САЩ в третата вълна на епидемията - над 11 млн. заразени

Тръмп присъствал на заседания на работната група преди месеци
16 ное 2020 07:17, Елка Василева
15
САЩ в третата вълна на епидемията - над 11 млн. заразени
Снимка: архив, БГНЕС

Броят на случаите на коронавирус в Съединените щати надхвърли вчера 11 милиона, съобщи университетът "Джонс Хопкинс".

Последният милион бе отчетен само за шест дни. Броят на потвърдените случаи премина прага от 10 милиона на 9 ноември.

Съединените щати са най-тежко засегнатата от пандемията държава, с най-много заразени и починали (повече от 246 хиляди, според университета "Джонс Хопкинс").

Сега страната преживява трета вълна на епидемията. Броят на новите случаи на коронавирус е по-висок, отколкото по време на предишните две, макар починалите да са по-малко. Здравната система е подложена на изпитание в цялата страна.

Още по темата

На САЩ се пада дял от около 4 процента от населението на Земята, но приблизително 20 процента от регистрираните случаи на коронавирус.

Главният консултант на американската администрация по инфекциозните заболявания Антъни Фаучи заяви на този фон, че президентът Доналд Тръмп е присъствал за последно на заседание на работната група за коронавируса "преди месеци", предаде ДПА, цитирана от БТА.

Вицепрезидентът Майк Пенс ръководи екипа и докладва на Тръмп за обсъжданията, довери д-р Фаучи в интервю за телевизия Си Ен Ен.

Президентът републиканец не е признавал публично за стремителното разпространение на заразата, като вместо това се е съсредоточил върху оспорването на резултатите от президентските избори на 3 ноември, на които се смята, че е загубил от демократа Джо Байдън, отбелязва ДПА.

Д-р Фаучи призова администрацията на Тръмп да започне диалог с екипа на Байдън, за да осигури плавен преход в борбата с коронавируса.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
До14 преди 3 години
Как не са са досетили от метрополията да приберат твоят Гуру и да си решат проблемите?
14
0
 
1
 
! Отговори
Пророка от махалата преди 3 години
След третата вълна в USA следва 4 тата през януари,която ще се застъпи с 1 вата вълна на Ковид-20.Така интерферентността от двата корона вируса в съчетание с обикновения грип и неговите щамове ще направят много поразии и евентуалната гражданска война в Щатите ще сринат долара и златото ще поскъпне,а също така и ковчезите.България като колония на САЩ ще бъде слабо засегната от световната криза,но само при управлението на Бойко Борисов,който ще се справи със всички вируси и *** безусловно.
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ami nqma lockdaun nqma disciplina v USA Qko schhte se mre vV BG syschto kat neschtete lockdaun
12
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Снощи гледах за Чикаго и борбата с разпространението на вируса там,градът опустял,навсякъде мобилни лаборатории,безплатни PCR тестове,безплатни маски и въпреки всичко изпитват трудности за овладяването на заразата!Правя аналог с това което се случва при нас и просто не ми се мисли какво ни очаква!
11
2
 
4
 
! Отговори
... преди 3 години
Яко ви отнемат правата, а повечето хора са съгласни с това, защото духом са си овце. Сега ще изкарата ваксина и докато не ваксинират 5, 6 милиарда души няма да мирясат, защото само уж така ще се върнем към нормалното. 5 милиарда по 100$ на парче с транспортните разходи и т.н, сами смятайте. После след година две, ПАК, защото още от сега почнаха да ни готвят, ще ваксината най-вероятно толкова ще е ефективна. И нашите избраници са абсолютно съгласни с тоя обир, защото и те взимат парче от пая.
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 5Т'ъпчо, правиш ли разлика от проценти и бройки?
9
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"...Спрямо населението същото е и в България". Не! - в БГ все още лекуват Ковид 19 сравнително успешно. Великите, отвъд океана така и не се научиха да лекуват
8
2
 
1
 
! Отговори
:-) преди 3 години
Само да се поправя, че още не съм си пил кафето. В САЩ има по 150 000 заразени на ден и по 1000 (хиляда) умрели на ден.
7
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Важно е да плюем по Русия.
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спрямо населението същото е и в България.
5
5
 
4
 
! Отговори
До 3 преди 3 години
Хайде, първият безродник се обади! В България имаше ли изкарани хладилни камиони за чували с трупове като в Ню Йорк? Имаше ли масови гробове на умрели от коронавирус?
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ни мъ разплаквайте ва моля
3
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тук е същото в проценти... Където няма мерки е пълно със заразени и умрели. Нашите, затова не правят много тестове, че ще сме в рекордите на Гинес.
2
0
 
2
 
! Отговори
:-) преди 3 години
*подиграваха.
1
4
 
5
 
! Отговори
:-) преди 3 години
А вчера се подиграфаха на Русия, че имала по 20 000 заразени на ден, докато в САЩ са по 150 000 - 200 000 и по 100 умрели на ден.