Германия отвърна на удара за шефството на ООН: Русия лъже!

Не било приятелско да се обявяват "обективно неверни неща"
174
Германия отвърна на удара за шефството на ООН: Русия лъже!
Ще бъде ли сменена кандидатурата на Ирина Бокова? Снимка: архив, Ройтерс

Германия обвини Русия в лъжа заради твърдението, че канцлерката Ангела Меркел се опитва да окаже натиск върху България, за да промени кандидатурата си за наследника на Бан Ки-мун на поста генерален секретар на ООН, предаде Франс прес.

Още по темата
Говорителят на германското министерство на външните работи Мартин Шефер заяви, че "не е приятелско" официална представителка на Русия да обявява пред света "неща, които са обективно неверни".

Снощи говорителката на руското външно министерство Мария Захарова каза, че на срещата на върха на Г-20 в началото на този месец страната й е дала на Меркел ясно да разбере, че "всеки опит да се повлияе на България е неприемлив".

Спорът се разразява, докато според някои медии София работи по промяна в последния момент на кандидатката си за поста генерален секретар на ООН, отбелязва Франс прес.

Става дума за евентуално оттегляне на кандидатурата на генералния директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова и издигане на заместник-председателката на Европейската комисия Кристалина Георгиева.

Днес говорител на Комисията отказа да коментира тези "спекулации в печата".

Десетина претенденти се борят за нов генералния секретар на ООН, но нищо не пречи на издигането на кандидатура в последния момент, отбелязва АФП. Името на наследника на Бан Ки-мун трябва да бъде обявено най-рано през октомври.

След четири предварителни гласувания в Съвета за сигурност на ООН води бившият португалски премиер Антониу Гутериш, а Бокова е на пета позиция.

На следващото гласуване на 4 октомври обаче петте големи сили, които имат право на вето в Съвета за сигурност, могат да се възползват от него, за да отхвърлят някой от кандидатите, което би променило ситуацията, посочва Франс прес. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още по темата: германияООНРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма ли по-млади хора на тоя свят бе. Та Бокова, та Кристалина. Дайте път на младите хора.
142
0
 
1
 
! Отговори
пенсионер преди 7 години
До Дано-153Гладна кокошка просо сънува.
141
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лъже, ама не лъже, а фрау Меркел сгази лука, а Бойко мълчи като пръднал в гърне.
140
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
колко са щастливи русофобите за смяната на Бокова.
139
1
 
14
 
! Отговори
Petrov преди 7 години
Американските подметки Боко и Меркел се натягат на американските си господари без някой да ги е молил. Сега като се разсмърдя се правят на принципни,
138
10
 
23
 
! Отговори
Слънце преди 7 години
Единствените на които най-много може да се вярвя са Руснаците. Жертвали са се за България. Запада обаче жертва България за техните си интереси. Това е истината, която русофобите не искат и да чуят насаме.
137
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аве чудя се, кога се напълни и този сайт с про-руско ***, гледам нагоре А! ама аз съм бил в днес.бг :D
136
10
 
31
 
! Отговори
Дано! преди 7 години
Ирина Бокова е най-предно класираната жена, а всички вече разбраха, че има негласно споразумение, жена да е новият шеф на ООН.За това борбата не е с Гутиереш и другите, а само с жените кандидатки, и с мераклииките като Кристалина Георгиева.Ако нашенката - Ирина, която винаги е говорила с гордост за България, задържи позицията си, ще бъде новият ген.секретар на ООН! Дано само онази сталинка, която само по паспорт е българка, не и направи някой мръсен номер.
135
8
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Снощи говорителката на руското външно министерство Мария Захарова каза, че на срещата на върха на Г-20 в началото на този месец страната й е дала на Меркел ясно да разбере, че "всеки опит да се повлияе на България е неприемлив".БЛАГОДАРИМ НА РУСИЯ ЗА ХУБАВИТЕ ДУМИ БЛАГОДАРИМ ЧЕ ОТНОВО СЕ ЗАСТЪПВА ЗА НАС
134
3
 
27
 
! Отговори
Гласовит Ненароден преди 7 години
Начина по който Германия опроверга информацията показва, че действително е имало алъш-вериш, но работата е станала малко шейсе, и сега ни лук яли, ни лук мирисали.Бокова едва ли ще получи мястото, но ясно може да се види, кой "играе за България", и кой обслужва чужди интерси. Такива *** има в най-висшето държавно ръководство и сред българската "ентелегенция"...
133
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Ala_BalaТя тая бокова от трето падна на пето ... я да изчака да падне до последно и тогава да атакува. Таман ще има мегдан да се засили.
132
4
 
6
 
! Отговори
1997 преди 7 години
ШУТ!Пак!Отново!Отвсякъде.Всички.Никой, никога няма да позволи на пигмея да седне на масата на при големите.
131
3
 
14
 
! Отговори
Ala_Bala преди 7 години
Според Соломон Паси към момента Ирина Бокова е в много добра позиция за атака на първото място, тъй като има по-малко отрицателни гласове от някои от класиралите се до момента преди нея, а освен това и уверено води сред кандидатите жени.Какво ви говори това?
130
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия лъга 70 години за Катин. Накрая си призна, но пък изкара поляците за виновни.
129
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия кога не е лъгала ?!
128
16
 
7
 
! Отговори
Отвратен преди 7 години
Супер гадна комунистка за пост се натиска!
127
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен--123;Абе казвал мли ти е някой колко си глупав ? Такава глупост само русофило--комунист може да измисли.
126
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 120Абе ти в какъв свят живееш бе.Хладилниците пълни и с новите коли.Че, аз във Варна всеки ден виждам , пред всеки контейнер по един клошар да чака , нещо да хвърли някой с "нова кола".Едва ли е само тук така.Има и много българи и възрастни хора.Това ли ти е хубавия свят и Европа.
125
24
 
4
 
! Отговори
путин-ходеща вагина преди 7 години
Дарвин доказа че човека е произлязъл от ***. Путин доказа че всеки руснак може да стане ***..ха.ха
124
21
 
4
 
! Отговори
Кутев преди 7 години
.до 127А разграбването на бившите соцстрани и докарването почти на ръба на Русия.....................Ей, шматарок, къф "ръб" бре?!?! Русия не може да бъде "на ръба"!! Никога вече русия не може да бъде "на ръба"!!!"Ръба " се счупи. русия е в дерето..........Ша са накзваме, ей!!