Зеленски: Украйна е готова да започне контраофанзивата си

Вярваме силно, че ще успеем, заяви той
409
Зеленски: Украйна е готова да започне контраофанзивата си
Снимка: БГНЕС/EPA

Украйна е готова да започне контранастъплението си, за да си върне окупираните от Русия територии, заяви украинският президент Володимир Зеленски в публикувано днес интервю за в. "Уолстрийт джърнъл".

"Вярваме силно, че ще успеем", казва украинският лидер пред американското издание.

"Не знам колко време ще отнеме. Ако трябва да съм честен, може да бъде извършено по различни начини, съвсем различни един от друг. Готови сме и ще го направим", изтъква Зеленски.

Киев се надява, че с контранастъплението си ще си върне окупираните територии и ще промени динамиката на войната, отбелязва Ройтерс.

Миналия месец Зеленски заяви, че Украйна ще изчака, докато получи от Запада още бронирани бойни машини, преди да започне контранастъплението си. Украинският лидер направи дипломатическа обиколка, в рамките на която призова за това западната подкрепа да продължи и на Украйна да бъде изпратена още военна помощ и оръжия, които са от ключово значение за успеха на украинските сили.   

Русия продължава да контролира големи територии в Източна, Южна и Югоизточна Украйна.

През последните няколко седмици Украйна нанася интензивни удари по руски складове за боеприпаси и логистични маршрути./БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


409
Още по темата: УкрайнаЗеленски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
311
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Сватово-Кременное:Руската армия продължава да напредва в Масютовка и Новоселовски. Руските витязи атакуваха и в посока Стелмаховка. В Белогоровка се водят ожесточени битки.Донецко направление, Авдиевка. На участъка Авдиевка се водят битки в района на Опитно. Не са наблюдавани съществени промени в тази област. Донецко направление. Маринка. ВС на РФ след подкрепата на 30.05.23г. продължават настъплението в разрушената Маринка. Съобщава се, че отбраната е успешно пробита по фланговете и в руините на самия град.
310
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Старобелско направление. Купянски район. Подразделенията на ВС на РФ подновиха щурма на позициите на фашистката гмеж на север и североизток от Купянск. Артилерийски обстрел по гмежта край Двуречная, а позициите на craHTa бяха атакувани от разузнавателни групи на ВС на РФ. Това селище се намира в низината, така че тактическото преимущество е на страната на ВС на РФ. В Двуречная има огневи позиции на фашистката гмеж, следователно за по-нататъшно нападение срещу Купянск, това селище трябва да бъде превзето.
309
2
 
13
 
! Отговори
Мазоли преди 11 месеца
Ееее аре деее почвайте. Свършиха ми пуканките и бирата.Хванах мазоли пред телевизора.
308
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Мъпета Зе погина. Къде е истинския? Зе има поне хиляда мъпета, които го имитират, а истинския къде ли е? Онзи де, дето каза, че руския и украинския народ са едно и никога няма да влязат във война и ще се спазят минските споразумения. Оня неудобния мъпет, къде е? Един от мтногото.
307
1
 
36
 
! Отговори
Лол! преди 11 месеца
То контраофанзивата почти приключи, той щял да почва нещо. Що не вземе да участва в преговори за мир, Ами избива населението си тоя?
306
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Украинските терористи продължават да обстрелват селища в Белгородска област. Само през вчерашния ден са изстреляни над 850 снаряда. Фашистката гмеж удрят гражданска инфраструктура. Терористите от РДК отново се опитаха да организират PR кампания със заход към Белгородска област, но бяха спрени с помощта на артилерийски огън - два танка и друга фашистка техника бяха унищожени. Опитът със сигурност ще бъде продължен - по границата с Белгородска област има поне 20 вражески ДРГ. Възможни са и по-големи разузнавателни атаки.
305
0
 
18
 
! Отговори
2 преди 11 месеца
Междувременно броят на само официалните разследвания по политически статии, престъпления срещу националната сигурност и военната служба от 24 февруари досега в Украйна е десетки хиляди. А колко линчувания са устроени над дисидентите - статистиката мълчи.
304
2
 
15
 
! Отговори
Браво преди 11 месеца
Подкрепям ще има яка офанзива довечера на белото в дискотеката
303
0
 
15
 
! Отговори
1 преди 11 месеца
Тийнейджър от Бахмут получи 10 години затвор за предаване на координатите на фашистката гмеж. През април 2022 г. непълнолетният доброволно е помагал на ДНР. Той събира и предава данни за движението на военна техника и зомбита на фашистката craH."Сътрудникът" е осъден по част 7 на член 111-1 от НК на Украйна. Жителите на Незалежная, които не са съгласни с властите, са станали обекти на омраза, с които можете да правите каквото искате. Освен това 10 години затвор не са най-тежкото наказание. Момчето можело да бъде линчувано - за това призовава фашистката *** на страницата на СБУ.
302
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
И пак ще кажа-погледнете разликата. Нямам чак толкоз наблюдателно око, но 10-тте разлики ги виждам. Най-малко в килограмите. И защо тези бради по бузите? Да заличат разликата. Зе искаше съвсем друго. Къде е Зе? Истинския. Т и се шегуваше. Тоя няма грам чувство за хумор.оя е като борец, а оня беше слаботелесен
301
0
 
0
 
! Отговори
Някой продължение315 преди 11 месеца
Писах за Турция като знам, че е в НАТО, но и лицемерието да е навсякъде където има конфликти на всяка манджа мерудия.
300
2
 
7
 
! Отговори
ZZ top преди 11 месеца
На 27 май Русия е изстреляла спътник 24-7 така се казва защото ще се наблюдава Украйна 24 часа 7 дни в денонощието. Този спътник ще почне да дава информация от днес така, че ще стават интересни неща. Досега Руснаците не са имали такъв спътник 24 да следи и НАТО са знаели и през времето когато е нямало набрюдение са местили войски и са се придвижвали. НАТО обаче не знае на каква орбита е спътника и ще е много трудно от сега нататък за Укронацистите.
299
4
 
1
 
! Отговори
Някой към 315 преди 11 месеца
За съжаление като се сложат нещата на кантар е по-добрият вариант за обикновените хора и да се насочат пари за спирането на мигрантският поток и наркотиците като се премахне и шенгенските граници да има охрана. Другото нещо ще е Русия да се застави да подпише различни договори в различни организации, че ще седи далече от нашите райони и ще следи държави като Турция да си знаят мястото и да не си развяват военната техника ни към Сърбия ни към никъде в Европа и още куп неща......
298
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Борел каза - Знам как да сложа край на войната в Украйна. Много е лесно. Прекратяваме военната подкрепа за Украйна и войната ще приключи за няколко седмици, каза той в събота на форума Шангри-Ла диалог в Сингапур.
297
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ами това е много секретна настъпателна операция,особено важен тук е моментътн на изненадата!Зеленски е велик пълководец,личи си по дрехите!
296
0
 
2
 
! Отговори
Някой преди 11 месеца
При толкова модерна техника и обучение и помощ от цял свят със всичко е срамота всичко. Толкова пропаганда от двете страни. Страшна работа. Кой е зле и кой е добре. Не мога да си обясня нищо. Изолирам се от пропаганда и *** и нещо там нещата май са зле. Липсва ви нещо. Освен организация, явно и стратегия и подобни....Или по-развлачена война има доста субсидии изгодни за много хора....
295
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Българите пожелават на Русия бързо да смачка киевската хунта и нато!
294
3
 
13
 
! Отговори
само Възраждане преди 11 месеца
а атлантичетата с болни мозъчета правете като вятъра
293
3
 
10
 
! Отговори
Фа преди 11 месеца
Днес чеченските отряди са влезли в гр.Маринка и се движат към центъра.Ожесточен бой се води и за гр.Авдеевка.
292
19
 
6
 
! Отговори
Свобода за Белгород! преди 11 месеца
Долу режима на Путин!