Лондон не мисли за връщане в ЕС: Брекзит не е застрашен

В Консервативната партия Брекзит предизвиква разногласия
30 ное 2023 08:13, Елка Василева
16
Лондон не мисли за връщане в ЕС: Брекзит не е застрашен
Снимка: архив, БГНЕС

Британският премиер Риши Сунак отхвърли предположението, че съществува заплаха за Брекзит, след като председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви, че Обединеното кралство може да е на път да се присъедини отново към Европейския съюз, предаде кореспондентът на БНР.

На събитие в Брюксел във вторник вечерта Урсула фон дер Лайен призна, че е имало "объркване" сред европейските лидери около излизането на Великобритания от блока и предложи по-младото поколение да "поправи грешката".

Официалният говорител на Риши Сунак обаче отговори, че британският премиер не смята, че Брекзит е застрашен. Той каза пред репортери в Уестминстър: "В момента обмисляме как да укрепим допълнително нашата миграционна система чрез нашите свободи, дадени ни от Брекзит. Именно чрез нашите свободи след Брекзит ние гарантираме, че пациентите в Обединеното кралство могат да получат по-бърз достъп до лекарства, че има подобрено хуманно отношение към животните". Говорителят допълни, че Великобритания има министър-председател, който е подкрепял Брекзит преди началото на висшата му политическа кариера, защото той страстно вярва в идеята.

Политически анализатори отбелязват, че в рамките на Консервативната партия Брекзит остава тема, предизвикваща разногласия. Сунак и Фон дер Лайен поддържат сърдечни отношения, откакто се договориха за подобряване на сделката за Северна Ирландия и Обединеното кралство се върна към програмата "Хоризонт". Снощи обаче бившият министър на вътрешните работи Прити Пател каза, че така наречената "Рамка от Уиндзор", която промени протокола за Северна Ирландия, не работи. В статия за уебсайта "Юнионист войс" ("Unionist Voice") тя написа, че правителството на Обединеното кралство трябва да действа срещу "пипалата на контрола на ЕС над Северна Ирландия".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Дума да не става да се връщат. Много хубаво стана, че се разкараха. Между другото, имиграцията там в момента е на рекордно високо ниво, така че не мисля, че идеята им да излязат от ЕС, за да намалят имиграцията проработи.
10
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Най смисленото нещо, което британците са направили в историята си е връщането на държавния суверенитет обратно в Лондон. Без съмнение и много други ще последват примера им. Няма как да ти пишат законите в далечни земи и ти да си мислиш, че си независима държава. Това е състояние на биполярно разстройство.
9
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
То има ли нещо нормално в тая Британия? Каква ти Европа? То само да им видиш премиера и очакваш след малко да излязат 200-300 индийци и да почнат да пеят. Центърът на Лондон прилича на Ню Делхи. Ходиш и си мислиш, че си на някакво сафари. И това с чешмите не мога да го схвана?!? Защо ти е да имаш на една мивка два чучура за топла и студена вода? За смесител там не са ли чували? Тука топло - там студено и ставаш разноглед едни ръце да си измиеш. Сбърканяци.
8
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Живях там дълго време, но се махнах. Мои роднини също разпродадоха къщите си и се махнаха. Последните с които говорих ми казаха, че сега още по-трудно е да се разбереш на английски с някой в Лондон. Най-смешно ми беше, като отидох в един университет да видя на място нещата и да се срещна с някой от преподавателите в специалността от която се интересувах, ме посрешна една цветна бройка която на трудно разбираем английски ми обясни, колко високи са изискванията за прием по отношение на езика.
7
1
 
8
 
! Отговори
българина преди 4 месеца
фабрика на 9.9??? е не сме ли най простото племе, по прости са само немското такова....
6
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Не им трябва, достатъчно се напатиха от есср. Само ние се бутаме в капана и искаме и да си затегнем примката на шията с шенгени и ессрзони
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Итсо, ЕС отдавна си смени цвета.
4
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Само ненормални и политици на хранилка искат в мъртвия загнил ЕС.
3
5
 
9
 
! Отговори
Itso преди 4 месеца
по добре да не се връщат, то не бяха сделки, не бяха пазарлъци при излизането, ще рече човек че някой ги е изгонил от Европата. И без това разни индийци и пакита никак не се вписват на белия фон на ЕС
2
3
 
6
 
! Отговори
komitataей преди 4 месеца
виждайки разпадането н атази корпоративна организация и кои страни мислят да влизат там трябв а да с а пълни откачалки да се въщат като донори
1
1
 
17
 
! Отговори
Аз преди 4 месеца
Разбира се че Брекзит не е страшен. Никой от живущите на Даунинг Стрийт не се уплашил. В Оксфорд вече се примириха че електрическото МИНИ ще се произвежда в Германия, в Питърбъроу завода на Пъркинс освободи 3000+ души и изнесе 65% от производството си извън Англия, Дий Сайд очанват да се сбогуват с Еърбъс (около 9000 работни места) и това са новини само от последните два месеца. Иначе Брекзит не е страшен...... поне за тези от Даунинг Стрийт :)