Спецпрокуратурата проверява МВР за ареста на Борисов

Сигнал за нарушение е подаден от ГЕРБ
31
Спецпрокуратурата проверява МВР за ареста на Борисов
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

На 30.03.2022 г. в Специализираната прокуратура е постъпил сигнал от административния секретар на ПП ГЕРБ. В него се излагат твърдения за евентуално извършени престъпления по служба от лица, заемащи висши публични длъжности.

Още по темата


В сигнала се твърди за вероятно извършени незаконосъобразни действия, относно образувано досъдебно производство от Главна дирекция „Национална полиция“ в МВР, при което са задържани за срок до 24 часа Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова.

Прокурор от Специализираната прокуратура е разпоредил извършване на проверка по случая. От Софийска градска прокуратура са изискани информация и документи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още по темата: арестборисовГЕРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
2
 
! Отговори
до к.10 преди 2 години
Искал си да кажеш: Тъжна Българио, не случи на управляващи, съдебна и законодателна власт. Тридесет и две години ни управляват правителства кое от кое по-некадърно и по-продажно и корумпирсно. Начело на Прокуратурата е завършил за милиционер в Симеоново, когото ББ и С.Цацаров ни го натресоха, а всички прокурори и следователи вкупом го избраха. Сега той се е запънал като рак на бързей и хич не ще да си ходи. А депутатите са като орел, рак и щука и немалко от тях са неуки, горките
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спецпрокуратурата от вчера я няма, така че сега всички усилия ще бъдат насочени към това бившият възпитаник на Милиционерската школа Сименово, бивш шеф на Спецпрокуратурата, определен от ББ и СЦ за гл.прокурор пред хиляди възпитаници на Юридическия факултет на СУ, да бъде отстранен от поста му.Причини: несъответстващо образование за юрист. Като шеф на Спецпрокуратурата обвинил невинни лица и заедно със СНС и АСНС съдили над 2 г. същите; незаконно навлизане на СпП в президентството и други умишл.
20
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Марш в затвора!!! Боко заедно с Мата Хари всеки петък арестуван.
19
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки гласувал за този човек е отговорен пред деца, внуци и общество, както и всеки не гласувал за никого и с пасивното си отношение също е съучастник на ББ и шайката му....Много приказки се изприказваха и дано поне сега са разбрали някои хора, защо Бойко не трябва повече да помирисва власт.При тези влезли милиарди, ако не крадяха от нас, децата ни, от народа ни както сме около 7 милиона, щяхме да бъдем спокойно един Люксембург или поне да се доближим....Но няма.ББ за да се върне, саботира народ
18
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Закривайте, най-сетне, тази спец.-прокуратура, защото на народа вече му се повръща от нея.
17
4
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
...да не споменавам КАДРУВАНЕТО му в съда,прокуратурата и полицията...Да не споменавам РЕЗИЛА,който нанесе пред света на нацията ни с просташкитеизцепки за "Четиримата папи" и галенето по главата му?..Не помниш ли ,когато напна да прегръща Тръмп как оня деликатно го отстрани?..Щото Мутрьо има много "добър" имидж?..За ОФИЦИАЛНИЯ му слугинаж на немските фондации,които го ситуираха,легализираха и финансираха,за което той се хвалеше при всеки удобен случай?..Безкрайни са резилите на тоя..И Шайката
16
3
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
леле,анонимен,какви "опорки" си заръсил !...Как "не" е допуснал унижение на народа?..КОЙ ни нарече "лош матрял","***","толупи" и др?..Аз ,или той?..Какво "много" е направил?..-Турския поток ли?..Ами че той НЕ Е НАШ,НЕ ние ще печелим от него!...Магистралите?..-В които потънаха МИЛИАРДИ ?..За далаверите "ремонт на ремонта" ?..Прословутата "диверсификация" ли направи след като десет години се би в гърдите с нея?..Това,че при него стигнахме ДЪНОТО по стандарт от всички еврочленове?..Големи "ЗАСЛ
15
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 18 И за какво да е в затвора ? За това,че се справяше като премиер ли? За това,че никога не допусна такова унижение на народа ли ? За това,че направи толкова много ли ? За това,че се държи добронамерено с всички съседни и другите държави ли ? За това,че не допусна такива космически цени на газ,ток,вода,храна ли.....? За това,че брани историята ни ли ? Е,сигурно за това искат да го смажат тези лъжливи циркаджии...или може би защото не могат като него !
14
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко защо още не е в затвора?!
13
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 9 Сега пък акация !!! Каква е тази акация ? Бойко,Бойкооо, нищо не могат да докажат и за това ти приписват какви ли не глупости ! Циркаджии , лъжци,спирайте с лъжите и обърнете внимание на цените,на болните хора,на ежедневните престъпления,породени от липса на контрол !
12
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 6:За какво да рзследва Гешев ??? За това,че си върши работата ли да го разследват ? КОНСТИТУЦИЯТА ЛИ Е НАРУШИЛ ??? Кого сте си избрали за нов гл.прокурор ? Лъжливи декларации ли е подал ?
11
11
 
10
 
! Отговори
Бай Иван 2 преди 2 години
Е при Бойко кое беше по- добре ? Освен че за 12 г ни направи най- беднта нация в Европа и най - бързо изчезващата в света.Младите избягаха от Бг и остана само полиция,раздута администрация и курумпирана съдебна система.Крадене по всякъв начин и подмазване на световните лидери.На Путин построи тръба на Тръмп плати стари самолети в брой напред дето не се знае кога ще получим и т.н.
10
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак да мога, пак ще гласувам за Бойко. Само някакви расти управляват сега
9
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много бяхте против герб ама вижте сега на какво дередже сте. Успех
8
13
 
18
 
! Отговори
Няма смисъл преди 2 години
Да се пънат. След две седмици ги няма. Толкоз беше спец прокуратурата и спец съда.
7
9
 
23
 
! Отговори
Мачкай преди 2 години
Гешев сега са ти паднали *** и Дамаджаната.
6
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тиквата ли е спонсор на акацията ?
5
10
 
25
 
! Отговори
перко преди 2 години
Киро *** и министър Дамаджан настъпиха мотиката!
4
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А защо не разследва Гешев ?
3
4
 
5
 
! Отговори
До Така е преди 2 години
Абе всичко си има един край ...само салама два