Путин говори с Макрон и Шолц, обвини Украйна в "най-груби нарушения"

Руският президент ги информирал за преговорите Москва-Киев
Обновена: 12 мар 2022 18:04 | 12 мар 2022 18:02, Веселина Йорданова
610
Путин говори с Макрон и Шолц, обвини Украйна в "най-груби нарушения"
Снимка: БГНЕС
Руският президент Владимир Путин информира днес в телефонен разговор френския си колега Еманюел Макрон и германския канцлер Олаф Шолц за състоянието на преговорите между Москва и Киев и отговори на изразената от тях загриженост за хуманитарната ситуация в Украйна, съобщи Кремъл, цитиран от Ройтерс.

Руското президентство не посочи подробности за казаното от Путин за преговорите, които се водят в Беларус. Вчера той отбеляза "известни положителни промени", припомня Ройтерс.

Още по темата
В тристранния разговор Макрон и Шолц са повдигнали въпроси за хуманитарната ситуация, създала се в резултат на руските военни действия. В отговор Путин е обвинил украинските сили в "най-груби нарушения" на международното хуманитарно право и е призовал френския си колега и германския канцлер да окажат натиск върху Киев за прекратяването им, посочва Франс прес.

Путин е казал на Макрон и Шолц, че украинските сили извършват "убийства без съд и присъда на опоненти" и "вземат за заложници за мирни граждани", които "използват като жив щит", а също, че разполагат тежки оръжия в жилищни райони, близо до болници, училища и детски градини", се казва в комюникето на Кремъл, цитирано от АФП.

Той обвини също украинските "националистически батальони", че "системно пречат на спасителните операции и заплашват цивилните, които се опитват да се евакуират" от районите на бойни действия.

"Владимир Путин призова Еманюел Макрон и Олаф Шолц да въздействат на властите в Киев, така че те да прекратят тези престъпни действия", допълва Кремъл.

След разговора между тримата лидери френското президентство заяви, че обвиненията на Москва срещу Украйна, че извършва нарушения на хуманитарното право, "са лъжа".

В продължилия час и половина разговор френският президент и германският канцлер са призовали за пореден път Русия да прекрати незабавно военните действия и да вдигне обсадата на Мариупол, където хуманитарната ситуация е непоносима, посочи Елисейският дворец.

След комуникацията между тримата говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза, че кризисните преговори между Москва и Киев, които се водеха присъствено в Беларус, са продължили чрез видеовръзка. Ръководителят на руската делегация в Беларус Владимир Медински ще продължи да води преговорите от страна на Русия, уточни Песков, цитиран от Ройтерс. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


610
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
372
9
 
12
 
! Отговори
Абе преди 2 години
Призовавам за незабавна дефекация върху Путин.
371
4
 
4
 
! Отговори
да ви светна преди 2 години
До българин: Аз пиша в гуглата: "ТАЙНИТЕ БИОЛАБОРАТОРИИ НА ПЕНТАГОНА Сливен" и първия линк е този документ!
370
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Демокрад с разпран ***. светло бъдеще. звезди на небето посред бял ден.
369
4
 
3
 
! Отговори
Luben Стойков преди 2 години
Мене ме чака денацификация. Дали да не ги изпреваря и да отида сам при св. Петър.
368
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пиндофилите да ходят да ядат боб-чорба по 8 лева, за друго не стават.
367
7
 
3
 
! Отговори
Luben Стойков преди 2 години
Как имат муцунки да се показват още русофилките не знам. Путин е някъде близо до св. Петър и говори несвързани неща. Тия срещу него и те не знаят, че политическата им съдба зависи от съдбата наУкрайна и продължават да си говорят с извъземния...А бг русофилчовците пък са някъде между Путин и Ключаря на Ада и въртят ГАЗовите си части като руски войник в украинска засада...чуден свят. БС свят...
366
3
 
0
 
! Отговори
Истината преди 2 години
EC фа припомня заяви, че няма са се меси ако Русия започне воени действия с отделилите се републики подписали тристанен пакт за сътрудничество заради опасение че е предтеекст да нападне Европа. САЩ и Русия искат да продават газ и хвърлят пари по Украйна. Англия вече не е част от ЕС така че воените действия започват за обединение на СССР и нападанение на Европа от САЩ и СССР водени от Украйна. Според мен Русия иска военно положение за да си вкара ЕС автогол с Турция, която в момента не е ОК
365
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каза човека, който лъга 3 месеца, че няма да напада .... Само българският Путинист му вярва
364
3
 
4
 
! Отговори
да ви светна преди 2 години
До ареулево: Направих си труда да те осведомя за това какво ни чака всички нас. Защото населението трябва да се редуцира с поне 90 % и вервай ми българите ще са в бройката която трябва да бъде ликвидирана.
363
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Късият се гласи да извърши зверства в Украйна, защото войната му се провали!
362
6
 
0
 
! Отговори
да ви светна преди 2 години
Биологическите експерименти са военни престъпления Глава 8 от Римския статут на Международния наказателен съд определя биологическите експеримети като военни престъпления. САЩ обаче не е страна-членка по международния договор и не може да бъде съдена за военни престъпления.
361
4
 
2
 
! Отговори
да ви светна преди 2 години
ваксини.Не е ясно защо Пентагона инвестира точно в тютюневи ваксини. Лобистките доклади на една от компаниите Medicago, съсобственост на Филип Морис, сочат, че тютюневата компания плаща $495 000 за лобизъм в Департамента по отбрана, Конгреса и Департамента по здравеопазване на САЩ за финансиране за развитие на технология за готовност в подкрепа на общественото здраве. Пентагона финансира тютюневи компании да развият нова технология и да печелят от ваксини.
360
5
 
2
 
! Отговори
да ви светна преди 2 години
на САЩ избра да инвестира в производството на ваксини в листата на тютюн. Производството на ваксини от растения действа на следния принцип: учени изолират антиген (който да предизвика имунна реакция в човешкото тяло) от определен вирус, срещу когото трябва да се произведе ваксина. Протеин от този антиген се вкарва в бактерии, които инфектират листата на растения. Инфектираните изкуствено листа на растения започват да произвеждат протеин, който се извлича и се приготвя за употреба под формата на
359
1
 
7
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Защо България като държава се подмазва на Русия ?
358
3
 
1
 
! Отговори
да ви светна преди 2 години
В момента те произвеждат ваксини от тютюн срещу грип и Ебола. Програмата Blue Angel (Син Ангел б.а.) с бюджет от $100 млн. започва още през 2009 г. в отговор на пандемията от свински грип. Компанията Medicago получава $21 млн. от DARPA за производството на 10 млн. дози ваксина срещу свински грип само в рамките на един месец. Мениджърът на програмата Син Ангел на Пентагона д-р Джон Джулиъс дава следното обяснение: Въпреки че има много други растения, които се изследват за ваксини, правителство
357
2
 
0
 
! Отговори
да ви светна преди 2 години
Ваксини от тютюн Как Пентагона помага на тютюневи компании да печелят от Ебола Агенцията за военно-изследователски проекти (DARPA) към Департамента по отбрана инвестира $100 млн. в производство на ваксини срещу опасни вируси от листата на тютюн. Компаниите, участващи в проекта, са собственост на най-големите тютюневи концерни: Mediacago Inc. е съсобственост на Филип Морис, а Kentucky BioProcessing, дъщерна компания на Рейнолдс Америкън, е собственост на Бритиш-Америкън Тобако.
356
1
 
2
 
! Отговори
да ви светна преди 2 години
от градовете Линксиан, Зенгоу и Ченгду. Друг федерален проект (Serum Metabolic biomarkers discovery study of Esophageal Squamous Cell Carcinoma in China), включва анализ на 349 серумни проби от китайци.Китайски биологичен материал се събира и изследва по редица федерални проекти, включително слюнка и ракова тъкан. Във федералния регистър на САЩ са публикувани следните обществени поръчки за образци от китайци: Genotyping DNA Samples , Breast cancer tissue blocks , Saliva samples of 50 families ,
355
0
 
2
 
! Отговори
Гери преди 2 години
И какво като говорят Макрон и Шол с Пу и тия около него като не са в ред всичките?!
354
1
 
2
 
! Отговори
да ви светна преди 2 години
САЩ събират биологичен материал от определени етноси руснаци и китайци.ВВС на САЩ събират конкретно руски образци от РНК и синовална тъкан по федерален проект: Russian RNA and synovial tissue samples, информация за който е публикувана в регистъра на обществените поръчки на САЩ.Освен от руснаци, според информация от регистъра за обществени поръчки САЩ събират биологичен материал от здрави и болни от рак пациенти в Китай. Националният Онкологичен институт събира биологичен материал от 300 китайц
353
1
 
2
 
! Отговори
да ви светна преди 2 години
напр. вирусът Ебола), скрити вируси, дизайнерски болести. Дизайнерските болести могат да бъдат създадени така, че да атакуват определена етническа група или генотипове и да бъдат използвани като етнически биологически оръжия.Етнически био-оръжия Етнически биологически оръжия (биогенетически оръжия) са оръжия, които теоритично атакуват главно определени етнически групи или генотипове. Въпреки че официално разработката на такива оръжия никога не е била потвърждавана публично, документи показат, че