640 000 души излежават присъди в трудовите колонии в Русия

Пънкарките от Pussy Riot имат право на шест свиждания годишно
18 авг 2012 10:05,
289
640 000 души излежават присъди в трудовите колонии в Русия
Музикантките ги очаква еднообразно ежедневие в колонията. Снимка: Reuters

Русия наследи от СССР множество трудови колонии, в които  днес излежават присъди 640 000 души. От тях 52 000 са жени, пише в. "Фигаро" след осъждането на трите пънкарки от Pussy Riot.

"В колонията преживях истински шок. Пристигнах там в началото на зимата. Сняг валеше неспирно. Видях тълпа от абсолютно еднакви жени, носещи едни и същи сиви ватирани връхни дрехи и едни и същи забрадки на главите", разказва за френския вестник Светлана Бахмина.

Тя е от Москва, осъдена е за отклоняване на средства по аферата Юкос и е излежала присъдата си в трудова колония номер 14 в Парца, на 450 километра югозападно от Москва.

В този район край дълъг път са разположени общо 17 трудови колонии. В тях зад телени заграждения има бараки с по 100-200 легла, двор, столова, зона за карантина за новите попълнения, медицински пункт и завод, където работят задържаните срещу малка заплата.

Дните преминават по един и същ начин - ставане в 6 часа, преброяване на двора, час по-късно е закуската, после потегляне за работа. В 13 часа - обяд, после отново на работа до 16-17 часа.

В 18 часа е вечерната проверка, последвана от вечеря. Лампите в бараките се гасят в 22 ч., разказва за "Фигаро" Светлана.

Близките на осъдените имат право на 6 кратки свиждания за година. В този случай задържаните имат право да поискат достъп за 3 дни до 4 семейни кътчета в малък апартамент в лагера. Там те могат да останат насаме със семейството си.

БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


289
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
208
0
 
4
 
! Отговори
astra преди 11 години
Според мен тази проява е доста нискоетажна, безвкусна, като се цели показност и насочване на медийното внимание срещу управлението на Путин.Търси се публичност използвайки православната църква за туземски танци, оскверняващи светата обител.За Запада присъдата, която е напълно основателна, е добре дошла за да бъде осъждан режимът на Путин. Русия е силна докато Путин е на власт, което не е в интерес на Запада и САЩ слаб ръководител- слаба Русия.Реакцията на властта е адекватна неприемлиево е авторитетът на властта да толерира подобно грозно, нетолерантно поведение.Самите девойки поради тъпота и емоционална незрялост, са подходящо средство за предизвикване на излишно напрежение от страна на определени кръгове.С една дума кифладжийска проява!
207
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Curkvata q oskvernqvat vsichki mladi. Pone polovinata mladej psuva sreshtu Boga, no vinagi trqbva da ima otdelni individi, koito da izkupuvat grehovete na masata.
206
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
вече са 640 003
205
0
 
1
 
! Отговори
jimm преди 11 години
Това са "момичетата" от "Възстаналата п..."? Ами вижте и вие: Внимание, кадрите не се препоръчват за хора с нормална психика и морал! Внимание, кадрите не са подходящи за лица под 18 години! Бременната Толоконникова в публичен групов ... спектакъл, 4 дена преди да роди: v-retvizan2.livejournal/81515.html Другата "краде" замразено пиле, завирайки си го ... plucer.livejournal/281211.htmlРуските власти са объркали мястото - тези са си точно за спец. отделение в психиатрията!!!
204
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЧЕСТИТО ДА ИМ Е НА ТИЯ ПАТКИ ! ДРУГИЯ ПЪТ, КАТО РЕШАТ ДА ОСКВЕРНЯВАТ ЦЪРКВА- ЩЕ СИ ПОМИСЛЯТ !
203
1
 
13
 
! Отговори
gtf преди 11 години
много ми хареса тази част с "после потегляне за работа" време е и нашите затвори да приложат подобна практика, стига сме хранили *** от джоба си...
202
1
 
9
 
! Отговори
НАЧО ОТ ch преди 11 години
Живея в Швейцария от 4г.Не съм виждал по-полицейска държава в Европа от CH.Ако някой остане някой ден в CH и я сравни с Русия/работил съм 2г. в Ростов на Дон /нека ми се обади- позитивно.След това да пише в нета каквото си иска. Бих живял в Русия само в Санк Петербург.Спомням си 1996г. когато бяха най-големите безредици в България.По-големи не съм виждал.Пожари и безчинства по магазини и обществени места.Проверете дали така би могло да е в Русия или Беларус.22 на голо и търкаш наровете
201
6
 
4
 
! Отговори
punk's not dead преди 11 години
до гошобатюшките са партия с путин и са на такава далавера,на каквато и при николашка не са билизатова и присъдата на тия кифли е такаваако чичо вася се беше изпикал на олтара от пиянски подбуди,щеше да отнесе бой в районното и глобаи нямаше "хоругвоносци и казаци да се опитват да трупат клади пред съда"чуеш ли в наши дни "Русия",плюй и отмини
200
1
 
4
 
! Отговори
tt преди 11 години
rusiq ,matuska.poklon.
199
29
 
10
 
! Отговори
Гошо преди 11 години
Изберете страна, в която искате да живеете:В *** Русия:1. СПИН епидемята не се гледа с неодобрение.2. Православните храмове са унищожени от комунистическите ***.3. Правосъдието не работи.4. Има жалка "армия" от безполезни алкохолизирани несретници.Тези, които искат да отрекат фактите, гласуват с палец в *** си.
198
7
 
31
 
! Отговори
Пешо преди 11 години
Изберете страна, в която искате да живеете:Страна А:1. На се гледа с неодобрение.2. Гаврите в православни храмове се наказва със затвор.3. Правосъдието работи.4. Има силна и здрава армия.Страна Б:1. Наркоманията, масовите разстрели и се поощряват.2. Армията служи за охрана на маковите полета в Афганистан и петролните полета в Ирак.Тези, които искат да живеят в страна А, гласуват с палец нагоре.
197
3
 
7
 
! Отговори
Ъц преди 11 години
Сега, ще им цъфнат пусенцетата ..., пуси, пуси,пуси....псСъжелявам родителите им, за изживеният от тях ужас и притеснения
196
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Може, значи са били още по-милостиви, какво ревете. Иначе мерси за шоколада , и на двете сме ручали жабетата та си ги знаем.
195
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Те в Русията за един побой дават до 10 години, така че тея моми да са радват че им се е разминало само с 2 годинки. Така я разбират демокрацията руснаците не като в България дето наркотрафиканти ги наказва с 500 лева глоба.
194
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Те много грозни тея бе, а аз очаквах някакви сладки пусенца. Сега развирам защо са я ударили на яки самоизяви та дано фанат някой .
193
13
 
3
 
! Отговори
до 266 преди 11 години
Не, до 7 години е в Русия, и то за много по-леки провинения.Друг път избягвай да сравняваш Германия с Русия - все едно да сравняваш шоколад с ***.
192
11
 
7
 
! Отговори
Ххх преди 11 години
Джуджето че фърли сичките нефтяни приходи за милитаризаця и накрая па че истегли късата клечка, тва е положението. А русняците че теглят тегло.
191
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Доколкото разбрах, също до 3 години, така че, съдът е бил милостив. Ако слушат може след една година да пуснат молбичка до Путин да ги освободи предсрочно - егати иронията.
190
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво,хващайте мотиките момичета,да не ви гледаме повече неприятните физиономии.И не се мислете за герои-мъченици,защото не сте.
189
1
 
12
 
! Отговори
до 261 преди 11 години
"в Германия за същото престъпления наказанието е до 3 години."А в Русия до колко е?