Бригади към САЩ ще има, САЩ отлагат началото на програмата с 13 дни

Очакваха се първите студенти към 1 май, сега ще заминат към 13-и
1 апр 2020 07:10, Боряна Павлова
170
Бригади към САЩ ще има, САЩ отлагат началото на програмата с 13 дни
Снимка: Pixabay

Студентски бригади в САЩ ще има въпреки изказването на ген. Мутафчийски, че нашите студенти не се готвят да пътуват никъде. Това казаха от Асоциацията на агенциите за международен културен обмен. Програмата се регулира от Държавния департамент на САЩ и към настоящия момент не е спряна. Засега преки откази вследствие от изказването на ген. Мутачийски няма, предава БНТ.

Студентите изпаднаха в смут незабавно след изказването на ген. Мутафчийски, въпреки че беше почивен ден започнаха да звънят по телефоните, да изпращат имейли с въпроси дали това, което каза ген. Мутафчийски е вярно, ние ги успокоихме. Вярно е, че би трябвало да бъде информирано населението, но нека това да става само за реални и актуални мерки, които са в действие, каза Светлан Данев, собственик на агенция.

Още по темата

Програмата се регулира от Държавния департамент на САЩ и наистина нейният старт е отложен с 13 дни. Сега тя ще започне на 13 май. Обикновено обаче повечето ни студенти пътуват през юни.

На този етап поне от тяхна гледна точка като държава, която би приела нашите студенти за лятото, те не са казвали нищо, което да отменя програмата и да ги спира да пътуват. Става дума за един период, който е след обявеното извънредно положение, което привършва поне към момента на 13 април, така че всички се надяваме и очакваме ситуацията не само в България, но и в целия свят да се нормализира след този период, коментира Станимир Найденов, мениджър по програмата.

Очаква се около 6 000 български студенти да участват в бригадите. Обикновено те се включват в сезонния бизнес- магазини, хотели, национални паркове, работят дори в Аляска. За жалост, по различни причини включително и коронавирус, има и такива, които вече са се отказали.

Поне към момента успяха да запазят спокойствие нашите клиенти... Засега преки откази вследствие от изказването на ген. Мутафчийски няма, добави той.

Хората, които се занимават с този бизнес казват още, че след края на бригадите в САЩ чрез спечелените пари студентите внасят 100 млн. лева в икономиката ни. Средства, които сега ще бъдат особено важни за малкия бизнес - кафенета, заведения за бързо хранене, фризьорски салони.


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
8
 
24
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 3 месеца
Стига с тоа САШ бе да ви го Турам у мечтателите глyпaви
Не знаете и за кво да мечтаете даже, САЩ та САЩ тва ли са ви най смелите мечти, леле лелеее
8
3
 
25
 
! Отговори
1априлска шега преди 3 месеца
Ако ковита още върлува в щатите кому ще дирят децата ни там? Кой и как ще ги лекува ако се наложи или ще ги евакуираме по спешност?
7
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Това е поредното доказателство, че на запада му трябват роби. Затвориха границите си за пътуващи по други причини, но за роби може.
6
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
и после майките им ще молят по медиите - дарявайте да докараме тялото на детето ,ще се жалват ,че държавата и тн тн .....
5
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Само ,че вместо сервитьорки ще са санитарки !
4
1
 
43
 
! Отговори
Sonya преди 3 месеца
Много ми е интересно с коя точно авиокомпания ше стигнат до там?? Аз никога не бих тръгнала на бригада при тези обстоятелства.
3
1
 
17
 
! Отговори
ined преди 3 месеца
Честит празник на всички депутати, днеска НС няма да работи защото ще празнуват Деня на политика.
2
7
 
43
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 3 месеца
Но иначе в природни паркове е забранено да се излиза. Пародията в България е пълна. Не мога да ходя за риба , където съм сам, но ще пратят няколко хиляди роби в кравария.
1
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ще ма на Куково лето