Тръмп дал положителна проба за COVID 3 дни преди дебата с Байдън?

Излъгал ли е Белият дом?
1 дек 2021 20:10, Нели Христова
35
Тръмп дал положителна проба за COVID 3 дни преди дебата с Байдън?
Снимка: БГНЕС

Няколко дни след дебата между Тръмп и Байдън, американските и световни медии гръмнаха със заглавия, че тогавашният президент на САЩ и съпругата му са дали положителен тест за COVID-19. Джо Байдън се изолира и веднага си направи тест, който излезе отрицателен.

Нова книга обаче показва друг поглед върху ситуацията - бившият началник на кабинета на Белия дом на Тръмп Марк Медоус твърди, че Тръмп е дал положителна проба за COVID-19 три дни преди дебата с Байдън.

Марк Медоус пише, че макар да е знаел, че всеки кандидат е длъжен "да даде отрицателен тест за вируса в рамките на седемдесет и два часа от началния час, нищо не е можело да спре Тръмп да излезе срещу Байдън".

Тръмп, казва Медоус в книгата, е дал отрицателен резултат от различен тест малко след положителния.

Независимо от това, зашеметяващото разкритие за недеклариран положителен тест следва година на спекулации за това дали Тръмп, тогава на 74 години, е имал потенциално смъртоносния вирус, когато се изправил срещу 77-годишния Байдън в Кливланд на 29 септември – и каква опасност може да представлява това.

Тръмп обяви, че има COVID на 2 октомври. Белият дом заяви, че той е обявил този резултат в рамките на час след получаването му. Президентът влезе в болница по-късно същия ден.

Мемоарите на Медоус, The Chief's Chief, ще бъдат публикувани следващата седмица от All Seasons Press. "Гардиън" получи копие във вторник - деня, в който Медоус обърна курса и каза, че ще сътрудничи с комисията на Камарата на представителите при разследването на смъртоносната атака в Капитолия от 6 януари.

Медоус казва, че положителният резултат на Тръмп на 26 септември е бил шок за Белия дом, който току-що е организирал триумфална церемония в Розовата градина за номинираната за върховния съд Ейми Кони Барет – повод, който сега се смята за събитие, което е било супер разпространение на COVID.

Въпреки че президентът изглеждал "малко уморен" и подозирал, че имал "лека настинка", Медоус казва, че е бил "доволен", че Тръмп ще пътува същата вечер на митинг в Мидълтаун, Пенсилвания.

Но когато Marine One излетял, пише Медоус, лекарят от Белия дом се обадил.

"Спрете президента", му казва Шон Конли. "Той току-що даде положителна проба за COVID."

Но вече било твърде късно. "Г-н президент, казал Медоус - имам лоши новини. Дадохте положителна проба за COVID-19." Медоус пише за изненадата си, че е успял да се зарази с COVID, като се вземат предвид предпазните мерки, включително "кофи с дезинфектант за ръце" и "едва ли се е виждал с някой, който не е бил стриктно тестван".

Медоус казва, че положителният тест е направен със стар комплект за тестване. Той казал на Тръмп, че тестът ще бъде повторен със "системата Binax и че се надяваме първият тест да е фалшиво положителен".

След "кратко, но напрегнато чакане", Медоус се обадил с новина за отрицателния тест. Той "почти чул колективното "Благодаря на Бога", което отекнало из кабината", пише той.

Медоус казва, че Тръмп приел това обаждане като "пълно разрешение да продължи, сякаш нищо не се е случило". Неговият началник на щаба обаче "инструктирал всички от най-близкото му обкръжение да се отнасят с него така, сякаш е позитивен" през цялото пътуване до Пенсилвания.

"Не исках да поемам излишни рискове", пише Медоус, "но също така не исках да тревожа обществеността, ако няма за какво да се тревожи. Според новия, много по-точен тест, не е имало за какво да се тревожи обществеността.

Медоус пише, че публиката на митинга "никога не би разбрала, че нещо не е наред".

В неделя, 27 септември, първият ден между тестовете и дебата, Медоус казва, че Тръмп не е направил малко – освен че е играл голф във Вирджиния и е организирал събитие за военни семейства, на което "говорил за стойността на жертвата".

По-късно Тръмп каза, че може да е бил заразен на това събитие, благодарение на хората, които "стоят на един инч от лицето ми, искат да ме прегърнат и да ме целунат. И те го правят. И честно казано, не ги спирам."

В книгата си Медоуз не споменава, че Тръмп също е провел пресконференция на закрито, в залата за брифинг на Белия дом, същия ден.

В понеделник, 28 септември, Тръмп организира събитие, на което разговаря с бизнес лидери. Той също така проведе и пресконференция на Rose Garden "за работата, която всички вършехме за борба с COVID-19".

"Донякъде иронично, като се имат предвид обстоятелствата", пише Медоус, Тръмп говори за нова стратегия за тестване, която "трябва да даде по-бързи и по-точни показания за това дали някой е положителен или не".

В деня на дебатите, 29 септември, Тръмп изглеждал малко по-добре.

"Лицето му, поне в по-голямата си част, беше възвърнало обичайния си светло-бронзов оттенък, а дрезгавината в гласа му изчезна. Но тъмните кръгове под очите му се бяха задълбочили. Когато влязохме в залата около пет часа вечерта, разбрах, че той се движи по-бавно от обикновено. Ходеше така, сякаш носеше малко допълнителна тежест на гърба си", обяснява Медоус.

Тръмп се представи противоречиво, като непрекъснато дразнеше Байдън до точката, в която демократът молеше: "Ще млъкнеш ли, човече? Това е толкова непрезидентско."

Водещият Крис Уолъс от Fox News каза по-късно, че Тръмп не е бил тестван преди дебата, защото е пристигнал късно. Организаторите, казва Уолъс, разчитат на системата на честта.

Белият дом не признава, че Тръмп е дал положителна и отрицателна проба три дни преди това.

Три дни по-късно, на 2 октомври, Тръмп обяви в Twitter, че той и съпругата му Мелания Тръмп са дали положителна проба за COVID-19.

Същата вечер Медоус помогнал на Тръмп да стигне до болницата. Тръмп се възстанови, но се съобщава, че той е изкарал COVID много по-сериозено, отколкото Белият дом някога е допускал.


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
1
 
! Отговори
ЕЛИ преди 1 месец
ТРЪМП ИСКА МИР---ВОЕННИТЕ НА САЩ И ПРОЙЗВОДИТЕЛИТЕ НА ОРЪЖИЯ ИСКАТ СТУДЕНА ВОЙНА---ЗАТОВА СА АНГАЖИРАНИ / СРЕЩУ ПАРИ/ ТЕЛЕВИЗИИ И МЕДИИ ОТ ЦЯЛ СВЯТ ----ВАЖНОТО Е ДА СЕ ПЛЮЕ СРЕЩУ ТРЪМП-----СТРАХ ГИ Е ЧЕ МОЖЕ ДА СИ ВЪРНЕ ВЛАСТА
24
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Освен положителната проба, същия ден Тръмп е изпил кръвта на бебе родено по пълнолуние като саморъчно му е отрязал главата и е източил кръвта в поцинкована кофа! Истина е ви казвам, от същия източник ми е информацията, но не смее да го разкаже публично!
23
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
*** демократи излъгаха на изборите и откраднаха победата на Тръмп!
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
фейк.бг съвсем изтреща :D
21
3
 
1
 
! Отговори
дончУ белината преди 1 месец
е най неадекватния, който е бил в Белия дом.
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Небрендън- Има как! Затова се правят дори по няколко теста с доказано ненадеждния PCR. И накрая и истински тест, който може да си го позволи.
19
2
 
1
 
! Отговори
Небрендън преди 1 месец
Няма как да дадеш два различни резултата от тестовете.
18
5
 
8
 
! Отговори
Брандън преди 1 месец
Нападате може би най-добрия Президент на САЩ с такива смешни глупости. Имало някакакъв фалшив тест, след това веднага е направен сериозен истински тест и се разбрало че няма ковид. И сте се разсмърдяли че Белия Дом не е бил тъпана за фалшивия тест. Съвсем се побъркахте бе! Че и за Бакдън сте се притеснили, да не прихване ковид от фалшивия тест. Журналисти, сър!
17
0
 
2
 
! Отговори
Въпрос преди 1 месец
До Lora, Пак спиш под камъка! А тия "загрижени за хората" политици кой ги корумпира?Впрочем и фармата не е върха на пирамидата.
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
СОЦИАЛИСТИТЕ МРАЗЯТ ТРЪМП
15
3
 
8
 
! Отговори
Lora преди 1 месец
До Анонимен 20И кя точно фармацевтична компания те насилва да се ваксинираш? Натискът идва от държавите и правителствата, не от фармацевтичните компании. Те произвеждат това, което се търси. ЕС осъди Астра Зенека, че не е доставила всички ваксини навреме, и обвиниха Пфайзер, че няма достатъчен производствен капацитет. Кой кого натиска? За да влезеш в някои държави е необходимо да имаш ваксина за жълта треска. Не го изискват производителите на ваксината а съответните държави и правителства.
14
10
 
3
 
! Отговори
Някой си преди 1 месец
Хайде повече не ни занимавайте с ТОЯ а?!-:)))
13
7
 
2
 
! Отговори
Някой си преди 1 месец
Хайде повече,не ни занимавайте с тия а?-:)))
12
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Lora- Ти под камък ли живееш? Никой никого не бил насилвал за ваксиниране??? В мозъка ли те е ударил бустера?
11
7
 
3
 
! Отговори
Herr Muller преди 1 месец
Повече от ясно е, че Мелания му го е качила. Зер, ако пукне, вдовицата ще стане още по-богата.
10
1
 
12
 
! Отговори
Ха!!!!! преди 1 месец
Ей с тия ли тъпотии ли взеха да разлайват кучета срещу Тръмп. До какво падение стигнаха комунистическите медии от страх! А уж Тръмп щеше да бъде забравен, а?
9
3
 
3
 
! Отговори
Lora преди 1 месец
До ЧавдарФармацетвтичните компании не задължават никой да ползва прдуктите им. Спокойно можеш да се лекуваш с билки ако искаш и изобщо да не припарваш до лекар. Колкото до печалбите - ми те и производителите на мобилни телефони печелят безумно много. Все нови модели, защото на старите им спират ъпдейта, за да си купиш нов.
8
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този рижавия искаше да спира СП2, хубаво, че беше Байдън.
7
3
 
1
 
! Отговори
Чавдар преди 1 месец
Някои може ли грубо да ми каже колко точно печелят фармацевтичните компании и колко са спечелили назад в годините от *** болните в българия а те не са малко и колко поставени грешни диагнози има и пациентите са пренасочвани към други кабинети пак с цел печалба колко парички матрупахте от спинозните хорица в българия клетите те.
6
2
 
1
 
! Отговори
Хотел шипка преди 1 месец
Българи вия ги синтезирате от години и ги произвеждате спинозните болни от 30 години има пандемия която вия наричате седмата вълна омикрон тези педофили хомосексуалисти и травестити вия ги създавате с вашата политика изнудване рекет експлоатация с една дума капитализъм див капотализъм и гавра също и с тяхните семеиства следене на телефони подслушване пращане по кабинетите като обменна стока да се лекуват от всевъзможни болести за да пълнят гушата на бялата мафия но те незнаят че са спинозни