Кери: Ракетната система, свалила Боинга, е руска

Той призова Русия да поеме отговорност за действията на сепаратисти
20 юли 2014 18:40, Анисия Иванова
597
Кери: Ракетната система, свалила Боинга, е руска
Джон Кери. Снимка БТА

Държавният секретар на САЩ Джон Кери заяви днес, че ракетната система, използвана за свалянето на малайзийския самолет в Източна Украйна, е дошла от Русия, предаде Франс прес.

"Съвсем ясно е, че става въпрос за система, която е била прехвърлена от Русия и дадена в ръцете на /проруските/ сепаратисти" в Украйна, каза Кери в интервю за американската телевизия Си Ен Ен и други водещи американски телевизии.

Кери подчерта пред телевизия Ен Би Си, че има доказателства, говорещи за отговорността на Русия и проруските сепаратисти, но не ги обвини пряко, че са изстреляли ракетата.

Още по темата

Той каза, че САЩ знаят откъде е тръгнало изстрелването на ракетата въз основа на сателитни снимки и че им е известна траекторията й. Знаем също и часа, каза Кери, споменавайки засечени в социалните мрежи разговори между сепаратисти.

Със сигурност знаем, че украинците не са разполагали с такава /ракетна/ система в района в онзи момент. Следователно, следите водят към сепаратистите, каза Кери пред Си Ен ЕН. Случващото е наистина гротескно, отбелязва Кери в предварително записано интервю за предаването "Мийт дъ прес" на Ен Би Си, изтъквайки, че всичко е "обратното на онова, което президентът Путин и Русия казват, че правят".

Американският държавен секретар призова Русия да поеме отговорност за действията на сепаратисти в Украйна, заподозрени в свалянето на малайзийския пътнически самолет, посочва Ройтерс.

Кери каза, че САЩ имат информация за значителни доставки от Русия в Украйна миналия месец, включително на конвой от 150 бронетранспортьора, танкове и ракетни установки, предадени на сепаратистите преди няколко седмици.

Държавният секретар призова Москва публично да настоява за отговорни действия от страна на проруските сепаратисти в Украйна, включително осигуряването на достъп до мястото на самолетната катастрофа.

Сепаратистите контролират нещата. А е ясно, че Русия подкрепя сепаратистите, снабдява сепаратистите, насърчава ги, обучава ги, така че тя трябва да се вземе мерки и да промени това, каза Кери.

Президентът Барак Обама е готов да предприеме допълнителни стъпки във връзка със ситуацията около Украйна, каза Кери пред телевизия "Фокс", цитиран от ИТАР-ТАСС. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


597
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
404
0
 
2
 
! Отговори
ванчо иванов преди 9 години
Каквото каже кери,да знаете е 100% истина.То,ако интересите на сащ изискват да се казва,че Обама не е ***,а ескимос,Кери пак ще го каже,и всички вие,овци доверчиви,сте длъжни да го вярвате
403
0
 
2
 
! Отговори
! преди 9 години
е какво очаквате да каже представител на нация създадена от каторжници и *** ?
402
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ako nqkoi niger strelq s Kalashnikov po Beliq dom, znachi pak Rusiq e vinovna.
401
0
 
3
 
! Отговори
разбирач преди 9 години
До Гошо Ти да не би да видя нещо да е останало
400
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе много знаят тия американци - кога била изтреляна ракетата, в колко часа, системата, треакторията - но не знаят удобно нищо за изчезналия самолет в Азия! И ни имат нас за *** да съберат 2 и 2. Каква е ползата за Русия да сваля този пътнически самолет? Никаква!
399
7
 
4
 
! Отговори
габито преди 9 години
До един от многотоИскам да ти кажа,че сегашното население на САЩ не е избивало никакви индианци,след като Колумб е открил континента Америка там са се заселвали англичани,холандци,португалци и други,самият континент е бил колония на Великобритания.Ни е сме на светлини години от тези хора,а именно и затова повечето им завиждат,незнам кой и защо е свалил самолета,но това безумие трябва да спре защото това са невинни хора,а това ще стане само когато Путин оттегли сепаристите си от там.
398
0
 
5
 
! Отговори
Гошо преди 9 години
МИГ 29 има таван около 16 километра,боинга е ударен отгоре,ракетата е с тегло около 70 килограма и просто е пронизала самолета.Ако беше ударен от БУК от него да не е останало нищо.
397
0
 
5
 
! Отговори
АЗ преди 9 години
ЯВНО ЛЕСЛИ НЕЛСЪН ИМА КРИСТАЛНА ТОПКА , НЯМА КАК ИНАЧЕ ДА ВИЖДА БЪДЕЩЕТО . ТЕ ХОРАТА ОЩЕ НЕЗНАЯТ ПРИЧИНАТА ЗА КАТАСТРОФАТА , ТОЙ ЗНАЕ ЧЕ БИЛО РАКЕТА , ЧЕ ДАЖЕ И РУСКА . УААААУУУУУ ! МИСЛЯ ДА ГО НАВЕСТЯ ДА МИ ХВЪРЛИ МАЛКО БОБ , ПА БЕЛКЕМ РАЗБЕРА ДАЛИ МЕРЦЕДЕС ИЛИ БМВ ЩЕ СИ КУПЯ КАТО СПЕЧЕЛЯ ДЖАКПОТА В ЧЕТВЪРТЪК
396
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ню глобал Ордърпредставя "Лъжльото"-Американски телевизионен сериал (препоръчва се за фанатични "демократи")Продуцент: Елит КорпорейшънРежисьор: Мъни МейкерсАктьори: Арнолд Обама,Джим Кери,Анджелина Нюланд в ролята на злодея-Путин Статисти: Масовка от Европейския актьорски съюзКаскадьорски групи: Майдан бенд,Ал-Кайда бенд,Революшън джихад сириан бенд,ИДИЛ бендМеста на снимките в различните епизоди: Афганистан,Ирак,ГрузияЛибия,Сирия,Венецуела,Украйна
395
12
 
4
 
! Отговори
Do 536 преди 9 години
Много си глупав!!!! Как може да сравняваш едното с другото !!! Ходи се прегледай на психиатър както и всички РУСИ тука... *** промите мозъци сте!!!
394
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А талибаните-"борци за свобода"след като притежават ракетен комплекс"Стингър",АМЕРИКАНЦИ ЛИ СА??????
393
0
 
3
 
! Отговори
Иван преди 9 години
Сега като гледам последният пост.... Сто нот-лайка да му дадете пак ще е право момчето...
392
9
 
6
 
! Отговори
До прорусите преди 9 години
Айде господа да сравните като толкова плюете Американците. Сравнете техният живот/ вашият и този на руснаците.... Американците са в пъти по-добре от който и е да е било , а вашето е просто завист... Много мразя завистливи *** като вас !!! Ей за това България е на това равнище, не е важно на мен как ми е , а на вуте да му е по-зле !! *** !!
391
15
 
5
 
! Отговори
offf преди 9 години
Аман от тези Руснаци, писна ми от тези *** !!! Кога ще се усетите,че по-голяма напаст и тирания от тях НЯМА !!! Как ми се иска Американците да им метнат 2-3 бомби да им дойде акъла на тия Руснаци !!!
390
4
 
10
 
! Отговори
Гошо преди 9 години
Самолета е ударен с ракета въздух-въздух от МИГ 29.Сепаратистите нямат самолети.Не всеки може да използва системи БУК,изисква се специфична грамотност.
389
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ванга го е казала"ПОСЛЕДНИЯТ ПРЕЗИДЕНТ НА САЩ ЩЕ Е ЧЕРЕН"Айде *** мръсни *** та да се кротне света.
388
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Жоро Громков знае цялата истина. Той последно беше на мястото на събитията. Попитайте го.
387
4
 
19
 
! Отговори
Русия преди 9 години
Този само насажда омраза и подкрепя войната по света ( ама да не е в Америка). Друготе държави да се избиват, ние да им продаваме оружие, пък ако обвиним и Русия ще е бонус. Така разсъждава този а и всеки американски политик.
386
5
 
11
 
! Отговори
БГ преди 9 години
Тя може да е руска, ама на кого е принадлежала ... ? И какво правят да следят чуждите държави американците? Това не е ли намеса във вътрешните работи?
385
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако самолета беше в небето на Газа Израел кого щеше да обвини пак Русия ?