Тя е различна от страстта! 6 неща, които е любовта

Любовта е една от най-важните, но неразбрани емоции. Защо?
18 апр 2018 13:52,
4
Тя е различна от страстта! 6 неща, които е любовта
Снимка: Pixabay

Любовта е една от най-важните, но неразбрани емоции, които преживяваме. Човешкият мозък възприема самотата и отхвърлянето като заплаха за оцеляване, ето защо мнозина имат нужда да поддържат повече от една любовна връзка едновременно. Те изпитват твърде силен страх от самотата. 

Вижте 6 неща, които е любовта:
 
1. Любовта е различна от страстта
 
Физическото привличане е важна част от любовта, но емоционалната връзка е много по-силна. Това е причината връзките за една нощ и пианските свалки да не продължават дълго.
 
Проучвания, които сканират мозъка в реално време, показват, че привличането стимулира зони в мозъка, които отговарят за мотивация и желание за получаване на награда, докато любовта осветява зони, свързани с грижа и съпричастност.
 
2. Създаването на трайна връзка иска работа
 
Да си подхождат двама души не е достатъчно, за да се получи една дългосрочна връзка, особено ако е пълноценна.
 
Според проучвания това може да бъде възможно само ако и двамата партньори предварително са открили щастието в себе си, а не очакват да го намерят единствено у другия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: любов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-изчерпателното определение за любовта:Светът е за двама.
2
7
 
2
 
! Отговори
ПЕНКО преди 6 години
ЛЮБОВТА Е ПСИХО-ФИЗИЧНО ЯВЛЕНИЕ СВЪРЗАНО С БИОЛОГИЯТА НА ПУБЕРИТЕТА И ОТЗВУЧАНАЩО С ИЗРАСТВАНЕТО НА ОРГАНИЗМА- ДО ЗРЯЛОСТ !!! СЛЕД ТОЗИ ПЕРИОД ИМА РАЗБИРАТЕЛСТО , ОБИЧ , СРОДНА ДУША , МОЯТ ЧОВЕК, СЕКСУАЛТО ПРИВЛИЧАНЕ , ОБВЪРЗАНОСТ С ПОКОЛЕНИЕТО , НО ЛЮБОВТА Е ПУБЕРИТЕТ И МАЛКО СЛЕД НЕГО!!!!!
1
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
1 Ердоган с Путин е дълга САГА за любов на мустакат представителен ефенди с плаха ханъма от севера , 2 Путин с Медведев си е история за лезбийки джуджета 3 Ким чен Ун и Путин си е как *** натиска някоя лайка мастийкина ..... следва продължение