19 туристи отвлечени в Египет, заплашват да ги убият

Похитителите искат 15 млн. долара откуп
23 сеп 2008 14:25,
2
19 туристи отвлечени в Египет, заплашват да ги убият
Снимка: БГНЕС

Похитителите, които отвлякоха 19 европейски туристи в отдалечена област в Египет, заплашиха да ги убият, ако бъдат направени опити за откриването им със самолет, съобщи египетски официален представител.

Официалният представител съобщи, че похитеният екскурзовод се обадил на германската си съпруга и й съобщил за заплахата, която тя предала на египетските власти.

Маскирани похитители взеха за заложници 19 души - петима италианци, петима германци, един румънец и осем египтяни, които били на сафари в югозападната част на Египет в петък.

Египетски вестник съобщи, като се позова на министъра на туризма Зохеир Гарана, че заложниците са в добро здраве и германските власти водят преговори с похитителите за откупа.

Според други източници терористите са поискали 15 млн. долара за освобождаването на заложниците, съобщи РИА "Новости".


Според египетските власти похитителите не са свързани с екстремистки групировки, а са обикновени бандити. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Египет потвърди, че отвлечените туристи са освободени22 септември 2008 | 23:06 | Агенция "Фокус"Кайро. Отвлечените в Египет чуждестранни туристи са освободени, съобщи министърът на външните работи на страната, цитиран от Ройтерс. Туристите са в безопасното и нищо не застрашава живота им, потвърди той.Относно обстоятелствата около освобождаването им не се съобщава нищо.