Гришо за Джокович: Не съм доктор, но съм сигурен, че има причина за решението

Други тенисисти също подкрепиха Ноле
5 яну 2022 14:16, Нели Христова
42
Гришо за Джокович: Не съм доктор, но съм сигурен, че има причина за решението
Снимка: БГНЕС

Бившият №3 в световната ранглиста Григор Димитров се изказа по казуса с Новак Джокович, който получи медицинско изключение да играе на Australian Open, въпреки че не е ваксиниран. Играчите, които искат да участват в надпреварата, трябва да са напълно имунизирани, но има фактори в здравословното състояние, които позволяват да се издаде разрешение.

"Не съм доктор, но съм сигурен, че има причина за решението. Ако някой се нуждае от медицинско изключение и ако то е истинско, значи не виждам проблем", каза българинът пред австралийската медия The Age.

Световната №1 в женския тенис Ашли Барти и представителка на домакините не пожела да коментира, но спомена, че вярва във вземането на правилно решение от ръководството на турнира.

Друга австралийка и шампионка в Големия шлем - Сам Стоусър, се съгласи с мнението на Димитров.

"Ако са дали медицинско изключение на Джокович, значи има медицински проблем. Надявам се причините да са основателни. В Австралия и конкретно щата Виктория беше трудно през последните две години. Ако се нарушат принципите заради тенис играчи не мисля, че ще е правилно. Ако медицинското изключение е основателно, не виждам защо трябва да има спорове по въпроса", смята Стоусър, която победи Серина Уилямс на финала на US Open през 2011-а.

В Мелбърн Джокович ще преследва своята десета титла от Australian Open и общо 21-а в Големия шлем. Така ще поведе в голямото съперничество с Рафаел Надал и Роджър Федерер.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Григорчи уж беше срещу ваксата ама май си е купил от хасково сертификат.
29
0
 
1
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Причината е много $.
28
4
 
6
 
! Отговори
Ха!!!!! преди 2 години
Разбира се че има причина. Не иска да се навежда на извратените корумпирани тирани.Ама Гришо не ги разбира тия работи. А тия дето викат че Джокович не посъпвал почнено, за се запитат- почтено ли постъпват ковид-мафиотите със спортистите. И това че повечето били клекнали, не е пример за нищо. Не казвам обаче нищо против, тези дето са се боцнали по убеждение и вяра във джуса ветерината от Файзър. А само срещу тези които са се навели.
27
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
фашагите няма да се дадат лесно, като нищо ще го изгонят, тоя терор дето упражняваха върху хората, няма да го разхлабят, коментарите на обикновените австралийци нямат нищо обща с написаното тук, пак политкоректно л.ъжем
26
1
 
2
 
! Отговори
космос преди 2 години
На снимката - 5% от вакуумното пространство, съществуващо на земята. Останалите 95% са от изкуствено създаден вакуум по лабораториите.
25
6
 
2
 
! Отговори
Kaуньят преди 2 години
не е доктор, н дава импотентно мнение... Двама балкански ***!
24
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има причина - тя е, че ако Ноле вземе участие, приходите ще се качат значително. Между другото, браво на Ноле. Показва как се прави на всички фронтове.
23
6
 
18
 
! Отговори
Qanon преди 2 години
Уж "ваксината" (която всъщност не е ваксина, но това е друг въпрос) е по желание и не е задължителна, а навсякъде ни делят на ваксинирани и неваксинирани. И това ако не е нарочно направено само и само да сме разделени и да има непоносимост едни към други. Това е долна измама, дискриминация и начин да се контролират масите. Не че самата "ваксина" много помага. Вече отдавна стана ясно, че ваксините не работят, нито предпазват.
22
6
 
24
 
! Отговори
Ебливеца Джокович преди 2 години
Този сърбин се саморазправи с кукловодите, зададе правилния тон и показа пътя! Много ще го последват и така не само в тениса или спорта, като в живота като цяло! Свобода или смърт!
21
3
 
11
 
! Отговори
Ха ха преди 2 години
Имало причина. И какво, ако няма медицинска причина човекът не може да откаже да се вакса, според Гришо, така ли. Хасковски жълт летен плод с елипсовидна форма.
20
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Просто Джокович си отстоява принципите.И успя.Ако искаше без проблем можеше да си купи един септификат в Сърбия или някъде другаде и никой нищо нямаше да разбере.
19
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ме интересува мнението на нашия лигльо.
18
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този не е помирисвал топ 100 от Н години ама бг псевожурите го пишат като бившият номер 3 ?!
17
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изфабрикували са му едно медицинско изключение. Ако Джокович е истински антиваксър, за какъвто се представя, тогава изобщо да не участва. Да, турнирът ще мине и без него, но само така ще покаже среден пръст на глобалистите, а сега изглежда все едно - абе за Джокович може, но за простосмъртните не може, което е доста отблъскващо. Аз лично дори и ПСР не си правя, за да имам сертификат. Просто не посещавам места, които дискриминират хората, но аз не съм Джокович и ефекта е различен. Негова работа..
16
15
 
5
 
! Отговори
75 преди 2 години
Браво на Джокович, Спортист, Мъж и Баща, *** бегай при богати женички, бягай там ти е силата, позорник.
15
11
 
5
 
! Отговори
Сливница и Драгоман преди 2 години
Причината е, че е платил, където трябва.
14
15
 
7
 
! Отговори
Тодор преди 2 години
Тоя от монте-Хасково, по добре да научи, коя е столицата на Австралия, толкова не грамотен и арогантен Нарцис не съм виждал, освен роналдо същия Мунго.
13
8
 
3
 
! Отговори
Божинов преди 2 години
Когато Гришо говори все едни аз говоря но всъщност Гришо говори
12
1
 
18
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 2 години
Истината не може да бъде представена от една от няколко гледни точки, а от сблъсъка м/у тях. Ваксърите искат да не са по-прости от другите, макар и да са звезди. Ваксините да важат за всички. Точка. Джокович пък си има принципи - няма да играе, ако цената е да бъде ваксиниран. Точка. Продуценти/межиджъри/рекламодатели и с-ие иначе са съгласни с ваксърите, но след дългаата суша им трябва печалба. Тук и сега. Притискат организаторите за изключение. Кво толко? Иначе няма папо за никого...Точка.
11
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хем няма да се набоде, хем ще им обере наградния фонд.