Протест пред Министерство на културата

Подкрепа за Александър Морфов
Обновена: 2 мар 2023 15:18 | 2 мар 2023 15:10, Росен Стойчев
59
Протест пред Министерство на културата
Снимка: БГНЕС

Пореден протест срещу дисциплинарното уволнение на главния режисьор на Народния театър
 Александър Морфов.

Още по темата
Демонстрацията се провежда пред Министерството на културата, съобщи БНТ.

Режисьорът беше освободен от поста през тази седмица след продължителен спор с пиара на театъра Велислава Кръстева.

Самата Кръстева обяви, че напуска театъра. Директорът на театъра настоява, че е взел решението, за да запази институцията.

Колегите на Александър Морфов призовават политици и бизнесмени да не влияят на работата на културната институция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя Морфов някакво божество ли е? Или се смята за над закона като Кирил Петков?
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шарлатаните искат да управляват?
40
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докога щедро по социалистически ще се субсидират толкова много театри и театрали от нашите данъци?Повечето театрални звезди у нас са се хванали здраво за държавната хранилка, а да не говорим,че повечето светят с отразена светлина, една Албена Колева ако не беше дъщеря на баща си щеше до продава в кварталния плод зеленчук Добре,че днес излязоха на светло да ги видим!
39
3
 
5
 
! Отговори
Дисморфия преди 1 година
Правилно са го уволнили Морфов за политическа дейност и агитации в културна институция! Откъде накъде ще държи сметка на Кръстева, какво прави в свободното си време и с кой политик е близка, та чак да настоява пред директора да бъде уволнена!? Това, че Морфов на работното си място, постоянно злослови срещу определени партии и политици не било проблем!? Мислещите различно от него обаче нямали такова право, дори извън театъра! Ти да видиш - двойни стандарти...от тоталитарни личности...морфични!!
38
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докога ще търпим капризите на тоя "кадърният и незаменим"алкохолик Морфов?Народният Театър е държавна сцена и щом някой се чувства,способен и недооценен не реве като вдовица за държавната ясла а мигновено си намира място под слънцето!
37
7
 
12
 
! Отговори
Смех баке преди 1 година
..Морфов е доносник от ДС има го в досиетоМу...
36
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма да спре театъра без тоя морков ,ако е добър че обикаля театрите по градове както много други ,но се съмняваме
35
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И какъв е проблема, щом е толкоз велик, ще го искат навсякъде. Какво се е разревал като хлапе Дърт мъж на над 60 години плаче като малко момиченце, за да му се обръща внимание. Колкото до феновете му, ще го гледате на новото му работно място. Ако то е пак в чужбина, ще си купите билети и отидете там. Голяма драма......Между другото актьорите са много злобно и дребнаво съсловие. Непрекъснато се самоизяждат. Самите те си го признават.
34
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
,,културата,, трябва да се плаща изцяло от общината а не бедните региони да плащат на най богатия София . А софиянци които си имат и телевизии да започнат обществен дебат - ИНФРАСТРУКТУРАТА НА ВСИЧКИ ИЛИ КУЛТУРАТА НА НЯКОЙ ДА СУБСИДИРАМЕ .
33
1
 
22
 
! Отговори
До Рада преди 1 година
Радо, не обсъждаме професионални качества, а хамалско поведение. Човек се олицетворява като личност чрез поведението си. Ако си лош човек, никакво значение нама какъв ти е таланта, тогава просто си токсичен. Ако ще трови атмосферата, защо им е? Или на теб там където работиш ще ти е приятно да има такива скандали като този и част от колегите ти да се настройват изкуствено срещу друга част. А тези, които не желаят да следват Морфов да бъдат обиждани и ругани. Този човек трови климата в НТ.
32
2
 
21
 
! Отговори
Гъфу преди 1 година
До Рада Асенова- Казваш щом е талантлив има право да вандалства където и както пожелае и това трябва да се поощрява щото видиш ли да не се обиди гения. А за премахването на Будинов по политически причини направо нямам думи. Това е откровенна дискриминация. По белия свят такова дело щяха да му спретнат, че таланта да му се завие. А и в крайна сметка никой не оспорва таланта на режисьора Морфов а просто ръководителя Морфов не се справя със задълженията си.
31
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Турците управляват порциите в България,Доган си го каза.
30
13
 
5
 
! Отговори
ФАКТ преди 1 година
Васил Василев е слуга на дпс!
29
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Морфов, ако е мъж да си понесе последствията и да прибере приятелите си от площада, защото представлението пред Народния театър вместо мелодраматично става комично! А присъствието на Гошо боеца му придава и психиатричен привкус!
28
3
 
4
 
! Отговори
АК-47 преди 1 година
То да протестира човек,ама да има срещу кого.Управляват ни ДС и комунисти!Колкото и да се протестира,с протести няма да стане.С избори също няма да стане.
27
1
 
11
 
! Отговори
Ъъх преди 1 година
Държаватъ съ разпадъ, тия "Панаири" праят!?
26
17
 
5
 
! Отговори
Рада Асенова преди 1 година
Чета коментарите и стигам до извода, че нито един от пишещите не е ходил на театър скоро / а може пък и въобще да не е стъпвал/. Аз пък съм от тези дето заделят по някой лев от заплатата си, за да гледат театрални постановки. И да ви кажа тези, на които режисьор е Александър Морфов са едни от най-стойностните и истински, които съм гледала. Талантлив и различен. И си беше хулиган и преди 30 година, само че тогава бяхме много по -свободни и отворени за друго мнение...
25
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В нормалните страни министерство на културата няма но култура има,а в Бг министерство на културата има ама култура друг път
24
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма да стъпя на постановка режисирана от Морфов. Той е черно петно за културният живо в България. Жалко, че щети ще понесе Народния тятър. Надявам се скоро да излезе от кризата.
23
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не може култура може само гей парад

Спонсорирани публикации