Египет преговаря за освобождаването на похитените туристи

Похитителите са поискали отговорността за заплащането на откуп от 6 милиона евро да бъде възложена на Германия
25 сеп 2008 13:19,
Египет преговаря за освобождаването на похитените туристи
Снимка: БГНЕС

Египет води преки преговори с похитителите, които взеха за заложници 19 туристи и преговарящите са оптимистично настроени относно скорошното постигане на "добър изход", съобщи източник на египетското правителство.

"В момента се водят преговори с похитителите. Египетските преговарящи работят за освобождаването на заложниците в координация със суданските и германските си колеги", съобщи източникът, пожелал анонимност.

Той казал още, че не е запознат със съдържанието на преговорите, но членовете на преговарящия екип са оптимисти относно скорошното постигане на добър резултат. Източникът посочи, че египетската страна е била въвлечена в преговорите вчера.

Междувременно Франс прес съобщи, като се позова на представител на египетските сили за сигурност, че похитителите са поискали на Германия да бъде възложена отговорността за заплащането на откуп от 6 милиона евро за освобождаването на заложниците.

Преди дни маскирани похитители взеха за заложници петима германци, петима италианци, един румънец и осем египтяни, докато били на сафари. По-рано Судан съобщи, че заложниците са живи и са добре и че суданските и египетските сили за сигурност ги наблюдават от разстояние.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание