СЗО: Тревожни тенденции на коронавирусната зараза на Балканите

В Западна Европа болестта е под контрол, Америка е основното огнище
22 юли 2020 13:40, Елка Василева
115
СЗО: Тревожни тенденции на коронавирусната зараза на Балканите
Снимка: архив, БГНЕС

Тревожни тенденции на коронавирусната инфекция се наблюдават в Южна Европа и Балканския регион, заяви Майк Райън, шеф на програмата за извънредни ситуации на Световната здравна организация, предаде Ройтерс.

Очевидно Америка продължава да бъде основното огнище - Северна, Централна и Южна Америка, но болестта започва да се ускорява в Африка, заяви Райън по ирландската радиостанция Нюзток.

Още по темата

Докато в Западна Европа болестта е под контрол, продължаваме да имаме някои тревожни тенденции в Южна Европа и на Балканите, така че все още не сме излезли от кризата на територията на Европа. Необходима е продължителна бдителност, посочи още Райън.

Как е у нас?

У нас за последното денонощие бяха регистрирани нови 325 случая. Потвърдените случаи на COVID-19 у нас са общо 9254, като към момента 4420 от тях са активни. 4521 са излекуваните.

С доказана коронавирусна инфекция в лечебни заведения за болнична помощ се намират общо 622 пациенти, 31 от които са настанени в интензивни отделения и клиники.

Починалите, при които е бил доказан COVID-19, са 313.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
3
 
! Отговори
ФатаМоргана преди 3 години
Другата година по това време, когато всички фондове са изчерпани и пари няма да дойдат от никъде, очаквам всички собственици на хотели по морето да ядът бетон. Същото ще се случи и с всички които не произвеждат стоки от първа необходимост за отделния индивид в тази област на света наречена България.Светът какъвто го познаваме се руши пред очите ни, а ние си фантазираме за чакалнята на Европа, Американската мечта и почивка на Марс.
90
2
 
5
 
! Отговори
мършите от СЗО преди 3 години
Изпуснаха вируса и сега броят ли броят. Тръмп е прав - тунеядци и ***
89
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който говори английски, трябва да види документа по-долу. Официална страница на американското правителство.
88
4
 
6
 
! Отговори
noFreeman преди 3 години
естествено... тука въстанахме срещу измислицата ви за някаква зараза и веднага се прилагат спешни мерки... скоро ще ви бесим по улиците или ще умираме... вече е все едно, но аз избирам първото... криза в целия свят финансово а трилиони раздават на всички - хахаха по-голяма простотия НЕМА...
87
4
 
22
 
! Отговори
СЗО преди 3 години
Тази организация е финансирана от Бил Гейтс .По скоро е загрижена как по-бързо да уморят хората .
86
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затваряи и яжте само вие дано се наядете.Вижте какво е станало ходили едни на доктор влезли си на преглед минало в същия момент рзи и казало броики трябват пишете ги от корона в ловеч
85
6
 
14
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Пак ли с този корона ще ни занимават.
84
7
 
6
 
! Отговори
бай Миле преди 3 години
Хахаха.. еми така е.. на запад, който имаше да мре - умре, живите вече забравят за новия вирус а икономиките им се възстановяват, а ние - "най-добре справящите се" ще има да се влачим с години. Крайният резултат ще е, че който има да мре ще умре така или иначе, но ние с години ще има да се възстановяваме.Личи си кои управници са по-далновидни и мислят в перспектива! Да, налага се да се взимат непопулярни решения, но крайният резултат ги оправдава! Ще видите, че накрая и Тръмп ще възтържествува.
83
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ОВ 4444 АРОвцете с маски ги стрижат. Без маски - също.
82
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Овчиците да си слагат парцалките на муцунките, че скоро ще ги стрижем, а блеенето им много ме дразни!"ЗА стижене не знам, ама гледай онази с косата да не те ожъне следващите 3-4 месеца....че стриженето е много пъти, ама жъненето веднъж!
81
14
 
8
 
! Отговори
ОВ 4444 АР преди 3 години
Овчиците да си слагат парцалките на муцунките, че скоро ще ги стрижем, а блеенето им много ме дразни!
80
2
 
7
 
! Отговори
Вики преди 3 години
До ИталианецаДокарайте се до 6 млн. души и готово
79
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ВикиПознайте кой е виновен за стремглавото развитие на болестта у нас?!ква болест *** - нали нищоправеца каза, че няма такъв вирус? Мангъра и чалгаря също го потвърдиха!
78
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До МилаА сега се оказа, че сме между страните, в които болестта най-бързо се разпространява!ти ходи да ближеш на *** *** и после се чуди защо се разпространявала болестта.Абе *** де изчезна бе - да не го е уморил вируса?
77
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 72Аз съм човек и ходя с открито лице пред хората.то заради такива полyчовеци се увеличават заразените напоследък. А на жълтите павета ходиш ли да се излежаваш?
76
15
 
25
 
! Отговори
Йово преди 3 години
Ако искате да не ви хване КОВИДА спрете да гледате и да четете про правителствени медии. В България умрели над 300 човека и всички с придружаващи заболявания. Хора ходете си по парковете, градините и къмпингите и не се вързвайте на тези. Които мисли че КОВИД е много страшен го съветвам докато има пандемия да не излиза от апартамента си и да се замбира. Чумата през 14 век е убивала хиляди хора на ден а не 300 за 5-6 месеца. Излезте от филма, лято е. Къси полички, пчелички, хормони това е живота!
75
8
 
28
 
! Отговори
Бачкатор преди 3 години
Когато СЗО бият тревога за нещо, това означава че им трябват пари. Откакто Тръмп им спря кинтите, тия почнаха да вият като чакали за щяло и нещяло. Никакви пари няма да видят !!! ЗАКРИВАЙ !!!
74
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки ден се разхождам по българските улици, работя в двете най-големи болници в две съседни области на страната и никакви такива тревожни тенденции не виждам
73
8
 
12
 
! Отговори
Мила преди 3 години
Къде е нашият фукльо да ни убеждава, че сме най-добрите в света? А сега се оказа, че сме между страните, в които болестта най-бързо се разпространява!
72
6
 
18
 
! Отговори
Вики преди 3 години
Познайте кой е виновен за стремглавото развитие на болестта у нас?! Всичко това се дължи на неадекватните и хаотични решения на правителството. Решенията се сменяха понякога 2 пъти дневно, от единия полюс до другия!