Задържаха близък до Петьо Еврото преди брифинг в БТА

Кристиян Христов е работил за него и жена му
Обновена: 31 май 2023 15:07 | 31 май 2023 15:06, Стела Стоянова
27
Задържаха близък до Петьо Еврото преди брифинг в БТА
Снимка БТА

Мъж, сочен за приближен до обявения за издирване бивш следовател Петьо Петров, бе задържан преди да даде брифинг на тема "Осемте джуджета" отвътре и порочните методи за овладяване на съдебната система" в БТА. Става дума за Кристиян Христов, собственик на компанията за производство на асаньори "Изамет". Именно от нея тръгна скандалът, известен като ,,Осемте джуджета".

Христов е задържан пред входа на БТА от служители на ГДБОП, информира БТА. Той не оказал съпротива, макар и няколко минути да настоявал първо да даде преконференцията и след това да  бъде отведен от полицаите. Служителите на МВР заявили, че трябва да тръгне с тях сега "за разговор" и едва след това ще може да даде пресконференция.

Формалният собственик на дружествата „Изамет“ Кристиян Христов е работил за Любена и Петьо Петрови и е запознат с порочните практики за овладяване на прокуратурата и други държавни структури, пише в анонса на пресконференцията, която Христов трябваше да даде.

Бившият собственик на компанията Илия Златанов разказа, че е бил принуден от Петров да я прехвърли на Христов, след като му съдействал в имотен спор със сина му.

Още по темата

По-рано днес пък бившата съпруга на Петров - Любена Павлова, даде интервю пред Антикорупционния фонд, в което твърди, че именно напусналият следовател е автор на писмото със заплахи към главния прокурор Иван Гешев.

Задържането на Христов обаче не е свързано с "Осемте джуджета", твърди "24 часа". Прокуратурата е постановила той да бъде арестуван по разследването, заради което в понеделник вечерта имаше акция в известен столичен ресторант, а Петров и Размиг Чакърян-Ами бяха обявени за издирване.

 


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
6
 
! Отговори
БУРКАН преди 3 месеца
Полицията ни пази. От истината !
22
3
 
5
 
! Отговори
До 11 преди 3 месеца
Идеята ви има един проблем - повечето искат да са като Петьо Еврото. И ще станат, ако им се отвори възможност. Та значи, тези ли хора ще правят народния съд? Те ли ще управляват после?.....
21
2
 
12
 
! Отговори
Като Български преди 3 месеца
Гражданин се срамувам от тези бо к л у ци продажници и слуги на мафията които трябва да ни пазят националната сигурност и да ни защитават от мутрите не да работят за тях.Нужни са оставки и уволнения!
20
0
 
14
 
! Отговори
Въпроса е преди 3 месеца
Как по дяволите Пепи Еврото и другия царвул преди да бъде реализирано задържане избягаха от ресторанта.Знаем отговора да ви пикае народа на пробитата служба.
19
2
 
15
 
! Отговори
БяхТоченСпарите преди 3 месеца
МВР е ОПГ
18
6
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 3 месеца
До СТАЛИН СЕ ЗАВРЪЩА .... Ходи си пий хаповете, болен!
17
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Сега ше му нач у кат канчето и ще му кажат какво да говори на брифинга.
16
0
 
16
 
! Отговори
Както се казва преди 3 месеца
Пряко замесените от предполагаемите разкрития на задържания му забраниха да говори.Нормално за България.Мафия!
15
1
 
18
 
! Отговори
Еврак преди 3 месеца
НЕзависимите служби внезапно станаха много активни... Чудно защо така го секнаха човака да говори? Може би е щял да каже много интересни неща? Пазят хората от истината, може би? Помоему ще има лека редакция или пък дори да реши, че се е объркал нещо и да се откаже да дава пресконференция. Ще видим... Големия въпрос е колко още може да търпи норада? Или на болшинството не им пука. Сеир да има, пък другото "кот такова"!
14
0
 
10
 
! Отговори
Става дума но тоя преди 3 месеца
Еврото на жена му в хралупата
13
0
 
12
 
! Отговори
:) преди 3 месеца
Близко е до ума, че такова прехвърляне на фирма за милиони на непознат човек, без плащане е престъпление. Само каскетът не го разбра тогава :) А сега се сетил. С леко закъснение, албански реотан :):):)
12
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Трябва народен съд и нов девети септември. Тези така са се навързали като свински черва че нема разплитане. А ние овцете плащаме сметката. До Кога?
11
12
 
6
 
! Отговори
СТАЛИН СЕ ЗАВРЪЩА преди 3 месеца
Братя БЪЛГАРИ Има броени часове до Започване на НАРОДНИЯ СЪД! Ще се проведе в всеки един град, село в България!Не ви е нужно оръжие като на американските окупатори , нужно е да направите това което направиха предците ви , всеки нож всяка Сабя всяка брадва и остър предмет е достатъчен, не се занимавайте с пленяване - директно убивайте националните предатели , политици, кметове , наместници!!!!След това ще запалим всички бази на фащ в България включително и онази канадската която краде златото ни!!!!
10
2
 
11
 
! Отговори
Ще го съветват преди 3 месеца
и едва, след това ще каже каквото са, го посъветвали
9
2
 
10
 
! Отговори
Арестуван ли е? преди 3 месеца
Дали ще отидеш на разговор е личен избор, щом си свободен човек. Щом не е арестуван-нямат право да го отвеждат-чичко прокурор много, ама много ще се разсърди. Друг е въпроса-ако има заповед за задържане. Могат да го отведат, ако е арестуван, но вие пишете,че е принуден да отиде до милицията за -цитирам "разговор", а след разговора ще може да даде пресконференцията. ТОЕСТ ако правилно сте описали нещата-ЛИЦЕТО НЕ Е АРЕСТУВАНО. Свободен човек против волята си е принуден да отиде някъде?????
8
2
 
12
 
! Отговори
НЕ НА ПРОИЗВОЛА преди 3 месеца
Да сме наясно-в закона за МВР няма нито един текст лице да бъде принудително отвеждане до милиционерски участък за разговор. Няма такава процедура-за разговор, беседа. Могат да го арестуват, това-да, но в статията пише,че не е арестуван. А ако е арестуван-тази заповед подлежи на незабавно обжалване пред дежурен съдия, който -ако става дума за текущо задържане следва да я гледа незабавно. Освен това-моля присъстващите журналисти да кажат-МИЛИЦИЯТА ЛЕГИТИМИРА ЛИ СЕ НА ОСНОВАНИЕ ЧЛ 151 ЗМВР?
7
2
 
8
 
! Отговори
въпрос преди 3 месеца
1. Силно се надявайте милицията да представи заповед за задръжане, която съдът да я потвърди. Ако лицето е отведено в милицията,без да е арестувано-това силно прилича на принуда-а чичко прокурор би се разсърдил, второ-силно прилича на противозаконно лишаване от свобода. По ЗМВР са посочени основанията, когато могат да те отвеждат в милицията против волята си-и това е само и единствено при ЗАКОНННО задържане-тоест заповедта за задържане ако съдията я потвърди. Въпрос-има ли заповед за задържане?
6
0
 
12
 
! Отговори
:) преди 3 месеца
Можело, значи :) А след филма каква постановка направи каскетът, за да защити схемата :) Нищо не зависело от каскета ли :) Я, сега вижте колко неща е прикривал :)
5
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Какво ли е щял да каже???? Скандално е всичко
4
10
 
11
 
! Отговори
Зозо преди 3 месеца
Е и? Евро правителство ще има, тогава жална ви мaйka руска!