Цитати, които ви напомнят, че трябва да живеете за мига

Вдъхновяващи мисли на известни личности
Обновена: 14 юни 2014 15:29 | 14 юни 2014 15:29, Теодора Драгоева
12
Цитати, които ви напомнят, че трябва да живеете за мига
Кадър от филма "Яж, моли се и обичай"; Снимка: outnow.ch

Казват, че настоящето е това, което се случва, докато човек прави планове за бъдещето или мисли за миналото. Много хора правят грешката да се фокусират върху бъдещи или минали събития, като по този начин изпускат „сегашния момент“.

Разбира се, всеки има нужда да помечтае за това какво ще му се случи след година или пък да си спомни за невероятната екскурзия в Африка. Има една тънка линия, която не трябва да се пресича. В противен случай човек започва да живее в бъдещето или в миналото, като на последно място застава настоящето.

Следващите цитати на известни личности са толкова вдъхновяващи, че със сигурност ще ви накарат да се вгледате още по-добре в мига сега:

„Ние винаги се готвим да живеем, но никога не го правим“ – Ралф Уолдо Емерсън

Не прекарвайте цялото си време в оправдания защо не може да направите дадено нещо. Вместо това впрегнете всичките си усилия и намерете начин да направите това, което желаете. Не отлагайте нещата за следващия ден, а се насладете на този.

„Не живейте в миналото, не мечтайте за бъдещето, концентрирайте ума си върху настоящия момент“ – Буда

Всеки човек е имал тежък период от живота си, в който е искал да остане вкъщи в продължение на дни. Тези дни обаче никога няма да се върнат. Вие безвъзвратно сте ги изгубили, само защото не сте били достатъчно силни в дадена ситуация. Не губете своето време със страдания, тъй като както добре знаем всички, всяко нещо отминава рано или късно. Също така не прекалявайте с мечтите си, защото всеки ден всичко се изменя и човек не бива да изпуска настоящето, докато постоянно крои нови планове за бъдещето си.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
1
 
! Отговори
от 9 преди 9 години
Е, да не влизаме в подробности, че пише неграмотно, простено му е, нали в Австралия може да е позабравил българския. То и у нас повечето са зле с граматиката.
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Номер 3 нещо ми се стори подозрителен - хвали се, че е богат, пък мислите му едни разбъркани... А то било $иднито бееее :D
5
2
 
1
 
! Отговори
Фридрих фон Хайек преди 9 години
"Едно свободно общество се нуждае от морал, който да се ограничисамо до поддържане на живота: не за поддържане живота на всички"Фридрих фон Хайек
4
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Един ден всичко ще бъде добре, това енашата надежда. Днес всичко е наред,това е нашата илюзия."Волтер
3
2
 
2
 
! Отговори
ФИНАНСОВ ПЪНКАР преди 9 години
До Аз 1Мечтайте си безплатно е !Ние финансовите анархисти правим така ,че да се раждате без бъдеще!Все пак понякога се ражда по някой късметлия за наш сатрап или колониален уредник даваме му стипендия и го изучаваме за елитен *** в престижи университети!.
2
3
 
8
 
! Отговори
загубени хора преди 9 години
Няма настояще без минало,няма и бъдеще без настояще!Подреждайки настоящето се вглеждаш в миналото,планирайки бъдещето подреждаш настоящето!Всичко е единно и хармонично!А дали на някой му харесва и го разбира е съвсем друг въпрос!
1
0
 
12
 
! Отговори
Аз преди 9 години
Предпочитам да живея с мечти, отколкото в калта! За това ще гледам все напред и толкова.