Поредно прекратяване на огъня в Нагорни Карабах

САЩ са разговаряли с двете страни в конфликта
26 окт 2020 08:58, Елка Василева
24
Поредно прекратяване на огъня в Нагорни Карабах
Снимка: архив, БГНЕС

Хуманитарното спиране на огъня влезе в сила в Нагорни Карабах. За споразумението беше съобщено снощи в съвместно изявление на Държавния департамент на САЩ и правителствата на Армения и Азербайджан след преговори във Вашингтон.

Заместник-държавният секретар на САЩ Стивън Бийгън е разговарял с външните министри на двете страни. Те са потвърдили ангажимента си за спазване на хуманитарното спиране на огъня, договорено в Москва на 10 октомври, предаде БНР.

Още по темата

От подновяването на конфликта за Нагорни Карабах Баку и Ереван сключиха две хуманитарни примирия, които бяха нарушавани почти веднага. В четвъртък се очаква външните министри на Армения и Азербайджан да обсъдят темата в Женева.

Малко след влизането в сила на днешното прекратяване на огъня и Азербайджан и Армения съобщиха, че ще спазват постигнатото споразумение. В съобщение от Министерството на отбраната на Баку обаче беше посочено за нарушаване на примирието от арменска страна.
 


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
4
 
3
 
! Отговори
Krom преди 1 месец
До Ердоган - ти и в Турция, и в България и на Марс ще си бъдеш все същия - крив и миризлив ***, опинец с реваншистки мечти и нищо повече. Живей си жалкия животец в мечти за неща които никога няма де ти се случат. По голямо наказание и сам не можеш да си измислиш.
14
0
 
3
 
! Отговори
До до 3 преди 1 месец
То не е виновно, "медията" е такава!!!
13
7
 
7
 
! Отговори
Баку преди 1 месец
Нагорни Карабах е Азербайджан
12
2
 
4
 
! Отговори
до - 3 преди 1 месец
До Ердоган- тук се коментира конкретна тема, става въпрос за Окупирани територии на Азарбейджан от Армения....
Тъпо е да се направи съпоставка с теми, които нямат общо със статията, даже неможе да кажем "тема" това което пишеш.....да се придържаме да коментираме теми които нямат нищо общо с реалноста. Нама нужда от нереални провокативни изказванеия....
11
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Продължава мюсюлманина да ми говори : " Аз съм в голям грях, понеже не съм спрял бирата, как да не съм толерантен". Караше хората да почват работа в 6 сутринта , а то навън беше мокро и тъмно, те до 8 реално нищо неможеха да свършат,а той реално ставаше от сън в 7. Иначе бил много толерантен. Да ви таковам и религията смотана ако така си учите хората да се държат и да се отнасят към другите култури.И не сте унищожили света , единствено понеже сте куци коне в червата си.
10
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Работих в немска компания с египтянин, ревностен мюсюлманин. Отказа промоция на чернокож, понеже черните ставали само за роби. Азиатците всички трябвало да бъдат избити, понеже те нямали богове, някаква си статуя неможе да е бог.Споделих наблюденията си е началника си немец, реакцията му беше "о имаме си suicide bomber на ръководна позиция.Привикахо го да си поговорят.Оня се връща и ми казва "бил съм нетолерантен,лъжа,аз давам на подчинените ми да ядът свинско и да пият бира а това е грях".
9
3
 
7
 
! Отговори
Тамплиер преди 1 месец
Следваща спирка Едирне и Стамбул. Това в отговор на оня с Кърджали, Смолян.
8
5
 
8
 
! Отговори
али преди 1 месец
Погладнах картата, азменците почнаха да обстрелват циля северен фрот, като гледам те са оставили Нагорни Карабах , а всичките им сили са насочени към газопроводите и петролопроводите на Азарбейджан. Тения проблем не е Нагорни карабах, а петролопроводите ......
7
3
 
11
 
! Отговори
И.А. преди 1 месец
След 2 ч. след прекратяване на огъня Арменците обстрелваха пак град Тертер.....
Пашинян се прави всичко възможно да продължи конфликта докато не вкара там Руски или Международни сили....
Икономиката на Армения се срина цените се качика на 100 % , родители са на протест пред парламента, защото децата са им отведени на фронта насила, без тяхно съгласие...
Единствената грижа на Пашинян сега е как да избегне бесилото....
6
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На Ердоган лум пените налазиха форума. От това да си генетичен лош матрял по - лошото е да си фен на Ердоган.
5
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нагорни Карабах е Азербайджан
4
4
 
11
 
! Отговори
али преди 1 месец
Това не е хуманитарно прекратяване на огъня, а време Ереван да си настани платените войници в зоната на конфликта.....
Остават 10 км. Азарбейджанските сили да устаноявят контрола на прохода Лачин това означава, че войната свършва. Това е последния проход и единствената връзка на Армения и Нагорни карабах.....
Явно някой не иска тозо конфликт да свърши....
3
12
 
5
 
! Отговори
Ердоган преди 1 месец
следваща спирка Родопите Смолян и Кърджали
2
2
 
6
 
! Отговори
От Карабах преди 1 месец
Няма оправия там. Войната ще продължи.
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Оставете ги да се бият, иначе никога няма да се разреши тоя конфликт. Циреят не минава докато не излезе гнойта от него.