Вредните навици, които провокират депресията

Това заболяване може да ви лиши от енергия, концентрация и дори воля за живот
12 мар 2014 07:51, Мария Дуковска
5
Вредните навици, които провокират депресията
Снимка: photl.com

Депресията наистина има опустошителен ефект върху някои хора. Тя е сериозно заболяване, което лишава човек от неговата енергия и концентрация. Хората, които са в състояние на депресия, спират да усещат удоволствие с каквото и да се захванат. В някои по-тежки случаи хората направо губят волята си за живот. Важно е човек винаги да помни, че депресията е сериозно медицинско състояние и заслужава професионално лечение.

Депресията може да бъде провокирана от редица неща, някои от които са физически, а други са психологически. Вижте кои са вредните навици, които също могат да ви разболеят от депресия:

1. Липсата на движение

Може да ви звучи странно, но спортът е много важен както за вашето физическо, така и за вашето психическо благополучие. Доказано е, че по-често от депресия страдат хората, които водят заседнал начин на живот. Мързеливите хора, както и тези, които имат форма на затлъстяване, които не се ангажират с никакви физически дейности, често имат и ниско самочувствие, което може също да провокира депресия. Навикът да прекарате цял ден в леглото или на дивана пред телевизора, когато сте в лошо настроение, е абсолютно ужасен. По-добре правете упражнения за 40 минути, за да може мозъкът ви да секретира повече от хормона на щастието серотонин.

2. Неправилната диета

Здравословното хранене е важно не само за тялото ви, но и за вашата психика. Храните, които съдържат омега-3 мастни киселини, са от много съществено значение за здравата мозъчна тъкан. Телата ни не могат да произвеждат тези мазнини сами, така че ние трябва да ги получаваме от храната, която ядем. Липсата на омега – 3 може да провокира появата на депресия.

Яжте дивеч, риба и морски дарове, тъй като те са най-добрите източници на тези мазнини. Другият вариант е да пиете хранителни добавки. Помнете, че лошите хранителни навици играят роля в появата на депресия, тъй като човек се изнервя доста когато гладува, а тялото му се изтощава.

Още по темата прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: диетанавикдепресия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
6
 
! Отговори
лай-лай кучка преди 10 години
Движението е живот иживота е движение.