От началото на 2019 г.: Спипани са 25 педофили, Facebook – най-опасен

Родителите носят основната отговорност да предпазват децата си
4 юни 2019 18:51,
22
От началото на 2019 г.: Спипани са 25 педофили, Facebook – най-опасен
Снимка: БулФото

От началото на годината до сега имаме задържани над 25 лица, които са злоупотребявали сексуално с деца по линия на разпространение и притежание на материали, съдържащи сексуална експлоатация на деца, а така също и сексуално изнудване на деца на възраст 7-12 години. Това заяви комисар Явор Колев - началник отдел "Киберпрестъпност" при ГДБОП пред БНТ.

По думите му, въпреки че работата по противодействие на този тип престъпления е активна от години, все още нямаме статистика къде има най-много педофили.

"Навсякъде има хора, които злоупотребяват сексуално с деца. Това става най-често чрез Facebook. Тези лица създават фалшиви профили на децата", обясни Колев.

Според него, основната отговорност да предпазва децата си е на родителите. Те трябвало да знаят какви места посещават децата им в интернет.

"Родителите трябва ежедневно да разговарят с децата си. От нашето наблюдение, едва когато детето е станало жертва на сексуално насилие, се обръща към родителите", изтъкна комисарят.

Началникът на отдел "Киберпрестъпност" при ГДБОП разказа и за разследването на Интерпол, довело до форум, който се е хоствал от български сървър. Благодарение на тази акция са спасени над 50 деца в едно село в Тайланд.

По отношение на вчерашната акция за фалшификати на слънчеви очила, Колев уточни пред bTV, че става дума за над 53 000 чифта, които били предназначени за продажба по сергии по морето през настоящия летен сезон .

Очилата били опасни за здравето, защото нямали съответните UV защити и не са произведени по стандартите. Освен това нарушавали правата върху търговската марка на над 50 световни фирми и ощетявали фиска на страната, тъй като в търговията с нелегални стоки не се плащат данъци.

Според Колев, един чифт очила внесен от Китай, струва на вносителя между 6 и 8 лева, а се продава по 12-180 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
7
 
0
 
! Отговори
западняк европеец преди 4 години
До един са били русофили, членове на БСП!
14
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Що не кажете направо, най много педофили са разкрити в католическата секта.И папата ги прикрива и отказва да ги отстрани.Я проверете и тук католическите служители!
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Па те от етноса се праскат от 11 годишни.На тях що нищо не им правят?Небче съм педофил напротив предпочитам по-зрели защото се раздават повече и са по-дашни ама ми прави впечатление безмислените циркове.Айде хубаво фанахте педофилите?Кога ще спрете индианците които гепат на поразия на хората земеделският труд?Как е възможно хора от етноса с по 10-15 углавни престъпления да са на свобода и да си "берат".В СФ всеки 2 или 3 мин се краде автомобил или апартамент.Те фанали 20 педофила във фейса.
12
1
 
2
 
! Отговори
те обичат парата преди 4 години
Ако се счете по детинскот-зидарското поведение на Цецко-че той е още пале, може ли да се оцени когато Бойки го пипа тук там а то се хили и гизди с нехкакви чайна сатници, че едното Буде е педофил а другото Цуре е некрофил
11
1
 
3
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Кастрирайте ,бе ! И не изтривайте пак ! Това не е призив към насилие,а призив за справедливост !!!
10
2
 
10
 
! Отговори
Поптодорова преди 4 години
Това е само в нета,а колко полицаи съм виждал да се гаврят с ученички по кафета в Лозенец но това е тема табу;случаят Сесил Каратанчева-Борисов е само малък пример за педофилия!Интересен е факта и как политици масово убиват собствените си деца!Искате ли примери!?
9
8
 
8
 
! Отговори
Евроатлантик,ром,гей преди 4 години
Педофилия та е една от основните евроатлантически ценности, трябва официално да е разрешена, аз обичам да лапам пушките на малки момченцаСЛАВА на Сорос и САЩ!
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това са *** във затвора директно с деца да развратяваш луди са
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва да се обърне много сериозно вниманиена т. нар. "елитни ***", за които се говори от години и които обслужват политически и бизнес елит. И най-вече тези от тях, които са непълнолетни! Това е много сериозен проблем и касае селата и градовете в България!
6
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всяко село е пълно с малолетни булки ромки но си затварят очите
5
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В скандинавските страни повече от половината деца се отнемат от родителите и се дават на гей двойки да се забавляват с тях, после детето се прехвърля в друго семейство на педофилия и т. н
4
5
 
18
 
! Отговори
Евроатлантик, гей преди 4 години
Педофилия та е една от основните евроатлантически ценности
3
12
 
5
 
! Отговори
Анальчик-гей преди 4 години
Според мен децата още в училище трябва да бъдат запознавани с различните сексуални ориентации, както и с наличието на трети пол. Не виждам защо това трябва да е тема табу.
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
...... Според него, основната отговорност да предпазва децата си е на родителите. Те трябвало да знаят какви места посещават децата им в Интернет....... аааааааа, не така, не така, държавата е длъжна да предпазва децата им, а и как ше знаят какво правят децата им у нето, та нали по цел ден са заети, висат у фейсо!
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много католици имало тука бре