САЩ пращат допълнителни войски и авиация в Прибалтика

Според Обама е още рано да се говори за спиране на огъня в Югоизточна Украйна
Обновена: 3 сеп 2014 15:40 | 3 сеп 2014 14:22, Елка Василева
32
САЩ пращат допълнителни войски и авиация в Прибалтика
Барак Обама. Снимка: Reuters

САЩ възнамеряват да засилят военното си присъствие в балтийските страни, като разположат още войски и авиация в естонската военновъздушна база "Амари", заяви американският президент Барак Обама, цитиран от ДПА.

Обама не даде подробности за допълнителния брой войници, които се предвижда да бъдат изпратени в Естония, където сега има 150 военнослужещи. Планът трябва да бъде одобрен от Конгреса.

Ангажиментът на НАТО към сигурността на Естония е "непоколебим, ненарушим и вечен", каза Обама на съвместна пресконференция с естонския президент Тоомас Хендрик Илвес.

Още по темата

По думите на американския президент САЩ винаги ще защитават Естония, посочва Франс прес.

Според Обама една от целите на предстоящата среща на върха на НАТО е "да се подчертае единството на страните от Алианса пред лицето на действията" на Русия, отбелязва ИТАР-ТАСС.

Той каза, че западните санкции срещу Русия нанасят реална вреда. "Руската икономика се свива, наблюдаваме бягство на капитали от страната", заяви Обама.

По думите му е още рано да се говори за прекратяване на огъня в Югоизточна Украйна. "Видяхме няколко съобщения (за обявяване на прекратяване на огъня)", каза той и добави, че "още не сме видели какъвто и да е резултат".

"Ако Русия прекрати финансирането и подготовката на сепаратистите и се съгласи на политическо уреждане, тогава ще има надежда", заяви американският президент.

Според него САЩ имат интерес от силна Русия, която си сътрудничи с международната общност.

По думите му НАТО трябва да преразгледа отбранителния си потенциал. "Това, което става в Украйна, е трагедия. То дава възможност отново да видим какво е нужно да се направи, за да изпълним задълженията си", каза Обама.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още по темата: САЩБарак ОбамаЕстония
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
муспи преди 9 години
Според пророчествата '24г. почва световната война, и не се споменава нищо за задокеанското чудовище. "17г. в Бълтария ще има преврат и всичките сто хиляди мутри в основно евреите-комунисти ще отидат в пандиза или избити, - и тук никаква дума за САЩ, сякаш не съществуват. А те имат бази в тази Бълтария и само затова е невъзможен никакъв преврат. А не само ще има преврат, ще бъде свързан с мното пролята кръв по жълтите павета, а виден политик, наверно Тиквата ще бъде убит. САЩ ще изчезне скоро!
21
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Според Обама е още рано да се говори за спиране на огъня в Югоизточна Украйна. Колко трябва да станат жертвите за да не е рано ? Защо той трябва да прави сметка на другите хора ?
20
0
 
8
 
! Отговори
Ghost преди 9 години
...Подсилват базите на Балканите и прибалтика,чакат да стане още по-кърваво и да налетят да умиротворяват(умъртвяват) Украинският регион,Американски кораби пак са се засили за учения в Черно море а и както стана ясно вече предислоцират ИДИЛ в Кавказ.За малко да забравя скоро има и среща на всички НАТО-вци.И да не забравяме че Русия е агресор номер 1 и е виновна за Всичко!В някакъв комикс ли живеем или какво?!?!?
19
0
 
1
 
! Отговори
bobi преди 9 години
rusij e super sila nomer 1 a amerikancite sa drebni mo6enici i lajci dolu amerika
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Tozi Obama ne e polezen za chovechestvoto. Nito za iztoka nito za zapada.
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Kakvo se barka tozi? Rano bilo za spirane na ogania! Ogan nego da go gori !Toi li shte mi kaje koga da spiram da ubivam ili da me ubivat.
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Pomnete mi dumata !HATO i Rusia shte se obedeniat v borbata s Islamistite kakto v Chechnia taka v Ukraina, Balgaria Serbia. Isliamistite ot Arabskite strani shte gi ostaviat na evreite da se razpraviat s tiah.
15
0
 
18
 
! Отговори
Ванов преди 9 години
До ГУРБЕТЧИЯ Казаха ли ти, че СИ със скопен мозък.НАТО, АКО ВКАРА ВОЙСКИ В УКРАЙНА, А ТЕ ЩЕ СА НЕМСКИ И ПОЛСКИ ПРЕДИМНО, РУСИЯ ЩЕ ГИ ИЗМЕТЕ ЗА О ВРЕМЕ. Защо натовски самолети не бомбардират опълченците в Донбас. Както правеха в Либя и Югославия, СЕГА В иРАК, и не помагат с това на украинците. НЕ ПОМАГАТ, защото въздушното пространство над Украйна е блокирано от руката противовъздушна отбрана, която казват била най-добрата в свето.
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 17:Така е брат,безспорно,ама и нещо ситемите на кораба са угаснали,електрониката му е блокирала,това си го казват напусналите моряци от "Доналд Кук',а според пентагона става дума за "техническа"неизправност по системите на кораба!
13
0
 
17
 
! Отговори
бай тошо преди 9 години
било рано за спиране на огъня-това ако не е нагло изказване на макак банана,здраве му кажи.То показва напълно кой,как и защо ръководи този конфликт.Баси майтапа-да си избереш кенийско негро за президент.Айде и нашия е срам и резил за нацията ама него боко магистралата ни го постави.А там в хамерика нали са демократични изборите,за да избереш това човекоподобие колко трябва да си ***?
12
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Май наистина ще излезе вярно,че последният президент на САЩ ще е черен!
11
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
М да ще помагат на мощната латвийска армия, която има 3 танка. Единия е на ремонт, втория го дадоха под наем на естонците, които го угробиха, а третия няма боеприпаси. Но обаче имат надуваеми лодки с които охраняват морската си граница. Гледах парад на латвийската армия. Такъв цирк.
10
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 10;Абе приятел кво му се връзваш на тоя *** Гурбетчия ли е какъв е,не виждаш ли е че е тъпо и ограничено пърче,даже се и съмнявам и *** да мие!Тоя дали има и основно образование!Не се занимавай с него!
9
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ГУРБЕТЧИЯДа не е приятно 90 минути истребител да ти прави облитания и заходи за атака,а ти да не можеш да му отговориш1Чети малко губертчиьо,не бъди толкова ограничен!
8
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До : 7Как така влизат в чужди териториални води? Нямат карти радари сонари жироскопи ли? За какъв муй влизат тогава и кой им дава това право? Трябва някой да ги предупреди защото са като въшки, пъхат се навсякъде. Рано е още да се прекрати огъня защото още не са се насмукали.
7
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ГУРБЕТЧИЯ;За обидите бих ти отговорил подобаващо но не смятам да ти падам на нивото,все пак си мияч на кенефи1А сега по-темата-би ли ми казал тогава защо половината екипаж на "Доналд кук"напусна кораба?Второ-защо "Доналд Кук"не отиде в неутрални войни а направо напусна Черно Море?Защо Пентагона нададоха вой до небето за този случай?Аз ще ти отговоря-защото от време оно Русия разполага с най-ефективните системи за електроно заглушаване на вражески системи и това е според Натовски оценки
6
0
 
19
 
! Отговори
Абсент преди 9 години
" По думите му НАТО трябва да преразгледа отбранителния си потенциал."Тези се "отбраняват" изпращайки военни и техника по цял свят. :-)))
5
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 2.Ако нато прати войска в Украйна,после няма да има войска.
4
1
 
10
 
! Отговори
Обама преди 9 години
Не може мир. Войните който палим траят по 10 години и остават района в руини. Има само 2000-3000 жертви, какво е това ние под милион не приемаме. Аааааааамахааааа.
3
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ГУРБЕТЧИЯДа то така се приема Украйна в НАТО и се започва трета световна война!