75% от американците до 24 години - негодни за армията

Те са необразовани, затлъстели или с криминално минало
12 юли 2022 20:32, Нели Христова
203
75% от американците до 24 години - негодни за армията
Снимка: БГНЕС

75% от американските младежи на възраст между 17 и 24 години са негодни за военна служба поради липса на образование, затлъстяване и криминално минало.

"Живеем в свободна страна благодарение на смелите хора. И много американци изглежда не осъзнават важността на това. Трябва да положим повече усилия, за да създадем пълноценна военна служба в САЩ", заявява Скот Уокър, президент на фонда "Млада Америка" и бивш губернатор на щата Уисконсин (2011-2019 г.) за "Washington Times".

Според наскоро публикувани доклади тази година армията на страната е била окомплектована само на 40%. И макар че планираният брой новобранци за всеки вид въоръжени сили е постигнат, резервът е намален, най-вече в армията и флота.

В ранните етапи на пандемията от COVID-19 несигурността относно бъдещето е накрала много от тях да удължат договорите си за допълнителен период. Въпреки това закриването на училища и колежи е оказало значително въздействие върху дейността по набиране на персонал.

Според доклад на групата "Мисия: готовност", около 75% от 17-24-годишните в САЩ са признати за негодни за служба поради ниско образование, затлъстяване, други физически проблеми и криминални досиета.

"За това до голяма степен са виновни прогресивните политики, профсъюзните лидери и образователните служители. Двугодишната карантина има пагубно въздействие върху учениците - проблем, който едва сега започва да излиза наяве - както и върху физическото и психическото здраве на подрастващите. Младежите може и да не са били сериозно засегнати от COVID-19, но затварянето е причинило едни от най-дългите периоди на изолация в живота им", казва Уокър. "Образователните институции се върнаха към нормалния живот и се съсредоточиха върху далечни неща като критичната расова теория и проекта "1619", вместо да учат децата на основни неща като четене, писане, математика, природни науки и обективна американска и световна история. Твърде много ученици попаднаха в капана на такива проблемни училища“.

Според него децата трябва да прекарват по-малко време в игра на видеоигри и сърфиране в интернет и повече време на открито: да играят, да посещават паркове и да изследват.

"Трябва да върнем децата към техните религиозни основи; време е те да се върнат в лоното на църквата. Много от хората, които трябваше да се борят със стреса и самотата по време на пандемията, можеха да се възползват от подкрепата на духовните организации", допълва още той.

Що се отнася до окомплектоването на въоръжените сили, според специалиста трябва да се предприемат действия в редица области. Първо, никога повече не бива да се допуска дезертьорство като това в Афганистан. Влошаващият се морал на войниците и ветераните оказва отрицателно въздействие върху желанието на младите мъже и жени да се запишат в редиците на въоръжените сили на САЩ.

"Мнозина с право смятат, че руският президент Владимир Путин започна инвазията в Украйна именно заради слабостта, която правителството на САЩ показа с изтеглянето на войските от Афганистан. Резултатът е прецедент за други диктатори, който ги подтиква да предприемат стъпки, без да се страхуват от отмъщение. Трябва да се върнем към времето, когато светът не гледаше на Съединените щати нито като на най-добрия си приятел, нито като на най-големия си враг", продължава Уокър.

Той настоява да се спре разпространението на програмата за "нова етика" в армията. "За да победят врага, нашите военни трябва да бъдат обучени и да работят заедно, независимо от раса, пол, религия или други убеждения. За съжаление нашите врагове само се радват на липсата на старание от страна на хората на ръководни позиции", заявява политикът.

Средните училища и колежите, които получават държавна помощ, трябва да бъдат задължени да допускат служители по набиране на военнослужещи на територията на училището. По време на карантинния период много институции им отказват достъп, както и на представители на програмата за обучение на запасни офицери. Тя трябва да бъде върната.

"Нашите войници се нуждаят от подходящо оборудване и адекватно заплащане. Когато бях губернатор, се гордеех, че подобренията, които сме направили, са превърнали Уисконсин в най-добрия щат в страната по отношение на условията за ветераните. Америка трябва правилно да обучава, оборудва и плаща заплатите на военния персонал, както и да подпомага семействата му. Това е не само правилно, но и ще помогне за набирането и задържането на служители", смята Уокър.

"През 80-те години на ХХ век президентът Роналд Рейгън се зае с възстановяването на армията ни и в резултат на това Америка навлезе в един от най-мирните периоди в историята си. Доналд Тръмп предприе подобни действия, когато беше президент. Америка се нуждае от лидери, които наистина разбират, че мирът се постига със сила. И трябва да се започне с подкрепа за армията", заключава той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
4
 
2
 
! Отговори
до PG преди 1 година
В Агфанистан стана това , което ще стане в България - на американците им писна да плащат с пари и кръв , за да учат някой , които не иска да бъде научен. Решиха да се съсредоточат върху народи като Южна Корея, които имат желание да се развиват, а не просто да живуркат и крадат.
167
10
 
6
 
! Отговори
Пешо преди 1 година
В България са 80% негодни, а в Русия 90%. И най-негоден за война е Путин.
166
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
75 % от американските младежи са без образование, затлъстели с криминално минало?..Може би 75% от българските журналисти са без образование, закърнял морал и неясно минало.Срам ...
165
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имат технологиите, но за да бъдеш в армията трябва също и смелост.
164
2
 
5
 
! Отговори
PG преди 1 година
Тези *** са добри само в екшън филмите,не знам какво направиха в Афганистан,но си тръгнаха с *** ***,в интернет може да видите какво е мнението на местните и кого уважават като войници,не ми ги хвалете тези ***
163
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Джо Байдън В Афганистан козо-е не смееха да излязат от пещерите, докато американците не се изтеглиха и не оставиха местните умерени да управляват. :)))))
162
1
 
0
 
! Отговори
Джо Байдън преди 1 година
До анонимен 175 И в Афганистан особено!
161
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 184 "Американците имат същите проблеми като нас с мисиите. Може да са милионна армия, но за мисия за пращане на 10000 почват масово откази на служещите да идат." Я дай си източника на тая "информация" :)))
160
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 185 Американците имат същите проблеми като нас с мисиите. Може да са милионна армия, но за мисия за пращане на 10000 почват масово откази на служещите да идат. Със сигурност огромната част "жени" просто отказват мисията. То и тук при 4000 армия едва набираме по 100-150 желаещи. Отдавна професионален войник не значи някой, който при първия бой няма да избяга. Това са в масата си просто хора, търсещи лека или каквато и да е работа, а не готови да умрат.
159
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Джо Байдън Значи "жени" нашокаха ряпата на Вагнеровците в Либия и Сирия? :))) Добре е да се знае. :))))
158
1
 
10
 
! Отговори
Джо Байдън преди 1 година
Забравили са да споменат, и че повечето се чувстват ЖЕНИ. О, пардон! Това е преимущество там!
157
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"75% от американските младежи на възраст между 17 и 24 години са негодни за военна служба поради липса на образование, затлъстяване и криминално минало.". От останалите 25% примерно 20% искат да са в армията, защото са готови на всичко да имат някаква работа или да се възползват после от привилегии за образование, което иначе не могат да си позволят. Това прави 5% от младежите. От тях 20ина% са модерни и транссексуални примерно, т.е. остават 4% читави. Слагаме и отказ от мисии от страх и.......
156
5
 
12
 
! Отговори
хаха преди 1 година
До Анонимен 176 Потърси за щатите малко повече от холивудските филми, макар че и там показват мизерията- каравани за дом и подобни. Извън пропагандата да видиш улици с палатки на бездомни насред Лос Анджелис, подобни лагери в Чикаго и т.н., коли без стъкла със залепени найлони по пътищата, къщи без ток, гета и т.н. си го има. Има много мизерия в САЩ и армията им набира основно такива младежи- нямат пари за образование, нямат работа и отиват на сигурното военни. Навсякъде е така.
155
0
 
7
 
! Отговори
Шарана преди 1 година
В България колко са ?
154
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ДаКастрирамеПаситто ""краварете",избили девет милиона индианци и заграбили земята им" Само Сталин, само между 1932 и 1937 е избил 6 милиона украинци с глад. Това е 200 години след събитята (за които не знаеш нищо, като ти чета коментара) за които говориш.
153
3
 
5
 
! Отговори
Да допълня... преди 1 година
Ама останалите 25 % нямат грешка.
152
3
 
8
 
! Отговори
до 177 преди 1 година
А ти с това велико соц възпитание (вероятно си тотален аутсайдер и бедняк), как така нямаш идея къде се слага пълен член?! ЗападЪТ, моето дете. Даскал бил... Неграмотен лаяч бедняк.
151
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нормално е. За да си част от американската армия има доста изисквания. По-важно е, че у нас само 20-30% от хората стават за нещо, а останалите- таван бачкатори в някой склад или шофьори. Относно армията- това не ви е "армията" на голташка Русия, в която викат 18-годишни бедни деца от селата, които нямат вътрешна тоалетна, да не говорим за пералня. Това е професионална, сериозна армия.
150
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А как стои въпросът при почитателите на водката.
149
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 172 "Цивилно население не е пострадало ли?" Да, пострада абсолютно минимално количество цивилно население, като се има предвид за каква операция става дума. Останалите ти глупости дори няма да я коментирам. Срамно е да се чете хора със свободна воля да са като зомбита бълващи нечии "мисли".