„Проблеми“, които само малките деца могат да разберат

Когато трябва да убедят баба, че вече са се нахранили
24 сеп 2014 17:30, Михаела Лазарова
7
„Проблеми“, които само малките деца могат да разберат
Снимка: photl.com

Ние, възрастните, често мислим за своите проблеми. Всъщност всеки от нас се сблъсква с редица проблеми още в ранна детска възраст. Децата често не разбират постъпките и думите на възрастните. Умуват с часове защо нещо се случва по определен начин, а не по този, по който те биха искали. 

Всъщност, малките също имат свои проблеми, които само те разбират. Вижте някои от тях, които се разкриват в добре познати и забавни ситуации, дори от нашето детство. 

Когато молят родителите си да играят на забавна игра заедно, а те им отговарят „Само минутка“.
Когато задават неудобен въпрос, като за това откъде се появяват бебетата, а татко им отговаря „Питай мама“.
Когато отидат до супермаркета с родителите на пазар и видят, че вече друго дете се е настанило в забавните колички за пазаруване. 

Да открият концепция, която да им осигури постоянното внимание на възрастните. Не разбират шегите на възрастните. Да разбереш глупавите шеги на възрастните и да отговориш с определена емоция определено е проблем за малките. 

Когато в сладкарница си поръчват голяма и вкусна мелба, а мама казва на сервитьора „Донесете само една топка сладолед“. 

Когато те се явяват медиатор в моментите, в които мама и татко се карат. 

Вечер когато стане време за сън, по време на забавна игра винаги се намесват родителите и развалят цялата магия. Тогава малките молят да останат още малко. В замяна получават отговора „Добре, още 5 минути“, но само след минута малките чуват „Времето изтече“.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: семействородителидеца
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Една баба никога не е убедена че детето е нахранено. Алоооов.... баба ми още ми реже филийката хляб на кубчета. А съм стара чанта...
6
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Малко са ме били, затова сега се зъбя какъв *** е бил баща ми, а него дядо ми го е убивал и полумъртъв е лежал в болница още на 5 годинки, после на 12 години му е строшил 3 ребра и лявата ръка, обаче баща ми е успял да избяга на 16 и после в казармата са му счупили пак 2 от ребрата дето били чупени от дядо ми + 3 зъба. По комунистическо и даскалите бяха научени да трепят, колкото могат- никой не ги закачаше, понеже даскала винаги е прав, а ти срамиш семейната чест! Трепя комуниста и го лежа!
5
0
 
7
 
! Отговори
ей Алов ти си УЛАВ преди 9 години
БЕ Я СЕ ЗАМИСЛИ, ТИ КАТО ДЕТЕ ТОЛКОВА ЛИ СА ТЕ БИЛИ, КОЛКОТО ТИ СЕ ИСКА??!
4
0
 
10
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
"Проблеми"-за нас е нещо нормално,но за малкият ни откривател всичко е ново,неизвестно.Решенията се постигат с малко упоритост, търпение и внимание.Много любов и нежност,прегръщайте ги и ги целувайте.Докато ви искат покрай себе си,наслаждавайте се на времето прекарано с тях.Защото идва по-тежката възраст-тинейджърската.И все по-рядко ще търсят вашето внимание и помощ.***,боят не оправя.Човек се бие само с думи!Много по-тежки са понякога и от сто тояги.
3
14
 
4
 
! Отговори
Алов преди 9 години
Само тояга ги оправя дечурлигата. Така се възпитава . Удряй докато е малко ,та да не те тормози като порасне.Трябва родител като го погледне да се напикава.
2
0
 
7
 
! Отговори
Евгени Георгиев преди 9 години
Значи 1 три годишно дете прави разлика между 5 минути и една минута ли? Брях...
1
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Че за мен да убедя баба си че съм се нахранил, още е проблем, а съм почти на 40.Ако има начин ще ме кара да изям 4-5 чинии :)