Задържаха близък до Петьо Еврото преди брифинг в БТА

Кристиян Христов е работил за него и жена му
Обновена: 31 май 2023 15:07 | 31 май 2023 15:06, Стела Стоянова
27
Задържаха близък до Петьо Еврото преди брифинг в БТА
Снимка БТА

Мъж, сочен за приближен до обявения за издирване бивш следовател Петьо Петров, бе задържан преди да даде брифинг на тема "Осемте джуджета" отвътре и порочните методи за овладяване на съдебната система" в БТА. Става дума за Кристиян Христов, собственик на компанията за производство на асаньори "Изамет". Именно от нея тръгна скандалът, известен като ,,Осемте джуджета".

Христов е задържан пред входа на БТА от служители на ГДБОП, информира БТА. Той не оказал съпротива, макар и няколко минути да настоявал първо да даде преконференцията и след това да  бъде отведен от полицаите. Служителите на МВР заявили, че трябва да тръгне с тях сега "за разговор" и едва след това ще може да даде пресконференция.

Формалният собственик на дружествата „Изамет“ Кристиян Христов е работил за Любена и Петьо Петрови и е запознат с порочните практики за овладяване на прокуратурата и други държавни структури, пише в анонса на пресконференцията, която Христов трябваше да даде.

Бившият собственик на компанията Илия Златанов разказа, че е бил принуден от Петров да я прехвърли на Христов, след като му съдействал в имотен спор със сина му.

Още по темата

По-рано днес пък бившата съпруга на Петров - Любена Павлова, даде интервю пред Антикорупционния фонд, в което твърди, че именно напусналият следовател е автор на писмото със заплахи към главния прокурор Иван Гешев.

Задържането на Христов обаче не е свързано с "Осемте джуджета", твърди "24 часа". Прокуратурата е постановила той да бъде арестуван по разследването, заради което в понеделник вечерта имаше акция в известен столичен ресторант, а Петров и Размиг Чакърян-Ами бяха обявени за издирване.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.