Ван се вряза в пешеходци, излезли от джамия в Лондон

Ударени са около 10 човека, има опасения, че двама са убити
Обновена: 19 юни 2017 06:56 | 19 юни 2017 06:55, Венцислава Вельова
85
Ван се вряза в пешеходци, излезли от джамия в Лондон
Снимка: Reuters

Има опасения, че двама души са убити, един човек се бори за живота си, а няколко други са ранени, след като бял ван се вряза в пешеходци, излезли след молитва от джамията при Финсбъри Парк в Лондон, пише London Evening Standard, цитирани от "Фокус".

Около 10 души са били ударени, когато превозното средство е излязло от пътя малко след полунощ. Според непотвърдена информация, след това от автомобила е излязъл мъж и е наръгал с нож поне един човек.

Характерът на нападението напомня много за случилото се преди две седмици при "Лондон Бридж". 

Предполага се, че пострадалите са били мюсюлмани, които са излизали след късна вечерна молитва по време на свещения месец Рамадан. 

От Мюсюлманския британски съвет потвърдиха, че атаката е била насочена срещу поклонниците и допълниха: "Нашите молитви са с жертвите". 


85
Още от
Напиши коментар Коментари
71
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен

*** e rakovodil nai velikata darjava glupako
70
3
 
0
 
! Отговори
Доктора преди 8 месеца
Неприятна случка,но се чудя....алах така ли награждава тези,които се молят и му тдават почит.Умряха мюсюлмани,които са сре най-вярващите.А невярващите в кръчмите мюсюлмани,които не се молят по 5 пъти на ден са си вкъщи или на кръчма или на разходка...Аз ако съм толкова вярващ,ще си помисля,че моя бог си прави *** с мен
69
2
 
0
 
! Отговори
Menq преди 8 месеца
Некои ги преследва бял мерцедес, някои бял ван. Кой как се уреди:)
68
0
 
0
 
! Отговори
а преди 8 месеца
До Анонимен 67 де да бех рептилин нямаше да ми се налага занимавам с такива неуки получовеци. тези читанки които изброяваш има мъдрост която е скрита от тълпата и такива плитки мозъци които викат разпни го и дявол на това което не разбират. ако вярваш, че това което е написано в тези книги е истина ти си религиозен. това е религията да вярваш в нещо което не разбираш.
67
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 65
А политиците в ислямските държави са напълно невинни ... Какво направиха СА, Катар, ОАЕ, Бахрейн, Кувейт, Оман, Иран с огромните богатства от петрола? Някаква наука ли развиха, борят се с болестите, подобряват човешките права и равенството, приеха бежанци, диверсифицираха си икономиката, образоваха си населението в модерни университети, за да не внасят работници от чужбина? Не, инвестират в строителство на джамии по целия свят и финансират тероризма, за да събарят светските режими.
66
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Когато Сатанизмът е религията на управляващите е време да се потърси истинката религия на Господ. Невежите само предполгат,знанието е при Аллах Върховния.
65
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
do 62, Рептиле, ти най-себе си отвътре описваш. Ти предполагаш, аз знам Алхамдулиллях. Коран е потвърждение на Библията и Тората.
64
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 48
"Невежеството е сила с която се управляват масите."
======================================
Коментарът ти е доказателство за това. В съвремието всички религии са пилеене на време и мисловна енергия, а ислямът освен това е и източник на човешко страдание в огромни мащаби. Не мразя мюсюлманите, просто не приемам ислямската идеология на насилие над инакомислещите и жените. От аврамическите религии най-вредната за човечеството в момента е ислямът. Ислямските общества имат много да работят.
63
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Давате ли си сметка каква верижна реакция от насилие предизвикаха американските и европейски политици?

За петрол и пазар на оръжия десетилетия наред вилнеят в Близкяи изток под предтекст, че налагат демократични ценности (защо ли за толкова години там демокрация ве още няма). Единственото, което постигнаха е да радикализират местното население, те пък си отмъщават на мирните еропейски граждани (които нямат нищо общо), а те пък вече отмъщават на мирни мюсюлмани също нямащи нищо общо с тероризъм
62
1
 
3
 
! Отговори
SS преди 8 месеца
В крайна сметка, рано или късно, арабските неандерталци ще намерят, каквото търсят , но не един по един, а ще има масово изтребление - каквото заслужават ! Все пак най-новите ядрени бомби трябва да се тестват в реални условия ...
61
1
 
6
 
! Отговори
м..да преди 8 месеца
Има мусюлмани и мусюлмюни. Например нашите българските- са добри ,сърдечни и миролюбиви хора,нищо общо с екстремистите от ИД. Подобни живеят и в Обединеното кралство. Екстремизмът и радикализмът във всяка религия носят само смърт и разруха. Коранът на злото е в извратеното представяне на тази религия,от там трябва да започне борбата с него.
60
1
 
1
 
! Отговори
а преди 8 месеца
До Анонимен 57 нямам си идея за какво иде реч в исляма, но от това което представя библията предполагам че и корана е нещо подобно и е направено с умисъл да погнуси такива изтращеняци като теб и да се отдръпнат от него и да продължат с мизерното си съществуване в което са се усъвършенствали:))) ти виждаш това което ти е в главата и съзнанието ти само попълва дупките... грозна гледка:)))
59
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Авраам/Абрахам/Ибрахим/ е построил Кааба със синът си Исмаил, та той какъв казаш е бил, юдеино?
58
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
от 51-Това е религията на Аллах Господът на Световете -не тази, които вие и сатаните искате да пробутате. Аллах Слава Нему Сам ме напъти и ми показа светлината си. И от Него ви казвам, магията ви няма да успее, ще ви бъде въздадено от Самия Всемогъщ ,Премъдър според делата ви и няма да намерите път назад.
57
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Скоро ще гледаме обрат. Търпяха ...търпяха. ..скоро и в Германия и Франция ...ще почнат ответни удари . Там има доста крайно десни фракции . Каквото посееш. ..Това ще жънеш.
56
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тука пожар, там ван се блъснал ,ами българинът го е казал,''кой каквото си е дробил да си го сърба'' и ''на каквото си постелиш, на това ще легнеш'' .Повече какво да им пишем на хитрите келти,които искаха и те да глътнат целия свят!
55
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 51
Явно имаш някаква собствена версия на исляма или поне искаш така изглежда. Истински новатор си, но това не върви много в исляма. Всъщност всяка религия си има догми, затова и не следвам ограничени остарели мисловни рамки като религиите. Всеки да си вярва в каквото иска, без да пречи на свободата на другите да си живеят живота. Глупостта не е престъпление, интелигентността не е задължение.
54
1
 
1
 
! Отговори
а преди 8 месеца
до 51 истериите у библията не трябва да се четат дословно всичко вътре се отнася за астрология човешкия мозък и как да еволюираш психически, така че баце вътре нема вековни извращения както им се иска на повечето болни мозъци... проблема е, че повечето хора не са пораснали да ги разберат тея неща:)))
53
1
 
5
 
! Отговори
до 49 преди 8 месеца
Много си невеж, т.е. недоучил. Юдаизмът се появява 5000 години преди християнството, а ислямът е след още 500. Един ходжа макар и прост не трябва да се излага, нъл тъй?
52
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 49
Той ислямът е във война с всички, вкл. и със самия себе си. Там има сума ти секти и всеки се мисли за "по-правоверен". Всеки нюанс, политически интерес, инакомислие може да доведе до обявяване на различния за неверник и оправдание за всякакво насилие. Ислямът е пленник възгледите на пророка си и живее в миналото. Не мисля, че е възможно реформиране и дали изобщо светът трябва да се занимава с това. Човечеството има много по-важни задачи от борбата с непроменимите възгледи на човек от 7 в.