1000 лв. глоба за рускиня, гласувала у нас

Такъв случай е без аналог в практиката на съда у нас
13 ное 2020 22:39,
53
1000 лв. глоба за рускиня, гласувала у нас
Снимка: БГНЕС

1000 лв. глоба ще плаща руска гражданка със статут на постоянно пребиваваща в България, която застана пред съда в Стара Загора по обвинение, че е гласувала на изборите за депутати в Европарламента на 26 май миналата година, без да има право на това.

Неосъжданата до сега майка на едно дете е била дописана в списъка на една от избирателните секции, след като представила документ за постоянен адрес, пише вестник "Монитор". В хода на досъдебното производство така и не стана ясно как членовете на секционната комисия не са видели, че Ксения И. няма единен граждански номер и че личните й документи за самоличност нямат нищо общо с българските.

Жената отказва да даде обяснение какво я е накарало да вземе участие в тези избори, това е случай без аналог в практиката, коментира председателят на съдебния състав. Освен глобата руската гражданка ще трябва да заплати и 318,52  лв. за направените съдебни разходи по сметка на ОД на МВР в Града на липите.

Присъдата може да бъде обжалвана пред състав на Старозагорския окръжен съд в 15-дневен срок.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
6
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Според мен жената не е по-виновна от длъжностните лица, които са ѝ позволили да гласува !!!Защо е съдена само тя ???
45
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
еми що я съдят искат да докажат нещо ли, да и бяха анулирали гласа и готово кво се праят. все едно не знаем че всичко е разграбено от мутраците и общината си докарва допълнително някой лев с такива демонстративни мишкарски изпълнения. цялата работа е за страх от властта а тя работи само за бедните.
44
1
 
7
 
! Отговори
GB0 преди 3 години
Такива като нея имат ОПРЕДЕЛЕНИ права, знаят ги и се възползват от тях. Нормално.Просто гласуване за евроинституциите НЕ Е сред изброените им права.
43
0
 
8
 
! Отговори
GB0 преди 3 години
А дали само тя е отишла да гласува за евродепутати прекрасно знаейки, че НЯМА право на това? Защо изобщо е отишла до изборната секция?Дали няма и други случаи?Просто остава да се чудим.
42
5
 
4
 
! Отговори
гласувала за преди 3 години
Братовчетка на Елена Йончевская.
41
10
 
7
 
! Отговори
Джо преди 3 години
Да я експулсират веданага, заедно с копилинцетои!
40
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кога ще има наказани магистрати за престъпленията, които вършат <работейки>? Най-големите престъпници у нас носят тоги и са недосегаеми. Присъдените обещетения от техния прозвол трябва да се плащат от техните джобове, а не за сметка на българския данъкоплатец, каквато е сегашната практика !
39
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябваше да глобят членовете на СИК, които са допуснали нерегламентирано гласуване. Те затова са там, а излиза, че не са си вършили работата. Докога за чиновнически произвол ще плащат гражданите? А уж сме правова държава... УЖким
38
6
 
22
 
! Отговори
Защо глобяват нея? преди 3 години
Тя не е длъжна да знае нашите изборни закони, точно както много български гласоподаватели не ги знаят. Може да е решила, че гласуването у нас е просто цирков спектакъл и да е искала да го види лично някой свеж неделен следобед. Нещо като туристическа атракция. Нарушението е извършено от льольото, който я е дописал в списъка вместо вежливо да я върне
37
7
 
22
 
! Отговори
Ъ? преди 3 години
А нея защо я съдят? Какво е нейното нарушение? Отишла до секцията, показала валидните си документи на чуждестранен гражданин (не фалшива лична карта), обяснила, че живее в БГ и иска да гласува. Къде точно тя е нарушила закона?
36
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо съдят нея а не избирателната комисия, че са я допуснали. Това значи ли, че аз като български гражданин мога да гласувам в няколко избирателни секции без проблем. Кой и как съставя избирателните списъци.
35
8
 
33
 
! Отговори
Петко преди 3 години
Турци, може. Руснаци - не.
34
6
 
17
 
! Отговори
нека познаеме преди 3 години
Герб и коалиция са я заставили да гласува за тях- платено и тя е отказала като е пуснала глас за другите... затова сега наказание.
33
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
37 Мотивите на "Бай ***" са съвсем различни от тези на руснаците в България, последните искат да върнат страната ни, в руската орбита.
32
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще да е фенка на рускинята с български паспорт Елена Йончева, избегнала съдебно дело у нас. Традиционно, всички руснаци у нас, гласуват за руската БСП, са това, би трябвало да напуснат България. Продажбата на имоти, на руснаци, трябва да спре, незабавно. Докато не е станало късно.
31
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Депутата хитър петър познава системата гласуване бай ***!!! И то да е само една рускиня???
30
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 33 има разлика между жителство и гражданство. Ако няма постоянно гражданство. Не може да гласува. В случая обаче глоба и на съд трябва да отидат тези от изборателната комисия. Те реално нарушават закона.
29
0
 
7
 
! Отговори
Менко на 49 вдовец преди 3 години
До 19: А ако искам да си намеря мъж за една нощ? Къде да ти се обадя? Никога не съм оно,.ждал такоф но теб с мерак....даи номер на телефонче...
28
3
 
16
 
! Отговори
Вуте преди 3 години
Е какво, искала е да заработи и тя 50 лева.
27
11
 
8
 
! Отговори
... преди 3 години
До Леле до 25Ей, охлююв, ако имаш постоянно жителство, можеш да гласуваш. Без значение в коя държава си. Постоянно жителство, ти дава същите права като гражданите на въпросната страна. Охлююв такъв.Жената го има, тия от турция как мислиш че гласуват тук?