Раждането на американската война за независимост в "Синове на свободата"

Премиерният за България сериал - по телевизия Bulgaria ON AIR
24 сеп 2020 17:22, Петя Славова
7
Раждането на американската война за независимост  в "Синове на свободата"
Снимка: Bulgaria ON AIR

За раждането на американската война за независимост разказва сериалът "Синове на свободата". Продукцията е премиерна за България и може да я гледаме от 27-и септември по телевизия Bulgaria ON AIR.

Режисьорът Кари Скогланд преразказва вълнуващата история на онези млади и смели мъже, които малко по-късно ще се превърнат в мотиватори за събуждането на обществения вой и началото на най-тежката война в историята на човечеството. 

Преди Америка да се превърне в единна нация, застаряващо поколение от британски лоялисти поддържат дипломацията заедно с краля. В този момент млади, смели и дръзки мъже решават да обединят силите си в тайна мисия, за да променят хода на историята. Малцина осъзнават, че познатите на света "синове на свободата" в лицето на Сам Адамс, Джон Ханкок, Джон Адамс, Пол Ревере, Патрик Хенри и Бенедикт Арнолд, не се отправят към дългия път на справедливостта като патриоти с благородни цели. Всички те всъщност са част от едно ново американско поколение и просто се опитват да разберат какво да правят с живота си.

Гражданското неподчинение първоначално се приема от властта като поредното малко изпитание, пред което се налага тя да се изправи. Скоро след това обаче се превръща в мащабно протестно движение на съпротивата, подбуждащо британците да реагират с тоталитарни тактики, пропукване на колониите и създаване на едно почти военно положение в опит за поддържане на реда в страната. След като мнозина мирни граждани биват убити от британската армия в Бостън, "синовете на свободата" трупат още по-голяма гражданска подкрепа и насочват усилията си към нова, по-значима кауза.

Смелите мъже се превръщат в партизански воини, действащи нелегално, създавайки шпионски мрежи, складирайки оръжия и планирайки тайни действия - от Бостънската чаена партия до битката при Лексингтън и Конкорд. Това ще доведе до обявяване на независимост и най-голямата борба за свобода, която светът някога е виждал.

"Синове на свободата" запалват искрата, която ще доведе до избухването на революцията преди войната, а борбата им е следвана от движение, което в определен момент обхваща цялата нация. Търсещи равенство и смисъл за живота си благодарение на своята дързост всички те заедно ще открият нещо много по-голямо – независимостта.

Завладяващата драма, която разказва за пропукването на властта и смелостта на младото американско общество, подбудено от дръзките и непоколебими "Синове на свободата" може да следим от 27-и септември, всеки уикенд от 20.30 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.


7
Още от Телевизия
За смисъла на журналистическата професия с "Работилница за репортери"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Купувайте си пистолети, имате право.
Всеки трябва да има оръжие вкъщи.
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
застаряващо поколение от британски лоялисти поддържат дипломацията заедно с краля
-------

Коалиция от застаряващи убити 'уеве и тьпи п'тки под ръководството на "краля" унищожават нацията.
5
0
 
1
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 седмици
подбуждащо британците да реагират с тоталитарни тактики
------

Нещо като управлението на Боко Идьота от Банки ли?

Дано нещо влезне у главите на българското овчество, да се сетят как се сваля такъв режим.
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Най-тежката война в историята на човечеството?!?

Ай сиктир бе, драги зрители!
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ма чакай каква независимост та според сегашните разбирания, ако някой не е съгласен с властта трябва мирно и тихо да протестира, а вие говорите за война. Погледнато от друга страна и френската революция и войната за независимост си е абсолютно нарушение на тогавашните закони.
2
2
 
3
 
! Отговори
Има два много важни преди 4 седмици
момента в амер. история.1.Свободата всеки да има оръжие и да може да се защитава
с него.Това е дисциплинирало:поведение да не дразниш гънмените,а от друга трана,
ако те са лоши хора,да търсиш варианти да се справиш с тях.
2.Икономическата активност е била грижа на всеки за себе си,а не чакане държавата
да ти снесе всичко.Тя е имала роля на регулатор и съдник.Умен си,скъсваш се от работа,ставаш богат.У нас при соца:оръжия?Инициатива?На партията.Това и досега не е
изживяно.Разбира се обобщавам...
1
3
 
8
 
! Отговори
Оскар преди 4 седмици
Няма афроамериканци... няма третополови .... няма феминистки .... този сериал НЯМА бъдеще .