Вземи сърцето ми

Какво означава "да дадеш сърцето си" - в новия клип на Gnarls Barkley - “Who`s Gonna Save My Soul”
14 авг 2008 15:45,
Вземи сърцето ми
"Сърцето ми е твое". Снимка: YouTube

След като ни изненадаха с новината, че ще имат втори албум, а след това съвсем неочаквано и в гръб една сутрин просто го пуснаха на пазара, сега екстравагантният проект Gnarls Barkley пуснаха и новия сингъл от албума си “The Odd Couple” - “Who`s Gonna Save My Soul”.

Това е поредното предизвикателство пред феновете и критиците, което доказва, че Cee-Lo и Danger Mouse са готови да експериментират докрай.

За клипа си Barkley отново се доверяват на познатия ни режисьор от номинирания за Грами видеоклип на “Gone Daddy Gone” - Chris Milk.

Посланието и този път е силно философско, засягащо наболялата над човечеството тема за любовта, от която очакваме да спаси душата ни, а в повечето случаи се оказваме напълно сами и с разбито сърце.

За целта, в най-скандалния за този албум видеоклип, Cee-Lo се превъплъщава в ролята на сърце, което претърпява деструктивна метаморфоза на маса в заведение за бързо хранене.

Песента е чувствена, дълбока и истинска - тя по идеален начин визуализира какво означава "да дадеш сърцето си" на някого от любов.

Няколко месеца след излизането на “The Odd Couple” и с десетки участия зад гърба си, Gnarls Barkley се чувстват по-добре от всякога.

Съвсем наскоро „чудатата двойка” разработи брилянтен кавър на парчето на Radiohead – Reckoner, което успя да изпълни както на собствения континент, така и на европейска земя.

Дуото доказано владее изкуството да провокира хората към нестандартно разбиране за живота и ежедневните трудности, с които той е съпроводен.

Прекрачвайки границите на възможното в музикален и във визуален план, Cee-Lo и Danger Mouse действат като убиец на скуката и ни открехват към новото и непознатото в заобикалящия ни свят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание