Защо да посетите делфинариума във Варна?

Безброй атракции, подводна сладкарница и красива гледка
10 юни 2020 01:45, Ивета Иванова
17
Защо да посетите делфинариума във Варна?
Снимка: Pixabay

Лятото вече е при нас, мерките са отпуснати, можем да пътуваме и все повече хора започват да планират къде да прекарат лятната си ваканция. Ако ви се ходи на море, но все още ви се струва опасно да пътувате много и да ходите в чужбина, българското черноморие е идеален вариант. За да избегнете многото туристи и чужденци, може да изберете морската столица Варна за вашата лятна ваканция.

Освен на плаж и по партита, там може да разгледате забележителности и да се насладите на атракции. Една от най-големите от тях е Делфинариумът.
 
Делфините в Делфинариум Варна са от вида Бутилконоси  делфини (Tursiops truncatus). Те са широко разпространени в умерените и тропически води на Световния океан. Това е един от трите вида делфини, които се срещат и в Черно море, посочват в сайта си от Делфинариума.
 
Освен няколко делфина, които правят интересни номера, там има и два тюлена. Тюлените във Делфинариум Варна са от рода Патагонски морски лъв (Otaria flavescens), т.е. ушат тюлен, разпространен по Южноамериканското крайбрежие на Тихия и Атлантическия океан. Те не участват в представленията, но може да ги наблюдавате в уютното им фамилно имение със собствен басейн. Дори може да се снимате с тях, ако те позволят. 
 
За да се насладите на представленията, може да си запазите билети онлайн или да ги купите на място. В разгара на летния сезон цените са малко по-високи от есента и зимата, но децата под 2 г. винаги влизат безплатно. За снимане се заплаща допълнително.
Атракциите включват шоу с делфини, плуване с делфин и целувка с тюлен.

Шоу с делфини
 
На шоуто с делфини може да видите невероятните спортни и акробатични умения на животните. Те танцуват рокендрол и валс, пеят, скачат високо, спасяват човек във водата, играят баскетбол, волейбол и футбол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На тези ***** и една стотинка няма да им дам. По света има толкова делфинариуми, където се грижат за животните, а в този само ги измъчват, за да направят още пари. Бременни тюлени да правят номера до последно, за да изкара някой мазен *** още пари, а после да се родят мъртви малките... Този делфинариум трябва не да се затвори, а направо да се разруши, защото едва ли има в България хора, които имат манталитета да се грижат за подобни животни. Всичко е от *** нагоре.
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След толкова смърт на новородени делфини,дори по време на "спектакъл",колко да са измъчени горките .
13
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом животните са затворени в клетки,за да се радваме на робството им,ние,чии роби сме???????????!!!!!!!!!!!!!?!?!?!?!?!?!?...!
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Незабавно затваряне на делфинариума,даване под съд на собственици управители и "дресьори",за изтезаване на високо интелигентни същества в ужасяващи условия.Преместването им в рехабилитационен център построен в морето ,до пълното им освобождаване.В Румъния няма делфинариуми,нехуманни са!Гледайте руската графична анимация"Девочка и дельфин",без говор е,но е озвучен с прекрасна мелодия и текст-показателен филм е!Разрушаване на делфинариума и зоокъта,с освобождаване на животните!
11
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Въобще не са измъчени делфинчетата. Много добре си ги гледат даже. Обаче програмата им е потресаващо зле. Делфините могат да бъдат реално видяни от децата в момент в който се подадат над водата. Това става веднъж или най-много два пъти за времето на шоуто. Скачат и ако детето не се е разсеяло от скука и гледа към водата ще ги види, ако ли не... А ние па отидохме и със самолет до Варна за да ги гледаме, почти веднага след като се върнахме от Валенсия, където гледахме два пъти шоуто с делфините...
10
1
 
11
 
! Отговори
Костов преди 3 години
Занемарена сграда, измъчени животни за 25 лева. Не Благодаря!
9
4
 
3
 
! Отговори
Русия преди 3 години
,Секи българин тряа да посети делфинариума ни.
8
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защото сте безчовечни изр+ди, затова посещавайте делфинариума.
7
1
 
10
 
! Отговори
Ко преди 3 години
Миналато лято го посетих. Не си струва високата цена билета. Слаба програма с лошо озвучаване и занимарена сграда. Няма да повторя. 25 лв на човек . Който има 100 лв излишни за 4ри членно семейство нека отиде.
6
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Посещавал съм делфинариума през лятото на '85-та,година след откриването му. Тогава всичко беше безупречно,сега не знам какво е...
5
3
 
11
 
! Отговори
. преди 3 години
И след делфинариума, айде в лайнариума! (тази година във Варна е така).
4
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искате да кажете делфинарника?!?Чудя се, каква ли извратена причина трябва да имам,за да отида и да се наслаждавам на животни,вероятно по интелигентни от половината публика, държани в затворено пространство през целия им живот и мъчени, докато не научат няколко трика за забавление.
3
4
 
26
 
! Отговори
Тато преди 3 години
Няма разумен човек, който да подкрепя това извращение и мъчение на тези прекрасни животни!!!#НенаДелфинариума
2
4
 
8
 
! Отговори
Честно преди 3 години
Не знам как е програмата, но заради делфинчетата си заслужав !
1
2
 
20
 
! Отговори
РРР преди 3 години
Нивото на делфинариума ни е потресаващо ниско. Постна краткотрайна (има-няма 14 минути) продукция на висока цена. Програмата е слаба и е отбиване на номера. Водещата баба е с брутален селски акцент и лошо чуждоезиково произношение. Една минута след края на "шоуто" служителите са раздразнени защо не си тръгваш и снимките са открито нежелани.