По навик: Борисов сряза лентата на стотната си улица

Всъщност кметът на София откри не улица, а отсечка от бул. "Стамболийски"
2 дек 2008 15:21,
61
По навик: Борисов сряза лентата на стотната си улица
Снимка: БГНЕС

Кметът на София Бойко Борисов откри отсечката на бул. "Александър Стамболийски" между улиците „Константин Величков” и „Опълченска”.

Улицата се оказа стотната, която Борисов открива като кмет. Ремонтът на 980-метровия участък е финансиран с 3,5 милиона лева от бюджета на Столичната община.

По думите на кмета водопроводната мрежа в участъка не е сменяна от 1911 година, като "Софийска вода" е подменила 80-милиметровия водопровод със 160-милиметров, а "Топлофикация-София" е реконструирала топлопровода си, който вече не преминава през дворни участъци.

Последният основен ремонт на трамвайното трасе по бул. "Ал. Стамболийски" е правен през 1978 година. Според Борисов, ако метеорологичните условия са благоприятни, 270-метровият участък по бул. "Ал. Стамболийски" между ул. "Опълченска" и пл. "Възраждане" ще бъде ремонтиран по време на коледните празници.

"Ако това не стане - ремонтът ще бъде през март 2009 година", посочи той.

Борисов каза още, че ще започне събарянето на сградите в участъка между бул. "Ал. Стамболийски" и бул. "Тодор Александров" по ул. "Опълченска" за изграждането на допълнително платно.

Попитан относно бул. „Цариградско шосе” - дали той ще бъде ремонтиран догодина, кметът заяви: „С това правителство толкова. Догодина ще има друго правителство и ще видим".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
0
 
! Отговори
Nedovolen преди 15 години
Тоя е ! Бойко, София е блокирана! К'во парвиш по въпроса?!
59
0
 
0
 
! Отговори
Иванов преди 15 години
Като му вида тъпата мутра на батразБойко и ми се придрайфа!
58
0
 
0
 
! Отговори
bocman преди 15 години
На вас като ви спират парите от Европа на София дават, защото имат доверие на Боби Борисов. Не виждате ли, че всички в тая държава искат да дойдат да живеят в СОФИЯ!? София е единственото свястно място тук и ако искаме да стане държавата ни като София само Боби Борисов може да я оправи.
57
0
 
0
 
! Отговори
VNC преди 15 години
Ти, ако караш по този принцип, нещата няма да се нормализират още 100 години.Пари има, но много се краде. Това важи за всички партии.
56
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Abe kakvo iskate ta samo pluete,tva e ne e da mahnesh s pra4kata i da stane...pak trqbva da sme dovolni 4e neshto se pravi. Zashtoto sam siguren, 4e koito i da e ot vas na mqstoto na Borisov, parvo shte ograbite i posle mojebi shte napravite neshto. Taka 4e sprete da nedovolstvate, a ocenete 4e neshto e napraveno za posledni 50 godini...
55
0
 
0
 
! Отговори
#44 преди 15 години
Мдам..и другите европейски столици са достигнали това ниво на развитие за 5 години...тц тц тц,виж ти какви Супермени са....а ние загубените...за 3 години постигнахме нещо и го отричаме...
54
0
 
0
 
! Отговори
VNC преди 15 години
И в края на краищата вижте поне, дали центъра на София прилича на европейска столица.Поинтересувайте се за работата в кметството, огледайте се наоколо, сравнете по снимки София с други балкански столици и не бързайте с емоционалните изказвания. Безсмислено е, да си го изкарвате на другите или да защитавате някой от политиците. Защото всички сме вътре.
53
0
 
0
 
! Отговори
VNC преди 15 години
Б.Б. постоянно прави *** провокации - преди с ***, сега с какво ли не, естествено, че нарочно е разрешил на посолствата в пиков час да правят приеми на натоварени булеварди. Това случайно ли е?Само, че понеже е глупав, провокациите взеха да се връщат към него и той се изнерви.Не може да си кмет, а да обвиняваш само правителството за всичко, а същевременно да правиш далавери и да се бъркаш къде ли не!Вижте в сайта на СОС какъв е дневния ред на заседанията - заменки, продажби, вижте и какви са съветниците - всеки участва в много фирми. Това не е общински съвет, а търговски съвет.От общинското - в частното.
52
0
 
0
 
! Отговори
#46 преди 15 години
А да....забравих,че преди да се спре движението Бойко Борисов сяда и си мисли "Сега...значи,ще спрем движението точно в 8,00 ч.,за да може да стане възможно най-жестокото задръстване,да им е още по-гадно на софиянци.." Как пък не се бях сетила!
51
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Като дойде Бойко на власт такива като тебе ще бъдат първи милионери. Наивник! Парите за ремонто от 3,5 млн. лева не били от Правителството, ами от бюджета на Общината. Предполагам, че Цветелина ги е извадила от тайника с бурканите с пари и от там пълни бюджета на Бойко.Този мутрак наистина ни мисли за пълни наивници. Все пак глупаците не са толкова много, че да се сахласват от нескопосани PR акции.
50
0
 
0
 
! Отговори
БОЖЕ, ПАЗИ БЪЛГАРИЯ преди 15 години
ЕЙ ХОРА! СТИГА СТЕ ПЛЮЛИ ПО БАТЕ БОЙКО! ЧОВЕКЪТ ВСЕ ПАК СЕ МЪЧИ НЕЩО ДА ОПРАВИ /ДОКОЛКОТО ПОЗВОЛЯВА СИТУАЦИЯТА/. А ВИЕ ВЗЕМЕТЕ И СЕ ВЪРНЕТЕ ВЪВ ВТОРИ КЛАС И МАЛКО СИ ОПРЕСНЕТЕ БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК И ПРАВОПИС, ЧЕ дЯДО ВАЗОВ ЩЕ СЕ ОБЪРНЕ В ГРОБА./"ЕЗИК СВЕЩЕН НА МОИТЕ ДЕДИ.."/
49
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Така ли ,значи София е извън България,бе човек,доколкотто знам в една държава всеки е свободен да ходи където си иска,и да си говори за столицата каквото си иска.Тогава повече ез коментари за Варна,морето и туризма
48
0
 
0
 
! Отговори
VNC преди 15 години
Все така процъфтяват битаците, уличните кучета и музиканти и таксиджиите ментета по спирките, включително и в центъра на града, правят се малки ремонти, точно в най-натоварения трафик и се увеличават още повече големите задръствания, няма ред на движение на автомобилите по булевардите и улиците, умишлено се спира движението в пиков час по най-натоварениет булеварди по повод приеми на чуждестранни посолства, не се влагат никакви пари в сериозна инфраструктура - обиколни магистрали, паркинги и метро за облекчаване на движението, не се изгражда система от светофари "зелена вълна" и наблюдателни камери за трафика, допусна се наскоро умишлено надраскване с графити по стените на всички сгради и по витрините по големите булеварди, не се прави нищо за ***.Вместо това се правят провокации, обвиняват се други институции , занимава се с правителствени и държавни проблеми, води се глупава компроматна война и се краде каквото е останало.Стани Да Седна по пожарникарски.Вместо това се
47
0
 
0
 
! Отговори
VNC преди 15 години
Осветлението съвсем не е добре, особено в центъра /има и статия за това/, сградите, които бяха осветени, вече почти не са осветени, мърсотията е по-голяма от всякога,
46
0
 
0
 
! Отговори
Катерина преди 15 години
Я ти преди да знаеш много,преди да казваш кой какво е направил или не е направил за себе си,направи ТИ нещо полезно за теб като например да научиш правилата за правопис в българския език!Писна ми прости хора да дават акъл!Защото всички много знаят,ама само да плюят!Това не било наред,онова не било наред...като сте толкова "прозорливи" защо не предложите някакво решение на нещата!?Да ви видим тогава дали ще знаете толкова много!Българинът винаги разбира най-много от политика и от футбол,ама я застанете вие там!Всички знаем недостатъците на политиците и техните действия,няма смисъл пак да остроумничите като ги повтарате до безкрай!И да ви попитам-искате да кажете,че ако вие сте на мястото на Бойко Борисов,примерно,няма да крадете ли??? ХА-ХА-ХА...няма такова нещо!По целия свят се краде,но другите за разлика от българските политици правят нещата така,че хората да не се взират в това!Същото прави и Б.Б.-може да краде,може да е бил или все още да е мутра,ама на мен не ми пука,защото осветлението в центъра е оправено,защото в 23 ч.,когато се разхождам,в рамките на половин час минават поне 2 патрулки покрай мен,защото улиците са оправени(може не перфектно,но се оправени),защото всяка сутрин в 8.00 ч. излизат от "Чистота" с метлите,защото когато заваля снегът метлите бяха заменени с кирки и лопати и пътеките,по които аз и ВИЕ минаваме бяха изчистени...заради тези и други неща,не ми пука,че той(Бойко Борисов) краде,защото аз се чувсвам добре в собствения си град!Помислете малко,многознайковци!!!
45
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
44 не си гладувал за това така пишеш но не забравяй че колелото се върти така че рано или късно и върху теб ще се стовари нещо Благодаря за вниманието
44
0
 
0
 
! Отговори
sergio rossi преди 15 години
ТУК СЕ СПИРАМ НА ЦЯЛАТА АЛДИТОРИЯ ДА ПОДЧЕРТАЯ ,ЧЕ КОГАТО СИ РОДЕН НА ТАЗИ ПЛАНЕТА ТРЯБВА ДА УВАЖАВАШ ТОЗИ КОИТО ТЕ РОДИЛ И ТОЗИ КОИТО ТЕ ХРАНИ.ДА ПЛЮЕШ ПО ДАРЖАВАТА НЕТИ ПОМАГА ЗАЩОТО ЕДИН ДЕН ТЕЗИ ПЛЮМКИ СЕ ВРЪЩАТ КАМ ТЕБ НАПРАВЕТЕ НЕЩО КРАСИВО ,ЗА СЕБЕСИ ,ЗАДА ЗАПРИЛИЧА БГ НА КРАСИВА И МОРАЛНА СТРАНА .КРИТИКИ ,КОИ КАК РАБОТИЛ Е ПРИЗНАК НА ЕДНО ЕЛЕМЕНТАРНО ОБЩЕСВО КОЕТО СЕ САМОЗАБЛИЖДАВА.!!!! КАЗВАТЕ ТОЗИ Е КРЪДЕЦ ДРУГИЯТ БИЛ *** И ТАКА ДО КОГА ЩЕ КОМЕНТИРАТЕ ВИЕ КОИТО ДОРИ НЕСТЕ НАПРАВЕЛИ ЕЛЕМЕНТАРНОТО ,ЗА СЕБЕСИ ГОВОРИТЕ ЗА ТОЗИ КОИТО Е НАД ВАС ХАИДЕ ТУК ИМА ЯВНО ГОЛЕМИ ПРОРОЦИ КАЖЕТЕ КОИ Е ТОЗИ КОИТО МОЖЕ ДА НАПОРАВИ ВАШИЯТ СКУЧЕН И ЖАЛАК ЖИВОТ ПО ДОБЪР ЗА ВАШИТЕ ОЧИ ПОДИГРАВАТЕЛНО ГЛЕДАМЕ НА НЕЩАТА Е ДО КОГА НИМА НИЕ СМЕ НАИ УМНИТЕ В СВЕТА ДОРИ НЕМОЖЕМЕ ДАСИ ПРОИЗВЕДЕМЕ КАЧЕСТВЕНА ТОАЛЕТНА ХАРТИЯ НО ГОВОРТЕ ,ЗА ДРУГИТЕ ...........БЛАГОДАРЯ ,ЗА ВНИМАНИЕТО
43
0
 
0
 
! Отговори
Aman преди 15 години
Имаш подкрепата ми 21. Нека по теми касаещи столицата да се произнасят САМО столичани. На всички приходящи гастарбайтери и новоприпознали се софиянци обещавам да не давам мнение по теми касаещи провинцията.
42
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
абе 26 кой триеше ушите на Тодор Живков да не би баба ти Бойко му ги е трил упомни се
41
0
 
0
 
! Отговори
yanki преди 15 години
Как Цветелинка направи милионите, за да строи търговски център на "Цариградско шосе" ??От далаверите на ББ с ремонта на софийските улици !!