Ердоган: Атаката на Русия е тежък удар върху регионалната стабилност

Турция подкрепя борбата на Украйна за защита на териториалната цялост
24 фев 2022 16:22, Елка Василева
83
Ердоган: Атаката на Русия е тежък удар върху регионалната стабилност
Снимка: архив, БГНЕС

Турция подкрепя борбата на Украйна за защита на териториалната цялост и разглежда атаката на Русия като тежък удар върху регионалната стабилност и мир, заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган, като отново призова за разрешаване на кризата чрез диалог.

Още по темата

Тази стъпка, която ние разглеждаме като стъпка, насочена срещу международното право, е тежък удар върху регионалния мир, хармония и стабилност, каза той, като добави, че е изразил подкрепата си за президента на Украйна Володимир Зеленски в телефонен разговор днес.

Ердоган посочи, че Турция, която граничи по море и с Украйна, и с Русия, разглежда двете страни като „приятелски“. Той добави, че е искрено натъжен заради това, че Москва и Анкара са в конфликт.

Турция отново призовава Русия и Украйна да решават всички противоречия чрез диалог в рамките на Минските споразумения. Турция е готова да положи необходимите усилия за безопасността на турските граждани, кримските татари и всички, които живеят в Украйна, каза турският държавен глава.

Той добави, че смята за недопустима военната операция в Украйна.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
3
 
1
 
! Отговори
Pя3ан зян, зян преди 2 години
Значи Турция може да окупира вече 48 год. Северен Кипър и да окупира части от Северна Сирия заради турската "сигурност" , но пък на Русия не се полагала сигурност!? Мазен ффейс!
41
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая регионална сигурнос я има и ако Украйна не е в Нато. Нато прави регионална несигурнос като Нато няма срещу кой да се бие освен срещу Русия която сама не е в Нато.
40
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фестивал що диреше във Кипър и Сирия ..на Баба му Путурите
39
6
 
12
 
! Отговори
Смешно е но факт преди 2 години
Реджеп Тайип Ердоган e повече българин от колкото членовете на БСП и Възраждане
38
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА......Внимавай да не си изпуснеш гьота и овониш орталъка с този "Байрактар"! Нормален боен дрон, неочаквано станал успешна стока за продан! Виж, руският "Охотник" и друга класа - околозвуков, стелт, тежко въоръжен, може да работи заедно със Су-57! Не разпространявай повече лъжи за байрактарите, да не получиш някоя дръжка от байрак в ***!
37
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ХА-ХА-ХА-ХААААААААААИ......И като се събуди краката ти отвити и си се изпотил изотзадека.
36
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ти колко пъти нахлу в Сирия ве хаха
35
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 28 - Той сам си е виновен. Решу, *** миже да се ежи на двете военни суперсили и се охълца. Видя как от един път взе да взима суматя и руско оръжие, дето реално не му трябва ...
34
12
 
14
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Ердоган говори за регионални сигурности? Същият този лазки евреин,който чертаеше карти с изконни Български земи,прикрепени в някаква си ромска империя ,чието гражданство е от npuматu отклепващи rовnaта си с ръце !!!Те Китайците и Руснаците ще ви разкажат не една и сите игри ! Варварин османски еврейски!
33
3
 
12
 
! Отговори
До анонимен 30 преди 2 години
До А защо.....А защо пусна корабите на РФ през Босфора!.......Иденце, защото Русия е черноморска страна и може да влиза и излиза в Черно море с произволен брой кораби с произволен тонаж за произволно време! Това важи и за България, ама ние нямаме флот!Прочети клаузите на Конференцията от Монтрьо 1936 г. и после задавай ттъпи въпроси!
32
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Турчето да не се обажда от конюшнята че Путин ще му анексира куочината.
31
5
 
12
 
! Отговори
До да бе преди 2 години
Ти знаеш ли тези елини копко турци изтребиха там.Да ти кажа,че си слаб по история.Знаеш ли какво е ЕОКА Ердо няма нищо с окупацията,то не беше и окупация.Тогава турската армия спаси хиляди невинни жертви.
30
12
 
12
 
! Отговори
По делата се познава преди 2 години
Отношението на турският диктаторски режим е лицемерно т.к. върши същите агресорски противозаконни нападения срещу мирни суверенни държави с цел окупация и ограбване на земите им като на Кипър,Сирия, Либия Армения Израел и съучаства на другите нео-нацистки ислямски терористични режими-Ирански Палестински,Сирийски Нагло е че агресорите извиняват военните си атаки като с измама приписват на невинните си жертви своите престъпления като противозаконна инвазия и окупация и защо ЕС не ги санкционира?
29
20
 
24
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 2 години
Турците и Руснаците се сблъскаха челно в Сирия преди 2 години - Ердоган Разпердушини Руснаците - ликвидира 230 танка за 2 дена , повратен момент беше когато Един турски изтребител Ф-16 свали едновременно с Две ракети - Два Руски Изтребителя , в Един и същи Момент , Това изплаши Путин , ХА-ХА-ХА-ХАААА
28
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
A вие защо нападнахте и разделихте Кипър?
27
14
 
15
 
! Отговори
Военен член преди 2 години
Следете внимателно чалмътъ Ердо какви ги говори и какви действия предприема, защото затвори ли Босфора, войната неминуемо ще се пренесе на наша територия. Украинската тактика ще сработи. Русия и НАТО в лицето на Турция ще се сблъскат челно. Рсунаците сутремно ще щурмуват по суша започвайки то Северното Черноморие и оттам в посока ИСтанбул, а турците ще нахлуят на талази през границата ни и ще разгорят войната на наша територия. Това е изгодно и за двете страни, щото ид вете страни ни мразят;)))
26
11
 
14
 
! Отговори
ТРАКИЕЦ преди 2 години
Как е русофилисти, ,,приятеля,, Ердоган и той срещу фашистка Русия. Колко останаха държавичките,подкрепящи руския Хитлер? Съвсем малко. Китай също ще се отдръпне. А рублата вече е тоалетна хартия.
25
7
 
13
 
! Отговори
Да бе! преди 2 години
А колко ли се е натъжил Ердоган като окупира северна Сирия? От желание за сигурност разбира се...
24
11
 
2
 
! Отговори
А защо преди 2 години
А защо пусна корабите на РФ през Босфора! Да ги беше спрял и толкова! Турция е в НАТО Путин щеше да мрънка да дърдори и до там!
23
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами спри Южен поток, строежа на атомната и газовата ел централи ОТ РУСНАЦИ и спри договорите за доставка на още военна техника от Русия като си толкова наперен. Ама няма да го направиш нали? На приказки си голям, ама няма да спреш да даваш милиарди на Путин.