Sony пусна новата си портативна конзола на европейския пазар

Sony закъсня много с пускането на новия си продукт в Европа
1 сеп 2005 11:24,
Sony пусна новата си портативна конзола на европейския пазар

Новата портативна конзола на Sony PSP вече може да бъде намерена по магазините в Европа, почти четири години след излизането на Playstation 2, съобщи френският вестник Либерасион.

Дизайнът на новата конзола е много добре обмислен, екранът е огромен. Цената й е 249,99 евро. Целта изглежда очевидна: първо да бъдат привлечени маниаците на техническите джаджи, след това групата на случайните играчи, които през последните години започнаха да се поддават на изкушението на Ipod на Apple. Sony явно мечтае на направи преносимата си конзола незаменима.

PSP може да чете MP3 дискове и филми. За филмите има две възможности. Първата е да бъдат директно в компактния UMD (Universal Media Disc) формат, позволяващ запазване на информация до 1,8 GB и едно от основните предимства на конзолата, който се използва и за игрите. Другата е да бъдат съхранени на карта във формат от типа DivX. Единственото неудобство при PSP е липсата на харддиск.

Конзолата позволява също така разглеждането на снимки и сърфирането в Интернет. Игрите, с които разполага при излизането си, са повече от 20, а до Коледа ще се увеличат с още десетки. Сред заглавията са Ridge Racer, Wipeout Pure, Burnout Legends, Virtua Tennis World Tour, Spiderman 2 и Lumines.

Sony закъсня доста с пускането на новия си продукт в Европа. PSP вече е на пазара от няколко месеца в Япония и САЩ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание