Космическата любов люти

Американска астронавтка пропътува 1600 км, за да напръска с лютив спрей своя конкурентка в борбата за сърцето на пилот на совалката Дискавъри
6 фев 2007 11:47,
Космическата любов люти
Лиза Новак, която се опакова в памперси, за да протпътува по-бързо разстоянието до Флорида. Снимка: АР

Американска астронавтка е обвинена в опит за отвличане на жена, която сметнала за своя конкурентка в борбата за любовта на пилот на совалка, съобщи ВВС.

43-годишната Лиза Новак, капитан от военния флот, бе на борда на международната космическа станция миналия юли. Сега тя е обвинена в опит за отвличане, посегателство върху личността и други престъпления.

Новак пропътувала разстоянието от Тексас до Флорида, за да се разбере на четири очи с Колийн Шипман. Ревнивката дори се дегизирала с перука и палто.

Според полицията Новак е използвала лютив спрей, с който напръскала Шимпан.

Мъжът, забъркан в любовния триъгълник, е командир Уилям Оуфелейн, който бе пилот по време на мисията на совалката Дискавъри през декември.

Новак пътувала 1600 километра от дома си в Хюстън до международното летище Орландо, като лудостта й дори я накарала да си сложи памперс, за да не й се налага да спира при всеки повик на природата.
 
43-годишната жена пристигнала благополучно на международното летище, видяла Шипман и започнала да я преследва на паркинга. Жертвата успяла да се заключи в собствената си кола, но жалостиво отворила прозореца, когато Новак започнала да плаче.

В този момент Новак я атакувала със спрей, но малко по-късно полицията я арестувала. При задържането й, тя все още била с перука, а в колата й имало въздушна пушка, чук и нож.

Полицаите открили спрея, както и разпечатани имейли между Шипман и командира. 

В признанията си Новак описала взаимоотношенията си с Оуфелейн като „нещо повече от делови, но не съвсем романтични“. 

По думите й, тя просто искала да уплаши конкурентката си и да я накара да признае за връзката й с мъжа.
 
Обвиненията в опит за отвличане могат да й донесат доживотен затвор.

Според биографията й в НАСА, Новак е омъжена и има три деца. Командирът пък не е женен, но има две деца. Двамата никога не са имали съвместен полет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание