е общински съветник от Кърджали

Става ясно, че това се е случило при полицейска акция
Обновена: 29 сеп 2022 16:18 | 29 сеп 2022 16:18, Йоана Цонева
9
Арестуван е общински съветник от Кърджали
Снимка: БГНЕС

Общински съветник от Кърджали е арестуван. Това ставя ясно от пост във "Фейсбук", публикуван късно вчера вечерта от кмета на Кърджали и общински лидер на ДПС Хасан Азис. Той не уточнява каква е причината за ареста, но според БНТ общинският съветник е задържан при полицейска акция срещу купуването на гласове.

От ДПС определят това като пореден опит за омаскараяване и очерняне на политически активисти и политически сценарий. Хасан Азис снощи посочва, че тази сутрин общинският съвет на партията в Кърджали ще внесе жалба, а областният съвет ще излезе с позиция.

Още по темата
По-късно националното радио съобщи, че по случая е образувано досъдебно за предложена имотна облага с цел склоняване за упражняване на избирателно право в полза на определена политическа партия. 59-годишният Алтънай Халил е задържан за срок до 24 часа в хода на специализирана полицейска операция. В рамките на същата акция са проверени 35 лица и 19 търговски обекта, игрални зали, заложни къщи и помещения. Съставени са 15 констативни протокола и 10 протокола за предупреждения.

Снимка 589167

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
МНОГО преди 1 година
СТЕ ДОЛНИ-НАПИШЕТЕ МУ ИМЕТО НА ТОЯ,КАКВО МЪЛЧИТЕ-ИЛИ И ВИЕ СТЕ КАТО ТЯХ
5
1
 
0
 
! Отговори
Кочбайрам преди 1 година
ГЕРБ & ДПС са били винаги за една идея.. мачкай и тероризирай народа и в страхът си той ще направи правилният избор!
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
МИ КАЖИ МУ ИМЕНАТА ДЕ,ДА ГО ВИДИМ КОЛКО Е ЧЕСТЕН - ЧЕСТНИТЕ ХОРА СА НАЦИОНАЛНА ГОРДОСТ, А КОГАТО СЕ КРИЯТ НАМИРИСВА НА НЕЩО ДРУГО !!!
3
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чудесна новина. По тези райони дори надписите по магазините са на турски. ДПС от там и от малките трудови балкански селца си изкарва гласовете. Да не говорим за автобусите и потока от коли, които прииждат по време на избори от Турция. Абе аркадаш. като ще гласуваш за това което става тук, стой и живей тук да видиш колко е яко !
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДПС да купува гласове?! Не, това не може да е вярно. Най чистата и не корумпирана партия у нас не прави такива неща. Питайте Шиши ако не вярвате
1
0
 
12
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
писна ми от дпс само развалят атмосферата в държавата колко години се занимаватс тази деиност и все някои им е виновен направете си бълг партия в турскияпарламент представете си само коалиция дпс и герб какво ще остане от българия