Цацаров иска имунитета на ДПС-ар – търгувал с... влияние

Народният представител Димитър Аврамов някога бе депутат от ГЕРБ
7 юни 2017 09:49,
11
Цацаров иска имунитета на ДПС-ар – търгувал с... влияние
Димитър Аврамов: Снимка: архив, Булфото

Главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание искане за снемане имунитета на народния представител в 44-то Народно събрание Димитър Аврамов, съобщиха от държавното обвинение.

Снемането на имунитета на народния представител Димитър Аврамов е във връзка с наказателно производство, внесено от прокуратурата в Софийския градски съд преди четири години.

След едногодишно разследване, на 30 август 2013 г. СГП е предала на съд Димитър Аврамов и Методи Петков за корупционно престъпление - търговия с влияние.

Димитър Аврамов, накогашен депутат на ГЕРБ, е обвинен в това, че в периода 6 юли 2012 г. - 17 юли 2012 г. във Враца, Плевен, Монтана подпомогнат от съучастника си Методи Петков, при условията на продължавано престъпление е поискал 50 000 - 60 000 лева и е получил 100 000 лв. от търговец, за да упражни влияние при вземане на решение от Директора на Областна дирекция "Земеделие" - Монтана.

На 29 юни 2016-а Софийският градски съд оправда изцяло Аврамов и Петков, но след протест на СГП, Апелативен съд - София отмени оправдателната присъда и върна делото за ново разглеждане от Софийския градски съд.

Производството към момента е спряно (с разпореждане от 15 май 2017 г.), тъй като подсъдимият Димитър Аврамов е избран за народен представител в 44-то Народно събрание и е придобил имунитет.

Главният прокурор е поискал днес даване на разрешение за продължаване на наказателното производство срещу депутата от ДПС Димитър Аврамов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аврамов пазари ромите в монтанско на килограм за изборите. Преди за Борисов, а сега за Доган. В правова държава този отдавна да е в затвора. Дано Цацаров да си свърши работата, но не вярвам. Ще си плати тук- там и пак ще мине между капките, както обикновено става. Народът е загубил всякакво доверие в съд и прокуратура и е доведен до пълно отчаяние. Още повече, че хора на властови позиции си правят каквото си поискат.
5
0
 
3
 
! Отговори
Самсиев преди 6 години
Закриляха го докато беше в ГЕРБ ! Сега стъпи на мина...
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едно е да си марксист- ленинец ДА си чел "Капитала" .Друго е да РАБОТИШ в ТКЗС.
3
0
 
8
 
! Отговори
Хамсиев преди 6 години
Господи, каква отвратителна мутра! Чиста проба престъпник, при това, престъпник от най-висока класа, каквито впрочем са и повечето депутати на *** от боянските сараи - агент Сава, доносник и функционер на ДС и КГБ! Само че, да се чуди човек, как така пълдинският дебелак проявява такава "смелост"? Сигурно е получил разрешение от агент Сава сарайски, но дори и така да, пак се е напикал от страх!
2
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Такива като тоя докараха КОЛХОЗИТЕ 1944 г. В България.. И 27ГОДИНИ СЕ КРАДЕ КОЛЕКТИВНО. И ЕВРОПА СЕ ЧУДИ НА МОДЕЛА ОТ БОЛШАЯ И МАГУЧИЯ.
1
4
 
3
 
! Отговори
м..да преди 6 години
Цацата е за затвора.