През 2021 г.: Най-богатите още по-богати, скок на състоянието им с над $400 млрд.

Най-големият печеливш е Илон Мъск
48
През 2021 г.: Най-богатите още по-богати, скок на състоянието им с над $400 млрд.
Снимка: БГНЕС

Най-големият печеливш за годината е Илон Мъск, който започна 2021г. с нетно състояние от 156 млрд. долара и я завърши с около 277 млрд. долара, според индекса на милиардерите на Bloomberg. Основателят на Tesla заяви, че планира да плати повече от 11 млрд. долара данъци.

Печалбата на Мъск от 121 млрд. долара е по-малка от 140-те млрд. долара, които той спечели през 2020 г., но е повече от достатъчна, за да го направи най-богатия жив човек в света.

Най-близкият му конкурент и друг милиардер - Джеф Безос, ще влезе в 2022 г. с богатство от 190 млрд. долара. Това е само 4,5 млрд. долара повече от това в началото на миналата година.

57-годишният мъж, който се оттегли от ролята си на главен изпълнителен директор на Amazon през юли, сега прекарва по-голямата част от свободното си време във ваканции с приятелката си Лорън Санчес. По Коледа двойката беше заснета от папараци на яхта в Сейнт Бартс.

През 2020 г. основателят на Facebook Марк Зукърбърг увеличи състоянието си с близо 25 млрд. долара. По данни на Bloomberg той е капитализирал 128 млрд. долара.

Зукърбърг, който тази година промени името на холдинга на Facebook на Meta, имаше бурна година, през която служител на компанията Франсис Хоугън го обвини, че поставя "печалбите пред хората", а по-късно той си навлече гнева на хавайците, след като добави 110 акра към спорното си имение от 1500 акра в Кауай.

Основателят на Майкрософт Бил Гейтс започна новата година със състояние от 139 млрд. долара. Той посрещна 2021 г. със 132 млрд. долара. Съобщава се, че бившата му съпруга Мелинда Френч Гейтс - която прекрати 27-годишния си брак с Бил през август – има право на 11,4 млрд. долара от имуществото на двойката.

Въпреки че годината беше най-добра за американските бизнесмени, френският търговец на луксозни стоки Бернар Арно също отбеляза скок на състоянието си до 176 млрд. долара, след като натрупа повече от 61 млрд. долара. Той е единственият милиардер извън САЩ, който през 2021 г. е влязъл в топ 10 на Bloomberg по отношение на общото си богатство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
2
 
0
 
! Отговори
Herr Muller преди 2 години
Завист ли усещам ?! Имат акъл - имат пари. Находчиви са, изобретателни, умеят да управляват огромни суми и да ги множат... имат дарба и са отлични бизнесмени. Форумите не правят пари, а само губят времето за правене на същите. ;)
33
0
 
0
 
! Отговори
miami_heat преди 2 години
Елате ми тука и в гроба няма да ви трябват тези пари
32
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо на всичко има таван, а на печалбите не. Кому е нужно толкова пари да са концентрирани в няколко човека и това не е ли застрашаващо човечеството. Кадафи го убиха американците защото имал неуместни богатства, Садам също, за Крим същата версия прилагана, но в САЩ, може.
31
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вместо с Бил Гейтц да правят фондации, да започнат да си плащат данъците! Знаеш ли колко ми дреме, че в Африка нямат тоалетни и чиста вода! Да се връщат всички 4ернилки от Европа и Америките и да се оправят. Писна ми някой да налива пари в каца без дъно. Либийците и иракчаните вече нямат диктатори и да не смеят да припарват в Европа.
30
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
79 млрд. долара + 50 млрд. са печалбите от тестовете и ваксините. Вярвайте във фалшифицираната наука, която работи за богатите, които са силно загрижени за бедните!
29
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-накрая всичките пари ще се концентрират у един човек и ще настъпи комунизъм, при който хората няма да имат вече никакви пари.
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докато се кланяте на цар долар, евро, юани, рубла или квот се сетите, тъй ще гледате тъжно как алчните ви смятат за парче мръфка за еднократна употреба и ви се подиграват от телевизора.
27
1
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Че религиите за какво са - да учат масата да блъска докато нещо и се случи, но и да се радва, че и да е благодарна. А дали има бог, кой знае?
26
3
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Така е по Библията, която толерира робството, богатите, унижава жените, мятайки ги при добитъка и принудително доживотно робство без право на освобождение /напълно да се починяват на мъжа/, и пр. Нека тези, дето примират по Библията, особено пък жените, да помислят. Но това не значи, че няма бог, може и да има, но точно на нашата малка планета ще му тълкуват същността.....
25
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прекомерната алчност взима връх !
24
5
 
4
 
! Отговори
преди 2 години
Илон Мъск - най - страшният злодей на планетата !Коли, беси, убива и изнудва хората само за да им вземе парите !Да ама не. Хората доброволно му дават пари за да получат стоки и услуги които той предлага ! Същото се отнася и за Джев Безос и редица други. Освен това покрай тях има една голяма пирамида от милионери .А да и освен това в щатите има единадесет милиона милионери !Толква за бруталният и гаден капитализъм !
23
0
 
1
 
! Отговори
Айде айде преди 2 години
А за Борг Варнер да си чувал нещо.Кога Сащ са били на Студебейкъри австрииците и гитлер са се движели с конски впрягове целият вермахт е бил на коне.
22
0
 
1
 
! Отговори
Гениален преди 2 години
Я сравни австрииската индустрия с тая на Франция Япония Китай Русия Сащ и тн.БВП на Сан Франциско е по-голямо от на цяла австрия
21
1
 
1
 
! Отговори
УМЕН преди 2 години
Когато в Австрия са правели Щаейр-и айде айде и дядото на Мъск са били в течно състояние. За ZF да си чул нещо? Ако седна да ти изброявам австрийската индустрия ще си пиша до утре
20
0
 
5
 
! Отговори
сокол преди 2 години
Този "умник" е нов вид офшорки,пере пари на богатите..Както и "олигарсите" в Русия и Бг и навсякъде.Нали милионите от "Хемус" не са в сметката на сиромаха? Е,и този е такъв,параван.Е.в.реите са хитри лисици..
19
2
 
5
 
! Отговори
Айде айде преди 2 години
Австрииците ако имаха технологиите щяха да направят поне една кола за цялото си съществуване те нямат нито един автомобил
18
3
 
10
 
! Отговори
УМЕН преди 2 години
Мъск не знае закона на Ом, иначе велик електричар, разбираш ли. Едно винтче не е завъртял през живота си. Първата Тесла и изобщо концепцията за нея му я разработват двама австрийски инженери. А някакъв крееетен тук продължава да твърди че всичко на тоя свят е разработено от говедарите. А едно момче от Хърватия започнало наистина от нулата, но със собствните си ръце и кадърност направи най-добрия електромобил в света. И в момента е мажоритарен акционер на Бугати след като самите те го пожелаха.
17
2
 
5
 
! Отговори
Бело оризонте преди 2 години
Има мбого проекти зя реизползвяеми космически апарати и тоя на Мъск е най-смотания но и най-евтиния затова и проби на елита не му се дават пари за наука и глупосри а за ко ври и бело.
16
2
 
4
 
! Отговори
Кандидата с 20% преди 2 години
И между нас, братя българи, изпъкнаха като мандати свински, хора богати ! Примерно, на екс-примера шкавчето се напълни, с пачки Еври на стотачки, и злато на кюлчета 18 карата
15
2
 
7
 
! Отговори
УМЕН преди 2 години
Продължавайте да пишете. Глупости. За кредитния милиардер Найлон Дъск и прочее чиифути. А през това време китайците работят. Резултатите са видими.