Девет вида алкохолизъм. Кой е вашият?

Британски експерти определят личността според вида пиянство
18 сеп 2008 14:16,
81
Девет вида алкохолизъм. Кой е вашият?
Снимка: Булфото

Алкохолът променя поведението и личността до такава степен, че ни прави други хора.

Експерти от Министерството на здравеопазването на Великобритания определят девет типа личности според вида алкохолизъм, съобщава в. "Гардиън".

Те са установили, че сред хората, които редовно превишават седмичната доза (35 грама за жените и 50 за мъжете), има такива, които пият сами, под влияние на депресия, и други, които се натряскват в баровете, стремейки се към брутален имидж .

Под въздействието на алкохола се формират следните типове личности:

Такива, които пият, за да свалят напрежението - те използват алкохола, за да станат отново господари на живота си и да релаксират. Това са най-често мъже и жени от средната класа.

Пияници конформисти - тях ги движи стремежът към съпричастност и опитите да организират своя собствен живот. Обикновено това са мъже между 45 и 59 години, занимаващи се с физически труд.

Пиещите от скука употребяват алкохол, за да "убият" време. На тях им е необходим допинг, за да оцветят монотонния си живот. Пийнали, те вече се чувстват в безопасност.

В  депресивен алкохолик  може да се превърне човек от всяка възраст и от двата пола, независимо към коя социално-икономическа група принадлежи. Такива хора са лишени от подкрепа и защита.

Компенсиращите алкохолици ги ръководи желанието да поддържат връзка с близките си.

Пиещите заради компанията просто искат да са съпричастни. Това са мъже и жени от ниските слоеве на средната класа, които пият, събирайки се в голяма компания с приятели.

Пияниците хедонисти се стремят да изпаднат в еуфорично състояние и  да "се изключат". Сред тях са предимно разведени хора с пораснали деца, които искат да се отделят от тълпата.

Мачо алкохолиците прекарват по-голямата част от времето си в баровете. Това са мъже от всички възрасти, които искат да бъдат забелязани.

Зависимост "На границата" е присъща за тези, за които барът е техният втори дом. Те са там денем и нощем, в празник и делник. Пият бързо и по много.

Британците са се заели с нелека задача. Оказва се, че хората трудно могат да бъдат убедени в отрицателните страни на алкохола. Особено тези, които го употребяват в прекалени количества и той е станал част от живота им.
Те приемат борбата срещу алкохолизма като посегателство, което предизвиква защитна реакция у тях и пълен отказ да се борят с проблема.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
3
 
3
 
! Отговори
Батман преди 13 години
Пия почти всяка вечер и честно да ви кажа живота ви е адски скучен, както и моя така че живейте с орлите(може и само така да ви се стори де :))За тези, които имат яхти и вили в Маями - не пийте за всички остнали...какво чакате...
80
4
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 15 години
замен е съвсем нормално 50 грама на седмица значи не всяка вечер ако пиеш всяка вечер по 100 гр това е чиста алкохолна зависимост
79
3
 
7
 
! Отговори
Мамантос преди 15 години
Един специфичен вид алкохолизъм е биреният. Не мислите ли така?
78
4
 
0
 
! Отговори
a. преди 15 години
nqma da dojiveete i 50,ako produljavate taka,ako ne vi e skup jivota naliivaite se,pokazvate samo slabost ni6to drygo,ne mojete da se radvate i da ocenqvate jivota bez da se natrqskate kolko ste jalki
77
3
 
2
 
! Отговори
a. преди 15 години
ybejdavam se ,4e po-golqma 4ast ot naselenieto sa bitovi alkoholici,tova e yjasno i nai-lo6oto e 4e ne go osuznavate.alkohola e do grob,mnogo trydno e le4enieto na tazi zavisimost,po-stra6en e ot narkoticite,na vsqkude moje6 da si go nameri6 i nikoi ne se otnasq kriti4no kum nego,taka kakto kum drygite narkotici.ot alkohala degradira6,zagybva6 vsqkakvi cennosti,moral.osuznaite se hora,polojenieto e mnogo seriozno.
76
3
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Пич, като излезе статията пишеше "35 милиграма за жените и 50 за мъжете", та след моя коментар са го поправили на грама!Така, че не ми казвай кой не може да смята. Плюс това никъде не се споменават литри и милилитри.
75
2
 
3
 
! Отговори
gandoni преди 15 години
още се чуствам трезвен , щото съм само на 700 мастика - след малко като изпукам и другата бутилка , ще ви напиша нещо много умно и свестно ...
74
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ами аз винаги си казвам това което ми е на сърцето то ми е и в устата,що се отнася до кординати предпочитам ти да ми оставиш защото знаеш ,ако ги оставя аз после само секс и водка ще пада хайде душко не се колебай.
73
7
 
1
 
! Отговори
bob преди 15 години
Тука всички ли сте пияндета или само се майтапите,защото не може толкова лекомислено да се отнасяте към една от най смъртоносните ОТРОВИ на света.Най лошото е че и децата ви ще станат пияндета като вас.Всеки който пие повече от 0 гр.алкохол е пияница.Хора,замислете се малко а не плувайте по течението.
72
4
 
4
 
! Отговори
преди 15 години
Който пие, зло не мисли :)))
71
2
 
3
 
! Отговори
Деян преди 15 години
Нали знаете: Койте пие бира, той не умира!Наздраве!
70
3
 
2
 
! Отговори
Pavel преди 15 години
ойто пие алкохол не знае за вредата от него, а който не пие не знае за ползата.
69
2
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Aide nazdrave na nomer 61!
68
2
 
2
 
! Отговори
Дестилат Ракийски преди 15 години
Прав си #64. Това е разликата между Англия и България - в тамошния офис чакат да стане краят на работния ден, за да започнат!
67
2
 
1
 
! Отговори
miro преди 15 години
бачо *** във финландия и виж как помпят те и тогава говори за нас ще ти падне шапката
66
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Алкохолът е в основата на европейската цивилизация. (справка елада и рим)
65
3
 
0
 
! Отговори
pitt преди 15 години
От всичко казано до тук се разбира че всъщност сме една алкохолическа нация... и това че мрънкаме срещу всичко е резултат типичната пиянска депресия. Да дойдат да ни изследват теа англичани... ама те идват тук да се напият с евтина водка.. вместо да понаучат нещо полезно ..
64
2
 
2
 
! Отговори
Стария преди 15 години
Аз често ходя до Англия и мога да ви кажа, че там пият като смоци. Колегите от тамошния офис само чакат да дойде края на работния ден и айде в ктъчмите ( т. нар. пъбове). И се започва едно наливане ( `щото там заведенията работят до 22h) до припадък. Айде после по 50мл седмично:)). А и още нещо- възрастните "дами" от сутринта се наливат с мартини- на закука, с предиобедния чай, на обяд, със следобедния чай и ако имат сили и вечер.
63
2
 
0
 
! Отговори
PITT преди 15 години
Ор вси
62
3
 
0
 
! Отговори
кондьо преди 15 години
абе хора вие не сте разбрали правилно.става въпрос за 50 грама,ама препарат за отпушване на канали,иначе няма логика,не вярвам и ингилизите да са толко прости.